Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 4 νέες συσκευές που θα παρουσιάσει η Apple στις 12 Σεπτεμβρίου

Οι 4 νέες συσκευές που θα παρουσιάσει η Apple στις 12 Σεπτεμβρίου
ired.gr

Όπως ξέρουμε πια με βεβαιότητα, ότι η Apple θα μας υποδεχθεί στο Steve Jobs αμφιθέατρο για να μας παρουσιάσει τις νέες συσκευές της. Οι προσκλήσεις άρχισαν ήδη να αποστέλλονται. Και βέβαια, περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι έχει υπόψιν η εταιρία πέρα, από το πολυαναμενόμενο iPhone 8 (ή Χ ή ό,τι άλλο) και πώς θα μας καταπλήξει. Άλλωστε, σε αυτό έχει ειδικότητα αν μη τι άλλο.

Το ζήτημα βέβαια είναι, κατά πόσον τα έργα έχουν προχωρήσει στο Apple Park ώστε να είναι έτοιμο το περίφημο αμφιθέατρο να υποδεχθεί τόσο κόσμο, δεδομένου ότι τα τελευταία βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, δείχνουν ότι οι έκτασης 120.000 τετραγωνικών ποδιών υπόγειοι χώροι του Apple Park δεν ήταν ακόμη έτοιμοι.

Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια, όπου δε θα είναι έτοιμο το αμφιθέατρο, η Apple θα μπορούσε να κάνει την παρουσίαση, είτε στο Bill Graham Civic Auditorium στο San Francisco, είτε στο δικό της «Town Hall auditorium» που βρίσκεται στο περίφημο «1 Infinite Loop campus», και όπου έχει κάνει ξανά παλαιότερα, παρουσιάσεις για νέα της προϊόντα.

Άσχετα πάντως με το πού θα γίνει, η παρουσίαση προβλέπεται μεγαλειώδης, με τέτοια προσμονή που υπάρχει εδώ και μήνες και τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν - ειδικά για το νέο iPhone - οπότε κι εμείς περιμένουμε αγωνιωδώς.

1. iPhone 8

Εννοείται βέβαια, ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της Apple στα smartphone, το iPhone 8, είναι ο σταρ της παρουσίασης. Αν και δεν είμαστε σίγουροι ακόμη για το τελικό του όνομα, το νέο iPhone που θα είναι ανασχεδιασμένο σχεδόν εξ’ ολοκλήρου, και με ενσωμάτωση τεχνολογιών που, για άλλη μια φορά θα δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους, είναι η συσκευή που όλοι περιμένουμε με αγωνία να δούμε, άσχετα με τις φήμες που ως τώρα το έχουν αποκαλύψει με μεγάλη ακρίβεια, είναι η αλήθεια.

Για πρώτη φορά η οθόνη θα καλύπτει εξ’ ολοκλήρου την πρόσοψη της συσκευής, για πρώτη φορά θα λείπει το γνωστό μας Home button - που ως τώρα ήταν το σήμα κατατεθέν των iPhone - και μάλλον θα το αποχαιρετήσουμε για πάντα. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας το Touch ID θα πάψει να είναι ο εξ’ ορισμού τρόπος ξεκλειδώματος της συσκευής και το πρόσωπό μας και η ίριδα του ματιού μας θα το αντικαταστήσουν μέσω της 3D κάμερας της πρόσοψης.

Και για πρώτη φορά θα πρέπει να βάλουμε το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να το αποκτήσουμε. Καλώς να ορίσει λοιπόν.

Δείτε ακόμη: Νέο βίντεο από Drone δείχνει τις εργασίες στο Apple Park

2. iPhone 7S και 7S Plus

Από κοντά και σε απόσταση αναπνοής, θα ακολουθούν τα νέα iPhone 7S και 7S Plus συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε με το iPhone 6, δηλαδή το να υπάρχουν δύο συσκευές, μια μικρότερη, μια μεγαλύτερη, μια πιο «απλοϊκή» (αν μπορεί κανείς να το πει) και μια πιο «σύνθετη», πιο προχωρημένη, με καλύτερα χαρακτηριστικά και βεβαίως πιο ακριβή.

Πολλά επίσης έχουν ακουστεί για τη σειρά «S» των νέων iPhone 7 και μέχρι κι ασύρματη φόρτιση ακούστηκε ότι θα έχουν, παρόμοια με τη νέα ναυαρχίδα. Επιπλέον βελτιώσεις σε επεξεργαστή - με τον πανίσχυρο νέο Α 11 - φωτογραφική μηχανή, και ποιος ξέρει τι άλλο, θα κάνουν αυτό που παραδοσιακά γίνεται με τη σειρά «S» εδώ και χρόνια. Μια καλύτερη συσκευή από την αρχική, με πολύ ενδιαφέροντα και άξια λόγου χαρακτηριστικά που, μερικές φορές θα σε κάνει να σιχτιρίζεις την ώρα που βιάστηκες να πάρεις το «απλό» και δεν περίμενες ένα ακόμη χρόνο για το «S».

Ένα πρόβλημα υπάρχει εδώ. Η τιμή του 7S Plus ειδικά. Αν η τιμή του πλησιάζει την τιμή του νέου και ολοκαίνουριου 8, τότε ποιος ο λόγος να πάρει κανείς το 7S Plus για κάποια μικρή διαφορά; Και λέγοντας μικρή, ακόμη και 200€ ΕΙΝΑΙ μικρή διαφορά αν έχουμε από τη μία ένα iPhone 7S Plus των 128 GB που θα έχει παρόμοια τιμή με ένα iPhone 8 των 64 GB, και όταν μιλάμε για τιμές που έχουν ξεπεράσει τα 1000€ πια, τότε υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος η μία συσκευή να «κανιβαλίσει» την άλλη. Αυτό γιατί, όταν κάποιος αποφασίσει να δώσει τόσα λεφτά για μια premium συσκευή, το σκέφτεται σοβαρά και είναι λογικό να προτιμήσει αυτήν που θα είναι το μέλλον, κι όχι αυτή που θα είναι απλά η ανανέωση του παρελθόντος. Η διαφορά του αποθηκευτικού χώρου του παραδείγματος, είναι ασήμαντη μπροστά στις υπόλοιπες σημαντικότατες διαφορές των δύο συσκευών.

Το αν η Apple το σκέφτηκε καλά το όλο ζήτημα, μένει να το δούμε.

3. Apple Watch Series 3

Κάμποσες φήμες διέρρευσαν και για το νέο Apple Watch, απλά σκεπάστηκαν από τον ορυμαγδό των φημολογιών που κάλυπταν το κατά πολύ πιο ενδιαφέρον iPhone 8. Όμως και το «πνευματικό τέκνο» του Tim Cook θα έχει την τιμητική του στην παρουσίαση της 12ης Σεπτεμβρίου, με ένα νέο μοντέλο που υπόσχεται νέα σχεδίαση (καλά δεν περιμένουμε και την επανάσταση εδώ) και την αναβάθμιση των διαγνωστικών του λειτουργιών και δυνατοτήτων, όσον αφορά την υγεία του χρήστη που θα το φοράει.

Δείτε ακόμη: 4 τρόποι που η Επαυξημένη πραγματικότητα θα αλλάξει τον τρόπο χρήσης του iPhone

Η αλήθεια είναι ότι το Apple Watch εξ’ αρχής δεν ήταν κάποια μεγάλη εμπορική επιτυχία - απόδειξη ότι οι Apple δεν δίνει νούμερα πωλήσεων - και η λογική του να αλλάζει κανείς κάθε χρόνο ή ακόμη και 2, ένα απλό gadget που στοιχίζει το λιγότερο 600€, είναι μάλλον παραλογισμός και ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές.

Άλλωστε και στο χώρο του Android, αντίστοιχες συσκευές, που είναι και πολύ φθηνότερες, δεν έχουν γνωρίσει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Ο λόγος πιστεύω, είναι ότι το ρολόι είναι αξεσουάρ των μεγάλων. Δείτε πόσοι νέοι φοράνε ρολόι και θα με καταλάβετε. Από την άλλη, οι μεγάλοι δεν είναι και τόσο της ηλεκτρονικής εποχής ώστε να θέλουν ένα τέτοιο gadget αντί ενός αληθινού ρολογιού. Ο τρίτος λόγος είναι ότι ένα ρολόι είναι και κάπως κόσμημα και τα διάφορα smartwatch δε θα γίνουν ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο.

Ως εκ τούτου, καλό είναι το Apple Watch εν γένει σαν συσκευή, αλλά ποτέ δε θα αποκτήσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού όπως έγινε με το iPhone ή ακόμη και το iPad. Περιμένουμε πάντως να δούμε τι άσους έχει στο μανίκι της η Apple, όσον αφορά το νέο μοντέλο του ρολογιού της.

4. 4Κ Apple TV

Άλλη μια συσκευή που, αν και εξαιρετική, και με πολύ συμφέρουσα τιμή για το είδος της, δεν έχει προβληθεί κατάλληλα από μεριάς Apple και ούτε έχει εκμεταλλευτεί τα μεγάλα προσόντα και χαρίσματά της, με αποτέλεσμα να παραμένει σε δεύτερη μοίρα, παρόλο που της αξίζει καλύτερη τύχη.

Η τελευταία τέτοια συσκευή, είχε λανσαριστεί πίσω στο 2015 και ήταν μια σημαντικότατη αναβάθμιση, καθώς η Apple TV απέκτησε «σοβαρό» λειτουργικό (μια κομμένη έκδοση του iOS, το tvOS), αποθηκευτικό χώρο, App Store δικό της και εφαρμογές και παιχνίδια που την έκαναν, πέρα από μια συσκευή περιεχομένου streaming από κάποιο Mac, iPhone ή iPad, και μια φθηνή παιχνιδοκονσόλα. Οι δυνατότητες φαίνονταν μεγάλες, αλλά εκεί έμειναν. Το περιεχόμενο δεν είναι αντάξιο ενός iOS App Store, 2 χρόνια μετά. Και οι παλινωδίες της Apple όσον αφορά το τηλεοπτικό περιεχόμενο έχουν ουσιαστικά θάψει τη συσκευή.

Παρόλα αυτά, έχει εξαιρετικές δυνατότητες ακόμη κι έτσι, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Apple έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της και στο χώρο αυτό, καθώς προσέλαβε προσωπικό με εξειδίκευση στο χώρο της παραγωγής εκπομπών για την τηλεόραση. Οπότε ελπίζουμε ότι είναι θέμα χρόνου, τα πράγματα να αρχίζουν να μπαίνουν σε σειρά.

Οι φήμες για την ύπαρξη της νέας 4Κ Apple TV εμφανίστηκαν από τις αρχές του 2017, αλλά η επιβεβαίωση της ύπαρξής της ήλθε μόλις πριν μερικές εβδομάδες και μάλιστα σε μια σημαντική «διαρροή» που αφορούσε το νέο Siri-όφωνο της Apple, το HomePod. Επιπλέον επιβεβαίωση ήλθε από τον ίδιο τον Tim Cook στη WWDC 2017 κι έτσι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Apple θα μας παρουσιάσει όντως στις 12 Σεπτεμβρίου μια νέα Apple TV με δυνατότητα 4Κ και HDR, καθώς είναι πια καιρός να το κάνει, μιας και ο ανταγωνισμός ήδη έχει προχωρήσει προς τα εκεί.

Τα λέμε λοιπόν, στις 12 Σεπτέμβρη. Ραντεβού στο ... Cupertino (εδώ πιο κάτω είναι άλλωστε).

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 4

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status