iPhone 9 - Tι απέγινε η έκδοση αυτή, γιατί έδωσε τη θέση της στο X;

iPhone 9 - Tι απέγινε η έκδοση αυτή, γιατί έδωσε τη θέση της στο X;
ired.gr

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο νέο μέλος της, iPhone X. Πρόκειται για τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αρκετές εβδομάδες μετά την διάθεση των εκδόσεων iPhone 8 και iPhone 8 Plus, στις 22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Apple το iPhone X προφέρεται ως iPhone “δέκα” και σχεδιάστηκε για να σηματοδοτήσει την επέτειο των 10 χρόνων της συσκευής.

Από την άλλη οι εκδόσεις iPhone 8 / Plus, είναι ένα iPhone 7s με μόνη διαφορά, ...τον τίτλο. Σύμφωνα με τη νέα ονοματοδοσία απουσιάζει ο τίτλος “iPhone 9”. Την προσφώνηση “s” για εφέτος θα πρέπει να την ξεχάσετε (σε μας δεν προκάλεσε έκπληξη). Ο λόγος είναι η χρήση ενός συνηθισμένου τεχνάσματος μάρκετινγκ από την Apple για τις φετινές εκδόσεις iPhone.

(Η Samsung πρώτη κυκλοφόρησε τη συσκευή Galaxy S8 και Note 8 που παρεμπιπτόντως θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Η προγραμματισμένη σχεδόν ταυτόχρονη διάθεση από τις δύο εταιρείες δεν φαίνεται να είναι τυχαία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση, αναλυτικά).

Η ονομασία iPhone X βοηθά τη συγκεκριμένη συσκευή να τοποθετηθεί ανώτερα από τις εκδόσεις iPhone 8, χωρίς όμως να βαπτιστεί επίσημα “iPhone 10”. Οι περισσότεροι χρήστες θα μεταχειρίζονται το όνομα ως Χ κι όχι ως “δέκα”. Η Apple το γνωρίζει καλά αυτό και χρησιμοποιεί το λογότυπα X σε όλη τη διαφημιστική της καμπάνια. Παρότι ο Jone Ive το αποκαλεί ως iPhone δέκα, θα μας προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη αν η Apple ονόμαζε τη συσκευή ρητά και κατηγορηματικά ως το δέκατο iPhone.

Αυτή λοιπόν η διαφορά καθιστά σαφή την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έκδοσης iPhone κι όχι το iPhone 10 το οποίο θα προσδιόριζε στους χρήστες πως το iPhone 8 είναι μία παλαιότερη έκδοση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι επιθυμούν τη νέα σχεδιασμένη από το μηδέν OLED συσκευή iPhone X, όμως πολλοί θα επιλέξουν να αποκτήσουν το iPhone 8, λόγω του υψηλού κόστους και μόνο.

Παρόμοιο διαφημιστικό τέχνασμα είχε πραγματοποιήσει και η Microsoft με την ονομασία του τελευταίου της λογισμικού “Windows 10”. Ο τεχνολογικός γίγαντας σε επίπεδο software παρέκαμψε την έκδοση 9 και πήγε κατευθείαν στα Windows 10. Βέβαια η Microsoft το έκανε για να απομακρυνθεί από τα “αποτυχημένα" εμπορικά Windows 7 και να ενθαρρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν. Είναι λογικό κοιτάζοντας τον υπολογιστή σας με Windows 7 όταν υπάρχουν τα 10, να φαίνεται εκτός εποχής. Έτσι η μετάβασή σας στην τελευταία δωρεάν έκδοση του λογισμικού φαινόταν επιτακτική.

Η κίνηση αυτή της Apple - έξυπνη θεωρητικά - προκαλεί το ενδιαφέρον μας για την ονοματοδοσία των συσκευών iPhone της επόμενης χρονιάς. Θα δούμε συσκευές iPhone 8s και iPhone 8s Plus ή iPhone Xs;

Για να ακούσουμε προτάσεις;

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν

από DINFUN