Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αντικαθιστά 36 χιλ. Windows Phone με iPhones

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αντικαθιστά 36 χιλ. Windows Phone με iPhones
ired.gr

Αν και έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνος από την πλήρη υλοποίηση της χρήσης των συσκευών Windows Phone από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, ήδη έχει προγραμματιστεί η αντικατάστασή τους. Από τη δήλωση επιβεβαίωσης του NYPD πληροφορηθήκαμε επίσης πως η μετάβαση αυτή θα γίνει το προσεχές Φθινόπωρο.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αναφορά ως προς τα μοντέλα που θα επιλεγούν, αν δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα ή αν το deal περιλαμβάνει παλαιότερες συσκευές, όπως το iPhone 6. Οι πιθανότητες η συμφωνία αυτή να αφορά το επερχόμενο, επετειακό iPhone είναι λογικά πολύ μικρές.

Τον Οκτώβριο του 2014, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα προμήθειας έξυπνων τηλεφώνων για 36 χιλιάδες αξιωματούχους, δηλαδή, για το σύνολό του ενεργού προσωπικού. Ο δήμαρχος είχε μάλιστα αναφέρει πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία - κόστους 160 εκατ. δολαρίων - θα βοηθούσε τη μετάβαση της Υπηρεσίας του στον 21ο αιώνα. Η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος ολοκληρώθηκε το 2016.

Η τότε επιλογή της Υπηρεσίας λοιπόν, ήταν τα smartphones Lumia 830 και Lumia 640 XL της Nokia, τα οποία και “έτρεχαν" το απολύτως προβληματικό λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Microsoft, τον Ιούλη που μας πέρασε, διέκοψε την υποστήριξη του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος, προκειμένου να εστιάσει στην πλατφόρμα των Windows 10.

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν η οθόνη και η πλακέτα του iPhone 8

Οι συσκευές αυτές παρέχουν πρόσβαση στους αστυνομικούς στην πλειοψηφία των βάσεων δεδομένων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αλλά και τη δυνατότητα εκτεταμένων αναζητήσεων πληροφοριών. Επιπροσθέτως, οι συσκευές αυτές παρέχουν πληροφορίες από τις επείγουσες κλήσεις σε πραγματικό χρόνο, συχνά, πιο γρήγορα από τις επίσημες επικοινωνίες της υπηρεσίας.

Η επιμονή της επιλογής των συσκευών της Nokia ήταν έντονη, επειδή η υπηρεσία έκανε ήδη χρήση λογισμικού της Microsoft (όπως π.χ. αυτό του προγράμματος video παρακολούθησης καμερών). Επίσης, το κόστος για την Αστυνομία έβγαινε πολύ χαμηλότερο.

Προφανώς και οι συσκευές της Nokia έκαναν καλά τη δουλειά τους. Όμως, μία τόσο σημαντική Υπηρεσία δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί επίσημα, μη υποστηριζόμενες συσκευές.

Εκτιμάμε πως το προσωπικό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα το γλεντάει...

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status