Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 11 Night Shift - Μια καλά κρυμμένη λειτουργία στο Κέντρο Ελέγχου

iOS 11 Night Shift - Μια καλά κρυμμένη λειτουργία στο Κέντρο Ελέγχου
ired.gr

Το Κέντρο Ελέγχου έχει επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό στην αναμενόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού iOS 11. Οι συντομεύσεις των λειτουργιών έχουν περιοριστεί σε μία σελίδα, στην οποία εμφανίζονται υπό μορφή πλακιδίων. Κάθε εικονικό πλακίδιο σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε ή να επεκτείνετε τις λειτουργίες συντόμευσης.

Παρότι στην νέα εμφάνιση έχετε την επιλογή να εισάγετε πολλές περισσότερες συντομεύσεις για τις λειτουργίες της συσκευής iPhone, εν τούτοις η λειτουργία Night Shift, δεν εντοπίζεται εύκολα στο νέο Κέντρο Ελέγχου. Είναι εύκολο να σκεφθεί κανείς πως η Apple απέσυρε τη συγκεκριμένη λειτουργία στο νέο λειτουργικό από το Κέντρο Ελέγχου, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει ακόμη εκεί, αλλά κρύβεται καλά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας Night Shift τα χρώματα στην οθόνη της συσκευής σας γίνονται πιο ζεστά ώστε να παρακολουθείτε την οθόνη της συσκευής σας για περισσότερη ώρα, χωρίς να κουραστούν τα μάτια σας.

Στις προηγούμενες εκδόσεις λειτουργικών iOS 9 και iOS 10 ήταν εύκολο να εντοπιστεί η λειτουργία στο Κέντρο Ελέγχου. Το Night Shift παραμένει προσβάσιμο στο Κέντρο Ελέγχου και στο λειτουργικό iOS 11 και στις παρακάτω γραμμές θα σας υποδείξουμε πως να το εντοπίσετε.

iOS 11 - Ενεργοποίηση Night Shift από το Κέντρο Ελέγχου

εικόνα 1

  • Αρχικά σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της επιφάνειας της οθόνης προς τα επάνω, προκειμένου να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου.
  • Πιέστε με περισσότερη δύναμη το ρυθμιστικό φωτεινότητας (3D Touch). Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει τεχνολογία οθόνη 3D Touch τότε αγγίξτε το εικονίδιο φωτεινότητας παρατεταμένα.
  • Το ρυθμιστικό φωτεινότητας επεκτείνεται σε ολόκληρη την οθόνη και στο κάτω μέρος του εμφανίζεται το ζητούμενο πλήκτρο Night Shift. Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία δεν μένει παρά να αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο.

Αυτό είναι όλο κι όλο. Όπως πλέον έχετε διαπιστώσει - διαβάζοντας τα παραπάνω βήματα - η λειτουργία εξακολουθεί να είναι εύκολα προσβάσιμη από το Κέντρο ελέγχου και στο επερχόμενο λειτουργικό. Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα βρίσκεται κρυμμένη στο ρυθμιστικό φωτεινότητας και γι’ αυτό αρκετοί χρήστες αγνοούν την ύπαρξή της.

Πλέον εύκολα την επόμενη φορά που θα χρειαστεί, θα είστε σε θέση να την ενεργοποιήσετε.

Δράττοντας της ευκαιρίας, θεωρούμε χρήσιμο να θυμίσουμε και πόσο εύκολα μπορείτε να προγραμματίσετε τη λειτουργία Night Shift, ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα σε μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

iOS 11- Προγραμματισμός της λειτουργίας Night Shift

εικόνα 2

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις κι επιλέξτε από τη λίστα “Οθόνη και Φωτεινότητα”.
  • Στη συνέχεια αγγίξτε την επιλογή Night Shift.
  • Αλλάξτε την εναλλαγή στην θέση “Προγραμματισμένο”. Τώρα μπορείτε να ορίσετε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιθυμείτε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα.

Η οθόνη Night Shift σας επιτρέπει παράλληλα να ρυθμίσετε την ένταση της θερμοκρασίας χρώματος. Σύρετε το ρυθμιστικό από την ένδειξη “Λιγότερα θερμά έως “Περισσότερα θερμά”, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως βρήκατε χρήσιμες τις παραπάνω οδηγίες εντοπισμού, ενεργοποίησης και προγραμματισμού της λειτουργίας Night Shift στο λειτουργικό iOS 11. Εάν υπάρχουν ακόμη απορίες που αφορούν τη λειτουργία, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status