Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες

Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες
ired.gr

Θα είμαστε απολύτως ειλικρινείς: πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά στο iPhone X τα έχουμε συναντήσει σε Android συσκευές εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Η διαφορά, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι η υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών από την Apple τους προσδίδει μια «νομιμότητα» και ώθηση. Έτσι γίνονται τόσο mainstream όσο χρειάζεται ώστε να τις γνωρίσει ακόμη και ο πιο αδαής από mobile technology.
Εξάλλου, η Apple, στα 10 χρόνια του iPhone, έχει αποδείξει ότι πάντα περιμένει να δοκιμάσει, να εξετάσει και να αποκλείσει τα λάθη των ανταγωνιστών, πριν εγκαινιάσει κάτι εντελώς καινούριο.
Αυτή τη φορά, η Apple με το iPhone X έβαλε δυναμικά στο προσκήνιο τις παρακάτω τεχνολογίες. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα.

Οθόνη από άκρη σε άκρη

Πρώτη η Samsung παρουσίασε smartphone με οθόνη χωρίς καθόλου bezel αλλά φέτος είναι η χρονιά που θα το τολμήσουν όλοι. Μπορεί το iPhone X να είναι η μοναδική (και ακριβότερη) συσκευή της Apple με τέτοια οθόνη, όμως, στο άμεσο μέλλον, αυτό θα είναι το νορμάλ και μάλιστα με διαφορετικές αφετηρίες τιμών.

Face ID

Με την απομάκρυνση του home button από το iPhone X, η νέα λειτουργία αναγνώρισης προσώπου ανέλαβε το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Σε αντίθεση με τη Samsung, η οποία χρησιμοποιεί σαρωτή της ίριδας, η Apple χαρτογραφεί ολόκληρο το πρόσωπο του χρήστη για να επιτρέψει την πρόσβαση. Οι δυνατότητες μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι απεριόριστες. Ήδη έχει συνδεθεί με το Apple Pay αλλά σύντομα θα δείτε εφαρμογές να υιοθετούν το Face ID για την εξακρίβωση των στοιχείων πληρωμής.

Ασύρματη φόρτιση

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Apple έχει υιοθετήσει το πρότυπο Qi για την ασύρματη φόρτιση, αλλά και η Samsung διαθέτει smartphones που φορτίζουν ασύρματα. Καμία από αυτές τις κινήσεις, όμως δεν έχει αποκτήσει μαζική αποδοχή. Ένα iPhone όμως με wireless charging δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Χωρίς να το καταλάβουμε, σύντομα, η ασύρματη φόρτιση θα εμφανιστεί σε αυτοκίνητα, αεροδρόμια, εστιατόρια, δωμάτια ξενοδοχείων κλπ.

Επαυξημένη πραγματικότητα

Τη γνωρίζουμε για χρόνια αλλά δεν έχουμε παίξει πραγματικά με αυτή. Αυτό θα αλλάξει φέτος, αφού ένας τεράστιος αριθμός προγραμματιστών προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερη χρήση του Apple ARkit μπορεί, μετά την ενίσχυση που δέχτηκε από τον επεξεργαστή A11 Bionic, στα νέα iPhones. Και κάπως έτσι, θα αρχίσουμε όλοι να παίζουμε με εικονικά ρομπότ στο σαλόνι μας.

Διπλή κάμερα

Μόλις πέρυσι, μια διπλή κάμερα αποτέλεσε καινοτόμο χαρακτηριστικό ενός iPhone. Στις νέες συσκευές, το υλικό έχει εξελιχθεί και επιδέχεται ακόμη περισσότερων αλλαγών για να προσφέρει καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο. Στο άμεσο μέλλον, και η διπλή κάμερα θα είναι πλέον ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός smartphone. Κάτι σαν το βασικό εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου, δηλαδή.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί είναι πιο ακριβά τα νέα iPhone;»

Από mirelen