Η Apple κόβει σιγά σιγά τον ομφάλιο λώρο της συσκευής iPhone από το iTunes

Η Apple κόβει σιγά σιγά τον ομφάλιο λώρο της συσκευής iPhone από το iTunes
ired.gr

Η εφαρμογή iTunes η οποία βρίσκεται προ-εγκατεστημένη στους υπολογιστές Mac (υπάρχει διαθέσιμη και για PC) επαναπροσδιορίζει το ρόλο της και δίνει έμφαση κυρίως στη λήψη και στον συγχρονισμό Μουσικής. H νέα σιωπηλή αναβάθμιση της Τετάρτης, αποδέσμευσε πλήρως το iPhone από την εφαρμογή iTunes.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε πλέον εφαρμογές ή ήχους κλήσης από το Store, αλλά θα είστε σε θέση να λαμβάνετε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ηχητικά audiobooks και podcasts. Συγκεκριμένα η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση 12.7 για υπολογιστές Mac και PC η οποία δεν εμπεριέχει καμία επιλογή για λήψη εφαρμογών ή ringtones στη συσκευή iPhone, iPad ή iPod Touch.

H Apple ενημερώνει τους χρήστες με την παρακάτω περιγραφή στη νέα αναβάθμιση:

“Εάν έως τώρα χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή iTunes για να συγχρονίζετε εφαρμογές και ήχους κλήσης σε μία iOS συσκευή, θα πρέπει να κάνετε χρήση της νέας εφαρμογής App Store ή των ρυθμίσεων μουσικής για να ανανεώσετε το περιεχόμενο της συσκευής χωρίς τον υπολογιστή σας Mac.”

Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει πως μετά την αναβάθμιση οι εφαρμογές και οι ήχοι κλήσης δεν θα είναι πλέον διαθέσιμοι για λήψη, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού των υπαρχόντων. Και τώρα θα αναρωτηθείτε, τι γίνεται με τα custom ringtones;

Απάντηση: Θα συνεχίσουν να συγχρονίζονται κανονικά (το δοκιμάσαμε).

Απομακρύνθηκε επίσης και η επιλογή αντίγραφο App Store, η οποία ήταν διαθέσιμη στις προγενέστερες εκδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια η Apple δέχεται κριτική για την “παραφορτωμένη” εφαρμογή της. Ίσως η αναβάθμιση αυτή να είναι ορόσημο για τον εξορθολογισμό της εφαρμογής iTunes και την πλήρη επαναφορά της στον αρχικό σκοπό της.

Άλλη μία απλούστευση που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία είναι στην εφαρμογή iTunes U την οποία τώρα θα τη συναντήσετε στην ενότητα Podcasts, ενώ τους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα τους προσπελάσετε από την πλευρική στήλη της Μουσικής βιβλιοθήκης. Να αναφέρουμε πως όλες οι αλλαγές είναι καταγεγραμμένες στην ενότητα “Βοήθεια” της εφαρμογής iTunes.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί σε δύο πράγματα για την Apple. Ένα, κατευθύνει τους χρήστες προς το πλήρως ανασχεδιασμένο App Store το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα με το πολυαναμενόμενο λειτουργικό iOS 11. Δύο, η πλήρης αποδέσμευση της εφαρμογής iTunes από το App Store, αναμένεται να “ελαφρύνει” την εφαρμογή σε περιβάλλον macOS και Windows. Kανείς δεν γνωρίζει εάν οι αλλαγές προκαλέσουν βελτίωση στην ταχύτητα απόκρισης της εφαρμογής, κάνοντάς την πιο αποδοτική.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της τελευταίας έκδοσης iTunes 12.7 μέσα από το Mac App Store ή από τον παρακάτω σύνδεσμο για λογισμικό Windows  

από DINFUN