Οι 5 πιο άχρηστες εφαρμογές που εμφανίστηκαν ποτέ στο iOS

Οι 5 πιο άχρηστες εφαρμογές που εμφανίστηκαν ποτέ στο iOS
ired.gr

Το App Store είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις και ιδέες της Apple και η συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία του είναι απόδειξη από μόνη της. Ως γνωστόν, ξεκίνησε πρώτα για το iOS και σύντομα ακολούθησε και για το macOS λύνοντάς μας τα χέρια κυριολεκτικά και προσφέροντας εφαρμογές που μερικές φορές μας αφήνουν έκπληκτους για την ιδιοφυή σχεδίαση, την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητά τους. Και το καλύτερο είναι ότι χάρις στο App Store, πολλές εφαρμογές που θα ήταν ίσως και αδύνατον να τις βρούμε και να τις γνωρίσουμε, έγιναν γνωστές και αναντικατάστατες για πάμπολλους (ή μάλλον για όλους τους) χρήστες.

Όμως μέσα στα διαμάντια μπορείς πάντα να βρεις και σκουπίδια και η αρχή αυτή είναι αληθής και για το App Store, το οποίο, πέρα από τα διαμάντια ή τις τουλάχιστον καλές εφαρμογές, έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μερικές εφαρμογές που είναι κακοσχεδιασμένες, άχρηστες, άθλιες σαν ιδέες και, κάποιες από αυτές, ακόμη και πανάκριβες. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις πέντε απερίγραπτα άσχημες, ακριβές και εφαρμογές αυτού του καταλόγου.

1. Razor – Electric Shaver Simulation

02

Τώρα τι σκεφτόταν ο σχεδιαστής και εμπνευστής αυτής της εφαρμογής και γιατί ένας χρήστης θα άδειαζε τη μπαταρία του iPhone του για να κάνει πως ξυρίζεται με μια εφαρμογή προσομοίωσης ξυριστικής μηχανής, είναι κάτι που ακόμη προσπαθούν να ανακαλύψουν οι επιστήμονες. Σίγουρα μιλάμε για βίτσιο, κι όσο κι αν περί ορέξεως ... κλπ, κλπ, δεν παύει κανείς να εκπλήσσεται από τις ακραίες ιδέες κάποιων, έστω κι αν είναι για φάρσα.

Κατ’ αρχήν, ας είμαστε ειλικρινείς: η εφαρμογή είναι απόλυτα άχρηστη! Με περιγραφή που λέει: «απολύτως απαραίτητη (!) εφαρμογή για κάθε χρήστη (μάλλον οι γυναίκες μπορούν να τη χρησιμοποιούν για τις τρίχες των ποδιών τους), η εφαρμογή αυτή θα σας ξυρίσει όσο καμιά άλλη εικονική ξυριστική μηχανή (!!!)». Δηλαδή ρε μεγάλε, πόσο ακριβώς μπορεί να μας ξυρίσει μια εικονική ξυριστική μηχανή; Και από πότε μια εφαρμογή προσομοίωσης μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει κάτι τέτοιο; Παρεμπιπτόντως δηλώνει ότι κάνει και για γυναίκες (φροντίστε μόνο το iPhone σας να είναι σε ... ροζάκι, για να μοιάζει με τη silk epilady).

Και τελικά θέλει και λεφτά. Εντάξει, όχι ότι το ποσόν των 0,99€ είναι κάτι τρομακτικό, αλλά και μόνο η ιδέα να πληρώσεις, είναι πέρα κι από τα όρια της προσβολής. Στα θηρία και γρήγορα (μαζί με το δημιουργό της για να μην του έλθουν κι άλλες τέτοιες «υπέροχες» ιδέες).

Δείτε ακόμη: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad 

2. Ghost Radar

03

Αν είστε φαν του πασίγνωστου «Ghostbusters» ή της εξίσου γνωστής σειράς «Supernatural» και ονειρεύεστε να γίνετε ήρωας σαν τα παλληκάρια της σειράς, τότε ήλθε η ώρα σας!

Είτε πιστεύετε, είτε όχι σε φαντάσματα, νεράιδες, νάνους τη Χιονάτη ή την Κοκκινοσκουφίτσα, σίγουρα δεν έχει μεγάλη σημασία, εφόσον υπάρχει πια η εφαρμογή που θα αποδείξει την ύπαρξή τους (για την Κοκκινοσκουφίτσα προσέχετε γιατί πάει πακέτο με το λύκο).

Βέβαια δε γνωρίζαμε ότι η Apple εφοδιάζει τις συσκευές της με αισθητήρες αναγνώρισης φαντασμάτων, αλλά εκεί στο Cupertino έχουν πολλά μυστικά οπότε πάλι, ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί κάποιο μυστικό πρότζεκτ σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο να ασχολήθηκε και με αυτό.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της «ιδιοφυούς» εφαρμογής λοιπόν, το δημιούργημά τους παίρνει μετρήσεις του γύρω χώρου (καλύτερα στο σκοτάδι της νύχτας ή τουλάχιστον με σβηστά φώτα) και μετά αναλύει τα δεδομένα του «πνευματικού χώρου». Βέβαια δε μας λένε ούτε τι διαβάζει, ούτε τι αναλύει η εφαρμογή, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Έτσι και δεις στο Ghost Radar την ένδειξη «φάντασμα μπροστά, δεξιά στα δύο μέτρα», φρόντισε να έχεις ... πάνες μαζί σου. Θα σου χρειαστούν. Ήλθε η ώρα να αποδείξουμε σε όλους τους απίστους απανταχού της γης ότι τα φαντάσματα υπάρχουν και αδημονούν για «στενές επαφές τρίτου τύπου». Απλά η εφαρμογή δεν υπήρχε - ως τώρα.

3. Peeple

04

Φίλοι μου, ιδού η εφαρμογή που θα σας κάνει μισητό σε περίπτωση που δεν το έχετε καταφέρει και είναι ο κρυφός σας πόθος. Και εξηγούμαι:

Το Peeple είναι μια «εφαρμογή φήμης» που σκοπό έχει το να ... κρίνετε τους άλλους. Πραγματικά διεστραμμένα ιδιοφυές. Πάρτε τα φτυάρια σας και φύγαμε. Επιτρέπει να κάνουμε συστάσεις (καλές και κακές) για άλλους στην καθημερινότητά μας. Οι δημιουργοί της εφαρμογής λένε ότι θέλουν «ο χαρακτήρας να γίνει το νέο είδος νομίσματος» γι’ αυτό να είστε καλά παιδιά, αλλιώς το φτυάρι του διπλανού σας καραδοκεί. Κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε, και καλά παιδιά να είστε ... πάλι χώμα θα φάτε. Ξέρετε αυτό για την κατσίκα του γείτονα έτσι;

Σίγουρα αυτή είναι μια από τις πιο διεστραμμένες ιδέες που έχουμε ακούσει και ακόμη κι ο Όργουελ θα θαύμαζε την ιδέα σαν κάτι που τον ξεπέρασε. Φυσικά η εφαρμογή ανοίγει την πόρτα για «cyberbullying» (κυβερνο-μπούλινγκ) και ένα σωρό άλλα προβλήματα, οπότε, τελικά είναι καλό ότι δεν μπόρεσε να επικρατήσει (πήρε πόδι μετά την κατακραυγή). Κρίμα όμως, γιατί στη χώρα μας θα είχε τεράστια επιτυχία. Είμαστε ειδικοί σε κάτι τέτοια και μια εφαρμογή πράγματι θα μας διευκόλυνε. Ζήτω η κυβερνο-φαγωμάρα!

Πιο ανατριχιαστικός πεθαίνεις!

Δείτε ακόμη: 50 συν 1 Δωρεάν εφαρμογές για iPhone 

4. Send Me to Heaven

05

Μπορεί το «Stairway to Heaven» να ήταν ένα κομμάτι που έμεινε στην ιστορία, αλλά αυτή η εφαρμογή, το «Send Me to Heaven», θα μείνει στην ιστορία για τη βλακεία της και για τη βλακεία όσων την αποκτούν και κάνουν ό,τι ζητάει.

Και τι ζητάει; Κάτι πολύ απλό: να πετάξετε το iPhone σας στον αέρα όσο πιο ψηλά μπορείτε και να καταγράψετε το σκορ, προσπαθώντας να νικήσετε τους αντιπάλους σας που επίσης δημοσιοποιούν το σκορ τους. Εξυπακούεται ότι πρέπει να ξαναπιάσετε το iPhone σας, αλλιώς μάλλον δε θα υπάρξει σκορ για καταγραφή!

Τώρα γιατί κάποιος θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο με μια συσκευή που του έχει κοστίσει ένα σκασμό λεφτά είναι ανεξήγητο, αλλά, όπως λένε, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Εκτός κι αν έχει κανείς κρατήσει κανένα παλιό iPhone για να κάνει τέτοια πειράματα. Και πάλι, οι ψυχίατροι κοστίζουν, αλλά συνιστώνται για την περίπτωσή σας.

Το ότι υπήρχαν αρκετοί που κατέβασαν την εφαρμογή (για όσο καιρό η Apple την άφησε να υπάρχει στο App Store), αποδεικνύεται από τα σκορ που δημοσιοποιούνταν από τους απανταχού της γης πυροβολημένους που πέταγαν το iPhone τους ψηλά στον αέρα.

Όμως, αν εσείς επιμένετε ότι μια τέτοια εφαρμογή είναι «αξιολάτρευτη» τότε θα τη βρείτε στο Google Play Store όπου υπάρχει ακόμη. Φαίνεται ότι η Google γνωρίζει πως υπάρχουν μπόλικα Android smartphone για πέταμα (στον αέρα εννοώ, τι φανταστήκατε;), οπότε τη διατηρεί στο... μαγαζί της.

5. I’m Rich

06

Όταν ήμουν παιδί, (λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του... Παρθενώνα), υπήρχε μια εκπομπή διαγωνισμού τραγουδιού στην τηλεόραση τότε: «Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης». Κάποια φορά έγινε μεγάλο σουξέ το τραγούδι: «Αν ήμουν πλούσιος» με το Δώρο Γεωργιαδη. Πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν!

Δεκαετίες μετά, ένα αληθινά μεγάλο μυαλό, σκαρφίστηκε μια εφαρμογή που κάνει την ευχή πραγματικότητα. Η εφαρμογή «I’m Rich» (Είμαι πλούσιος), κάνει αυτό ακριβώς: Τίποτα! Απλά εμφανίζεται στην οθόνη σου και σου λέει ότι είσαι πλούσιος (με την ανάλογη εικόνα). Στηρίζεται στη «βαθιά» ψυχολογική αρχή ότι «λέγε, λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει» κι εσύ άμα το βλέπεις συνέχεια στη οθόνη του iPhone σου, που θα πάει, θα το πιστέψεις τελικά, γιατί όλα στο μυαλό είναι. Κι άμα είσαι πλούσιος στο μυαλό, τι άλλο σου λείπει; ή όπως λέει το γνωμικό: «Τι να τον κάνεις τον παρά άμα δεν έχεις μία;»

Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι η εφαρμογή στοιχίζει - κρατηθείτε - 1000$! Και το ακόμη καλύτερο είναι ότι 8 άτομα την αγόρασαν. Ο τύπος που την έφτιαξε, «τσίμπησε» 8 χιλιαρικάκια με μια φωτογραφία! Respect!

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι στον κόσμο αυτό, πάντα θα υπάρχουν κορόιδα για να τους τα φάτε. Σχεδιάστε κι εσείς μια φωτογραφία (που να λέει ας πούμε, «Είμαι όμορφος») και ζητήστε καμιά δεκαριά χιλιάρικα το κομμάτι. Πού ξέρεις; Κι ένας δύο να την αγοράσουν, πάλι θα τ’ αρπάξετε. Οπωσδήποτε θα συμμετάσχετε σε ένα κοινωνικό πείραμα που εκφράστηκε από τη γνωστή ρύση του Αϊνστάιν:

«Μόνο το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα. Και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Βουρ για μετρήσεις λοιπόν. Περιμένω ιδέες.

Δείτε ακόμη: iOS - Εφαρμογές για μουσικούς 

από Elichord