Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Face ID του iPhone X

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Face ID του iPhone X
ired.gr

Το νέο iPhone X είναι μια συσκευή με μια απίστευτη 5,8 ιντσών οθόνη αλλά χωρίς home button. Εύλογα, λοιπόν, θα αναρωτιέστε πως ξεκλειδώνει ένα τέτοιο smartphone; Η απάντηση είναι μία: Face ID. Η «φάση», λοιπόν, είναι «look mum, no hands».

Θέλω να μάθω πως ακριβώς λειτουργεί

Στο πάνω μέρος της οθόνης του iPhone X, βρίσκεται μια μικροσκοπική μαύρη εγκοπή όπου έχουν τοποθετηθεί τα εξής: η εμπρόσθια κάμερα, μια κάμερα υπερύθρων, ένας αισθητήρας εγγύτητας, το flood illuminator και το dot projector.

Κάθε φορά ο χρήστης κοιτά τη συσκευή, ο flood illuminator αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για πρόσωπο. Στη συνέχεια, ενεργοποιείται η κάμερα IR και ο dot projector. Η κάμερα τραβά μια υπέρυθρη φωτογραφία, ενώ ο προβολέας χαρτογραφεί 30.000 σημεία του προσώπου. Αν η εικόνα ταιριάζει με το αποθηκευμένο ψηφιακό πρότυπο, η συσκευή ξεκλειδώνει.

Είναι εύκολο να το ρυθμίσω;

Το Face ID ρυθμίζεται αυτόματα και πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία. Θα χρειαστεί να εστιάσετε τη φωτογραφική μηχανή στο πρόσωπό σας, ώστε να καταγραφεί από όλες τις οπτικές γωνίες.

Είναι ασφαλές;

Σύμφωνα με την Apple, το Touch ID είχε πιθανότητα 1 στις 50.000 να δεχτεί λάθος δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ με το Face ID οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται στις 1 στο 1.000.000. Οπότε αν δεν έχετε έναν δίδυμο αδερφό, που θα θελήσει να παρεισφρήσει στη συσκευή σας, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Το Face ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξουσιοδοτήσει την πρόσβαση σε εφαρμογές που, ως τώρα, ξεκλείδωναν με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Όπως και με το Touch ID, έτσι και με τη σάρωση του προσώπου, το ψηφιακό αντίγραφο αποθηκεύεται στο τηλέφωνο και η Apple δεν έχει πρόσβαση σε αυτό.

Ωραία όλα αυτά, αλλά θα λειτουργεί σωστά;

Στην παρουσίαση του Apple Event πάντως δεν λειτούργησε! Μπορεί να ήταν τυχαίο και σίγουρα η Apple δεν θα εγκαινίαζε μια νέα τεχνολογία, αν δεν ήταν σίγουρη ότι δουλεύει άψογα. Σίγουρα δεν έφταιγε ο φωτισμός, αφού το σύστημα λειτουργεί και σε κακοφωτισμένο πρόσωπο.

Εξάλλου και το Touch ID πολλές φορές «δυσκολεύεται» αν π.χ. το δάκτυλο είναι ελάχιστα βρεγμένο ή έχει κάποια λοσιόν ή άλλη λιπαρή ουσία.

Το Face ID του iPhone X είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά και μακράν καλύτερο από οποιαδήποτε αναγνώριση προσώπου έχουμε δει μέχρι σήμερα σε smartphone, αφού, σύμφωνα με την Apple, δεν ξεγελιέται από φωτογραφίες (όπως κάποιοι άλλοι, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε).

Διαβάστε επίσης: «Αυτό είναι το iPhone X»

Από mirelen