4 κύριοι λόγοι για να προτιμήσετε το iPhone Χ αντί του iPhone 8 Plus

4 κύριοι λόγοι για να προτιμήσετε το iPhone Χ αντί του iPhone 8 Plus
ired.gr

Η Apple παρουσίασε τα iPhone Χ και iPhone 8 και 8 Plus την περασμένη Τρίτη. Κι ενώ το iPhone 8 (και ειδικά το Plus) είναι μια σοβαρή αναβάθμιση, το iPhone Χ είναι το άλμα προς το μέλλον. Οι συσκευές μοιράζονται κάποιες σημαντικές ομοιότητες και hardware, όπως το φοβερό επεξεργαστή Α 11, την ασύρματη φόρτιση, την οπίσθια κάμερα (το 8 Plus) και τη RAM (το 8 Plus πάλι), όμως και πάλι το «Χ» είναι αυτό που ξεχωρίζει.

Δείτε λοιπόν παρακάτω 4 κύριους λόγους για να πάτε κατευθείαν στο iPhone Χ και να μη σκεφθείτε καν την αγορά του iPhone 8 ή 8 Plus.

1. Mπαταρία

02

Οι μπαταρίες των iPhone 8 και 8 Plus είναι περίπου οι ίδιες με τις μπαταρίες των iPhone 7 και 7 Plus σύμφωνα με την ίδια την Apple. Mπορεί οι μετρήσεις να δείχνουν ως ισχυρότερο ενεργειακά το 8 Plus, αλλά και το Χ δεν είναι κατά πολύ πίσω. Άρα για τόσο μικρή διαφορά, γιατί να μην το προτιμήσετε;

Η Apple ανακοίνωσε ότι η μπαταρία του iPhone Χ θα διαρκεί τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερο από αυτήν του 7 Plus (και άρα 8 Plus) αν και τα αποτελέσματα του γνωστού Tom's Guide έδειξαν ότι απέχουν μόλις μερικά λεπτά με νικητή το 8 Plus. Και αυτό μάλλον έχει να κάνει κατά μεγάλο μέρος με την OLED οθόνη του που κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση ενέργειας εν σχέσει με την LED οθόνη των iPhone 7-8. Επίσης άλλος ένα πιθανός λόγος για την όμοια απόδοση με μικρότερη μπαταρία μπορεί να είναι το νέο L-shaped design της μπαταρίας του Χ.

2. Face ID

03

Εντάξει το Touch ID δεν έχει πεθάνει ακόμη. Και τα δύο 8-άρια θα έχουν το γνωστό Home button που έχουν και τα 7 και βεβαίως θα υποστηρίζουν το Touch ID σύστημα που η Apple λάνσαρε από την εποχή του 5s.

Όμως το iPhone Χ δεν έχει καθόλου Home button - ούτε Touch ID - και ενσωματώνει το νέο βιομετρικό σύστημα της Apple, το Face ID, που χρησιμοποιεί μια 3D κάμερα για αναγνώριση προσώπου ακόμη και στο σκοτάδι.

Το σύστημα στηρίζεται σε μια νευρωνική μηχανή και σε αισθητήρες υπερύθρων, οπότε λειτουργεί στο σκοτάδι και προσαρμόζεται στο πρόσωπο του χρήστη ακόμη κι αν γίνουν σημαντικές αλλαγές, όπως γένια, κούρεμα, καπέλο κλπ. Είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο και ασφαλές καθώς έχει περιθώριο σφάλματος 1:1.000.000 σε αντίθεση με 1:50.000 του Touch ID. Και λογικά, δεν θα το κοροϊδεύει μια απλή φωτογραφία του χρήστη.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το iPhone X 

3. Κάμερα TrueDepth

04

Η Apple πάντα βάζει καλύτερες κάμερες στα νέα της μοντέλα και φέτος δεν άλλαξε αυτό. Και παρόλο που τα iPhone 8 και 8 Plus δέχτηκαν κάποιες βελτιώσεις στις κάμερές τους, το iPhone Χ έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος και στις δυνατότητες της οπίσθιας διπλής κάμερας και - πολύ περισσότερο - στην εμπρόσθια κάμερα.

Κατ’ αρχήν και η εμπρόσθια κάμερα του iPhone Χ είναι διπλή και υποστηρίζει την τεχνολογία TrueDepth. Όχι ότι αυτό έχει να κάνει μόνο με την αναγνώριση προσώπου, αλλά και με τις φωτογραφίες πορτρέτου - τις γνωστές μας Selfie - όπου, μαζί με το νέο σύστημα φωτισμού στούντιο Portrait Lighting προσφέρει φωτογραφίες που θα ξεχωρίζουν.

4. Η «ολόσωμη» οθόνη OLED

05

Και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό σημείο και βασική διαφορά του iPhone Χ από όλα τα άλλα. Η υπέροχη ολόσωμη οθόνη OLED έχει πολύ ανώτερη απόδοση και χρώματα και είναι μεγαλύτερη σε πραγματικό μέγεθος από αυτήν του 8 Plus, ενώ η συνολική συσκευή είναι μικρότερη από το 8 Plus.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Apple «Super Retina HD display» και έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε pixel από οποιαδήποτε άλλη οθόνη iPhone ως τώρα. Και, όπως το θέτει η Apple, είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο και των δύο κόσμων LCD και OLED.

Δείτε ακόμη: Τα νέα προϊόντα της Apple είναι επιτέλους εδώ! 

από Elichord