Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5+1 χαρακτηριστικά των Android smartphone που αξίζουν να δούμε στο iPhone

5+1 χαρακτηριστικά των Android smartphone που αξίζουν να δούμε στο iPhone
ired.gr

Ναι, καλή είναι η ασύρματη φόρτιση, η επαυξημένη πραγματικότητα, η 3D μπροστινή κάμερα αναγνώρισης προσώπου, η «ολόσωμη» οθόνη και άλλα τέτοια ωραία που ακούγονται ότι θα φέρει το iPhone 8 μαζί του όταν έλθει. Όμως η αλήθεια είναι, ότι κάποια από αυτά δε μας λείπουν και τόσο, ενώ είναι άλλα που θα θέλαμε πραγματικά να δούμε σε ένα iPhone κάποια στιγμή και που θα έκαναν το smartphone της Apple στ’ αλήθεια αχτύπητο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ας δούμε λοιπόν 5 (συν 1 bonus) χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη σε συσκευές Android και που πραγματικά θα θέλαμε να δούμε σε ένα μελλοντικό iPhone.

1. Ταχεία φόρτιση

02

Ξεχάστε την ασύρματη φόρτιση που στα χαρτιά είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό που θέλουμε να δούμε στο επόμενο iPhone είναι αληθινά ταχεία φόρτιση. Η ταχεία φόρτιση είναι όλα τα λεφτά. Η ασύρματη φόρτιση μπορεί (και συνήθως το κάνει) να διαρκέσει πολύ περισσότερο από μια φόρτιση με κλασικό καλώδιο-φορτιστή, πράγμα που την κάνει ουσιαστικά άχρηστη. Τα δε σενάρια φόρτισης εκ του μακρόθεν και ενώ ήδη μιλάμε (π.χ.) στο iPhone μας είναι περισσότερο Επιστημονική Φαντασία και ευσεβείς πόθοι παρά πραγματικότητα (για την ώρα).

Η ανάγκη να πρέπει να φορτίσεις το iPhone σου για πολύ ώρα, όταν πέσει η μπαταρία, προκειμένου να μπορείς να συνεχίσεις, είναι απλά απαράδεκτη για τα σημερινά δεδομένα. Με την έρευνα πάνω σε νέες μπαταρίες που πραγματικά υποστηρίζουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης, ώστε με λίγα λεπτά στο φορτιστή να έχουμε πάλι ώρες λειτουργίας απρόσκοπτης, είναι αυτό που θα έκανε τη διαφορά. Και αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει ήδη σε αρκετά ακριβά (αλλά και μεσαίας κατηγορίας τιμής) Android smartphone, ώστε να θέλουμε να το δούμε και στο iPhone 8.

Και υπάρχουν φήμες ότι θα το δούμε. Ας το ελπίσουμε.

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος φόρτισης του iPhone 

2. Υποδοχή SD-Card

03

Ναι το ξέρω, ακούγεται σαν ανέκδοτο να ζητάς κάτι τέτοιο από το iPhone, αλλά, όπως και να ‘χει, θα το θέλαμε πολύ. Το ότι η Apple μας χρεώνει κάποια € για να μας πουλήσει περισσότερο χώρο τη στιγμή που τα περισσότερα Android smartphone προσφέρουν κάτι τέτοιο δωρεάν μέσω της επέκτασης που προσφέρει μια SD-Card, είναι απαράδεκτο τη σήμερον ημέρα και με τις τιμές που υπάρχουν αλλά και την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Είναι καιρός η Apple να δείξει και λίγη ευαισθησία σε μερικά θέματα. Αν δηλαδή κάποιος κάνει το λάθος και αγοράσει ένα iPhone με 32 GB και αργότερα ανακαλύψει ότι χρειάζεται πολύ περισσότερο χώρο, τι πρέπει να κάνει; Να αγοράσει ένα καινούριο iPhone ή να χρησιμοποιήσει αυτά τα άβολα και ενοχλητικά εξωτερικά USB-SD-Card drives ή δικτυακούς σκληρούς δίσκους που πέρα από άβολα είναι και πολύ ακριβότερα από μια απλή κάρτα micro-sd.

Κι αν τελικά αληθεύει ότι το νέο iPhone θα στοιχίζει όσο ένα MacBook τότε μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή η Apple να σκεφτεί ότι η προσθήκη μιας επιπλέον ευκολίας για τον τελικό αγοραστή-χρήστη θα ήταν μια χειρονομία «αγάπης».

Δείτε ακόμη: Όλη η αλήθεια για τις κάρτες SD 

3. Καλύτερη κάμερα

04

Πριν διαμαρτυρηθείτε ακούστε τι εννοώ. Όσο κι αν είναι εξαιρετική η διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus, δεν είναι η καλύτερη κάμερα smartphone που κυκλοφορεί. Σε όλες τις δοκιμές υπολείπεται των ανταγωνιστών σε απόδοση χρωμάτων και σε ευκρίνεια, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο κόκκος είναι παραπάνω από αισθητός και ειδικά αν μιλάμε για μια συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής.

Και παρόλο που ο φακός είναι εξαιρετικά καθαρός και με διάφραγμα f/1,8 (ο ευρυγώνιος), τα «λίγα» για σήμερα 12 megapixel δείχνουν πού είναι το πρόβλημα. Πολλοί νομίζουν ότι τα megapixel παίζουν ρόλο μόνο στο μέγεθος του αρχείου, όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Όσο περισσότερα megapixel, τόσο περισσότερη λεπτομέρεια μπορεί να καταγραφεί από το «ψηφακό φιλμ» (CMOS) της κάμερας. Και το πρόβλημα γίνεται αισθητό ειδικά σε συνθήκες δύσκολου φωτισμού. Αυτός είναι ο λόγος που οι μεγάλες ψηφιακές DSLR φτάνουν και ξεπερνούν πια τα 50 megapixel.

Αν λοιπόν το iPhone 8 θέλει να ξεχωρίσει, καλό θα είναι να παρουσιάσει μια κάμερα αληθινά αναβαθμισμένη γιατί ήδη κυκλοφορούν κινέζικα smartphone της μεσαίο-χαμηλής κατηγορίας με διπλές κάμερες και άφθονα megapixel στο «ενεργητικό» τους.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Plus - Αναπάντεχα προβλήματα για την κάμερα του 

4. Περισσότερη RAM

05

Μπορεί το iPhone 7 Plus να εξοπλίστηκε με 3 GB RAM και κάτι τέτοιο είναι πολύ καλό, αλλά αυτά πια δε φτάνουν αν αποφασίσει η Apple να βάλει μια κάμερα με περισσότερα megapixel, όπως είπαμε πιο πάνω. Τότε η επεξεργασία φωτογραφιών με μόλις 3 GB δε θα γίνεται καθόλου εύκολα και απρόσκοπτα. Για να μη μιλήσουμε για μεγάλα αρχεία βίντεο ανάλυσης 4Κ που - όπως ακούγεται - στο iPhone 8 θα συλλαμβάνονται στα 60 FPS. Μιλάμε για τερατώδη αρχεία που θα γονατίζουν τον επεξεργαστή. Επίσης υπάρχει και το θέμα της επαυξημένης πραγματικότητας. Η επεξεργασία σκηνών τέτοιου είδους σε πραγματικό χρόνο, δεν απαιτεί μόνο μια ισχυρή CPU, αλλά και μπόλικη μνήμη για να φορτώνονται οι σκηνές χωρίς σπασίματα.

Με τον ανταγωνισμό να βάζει σαν στάνταρ 4 GB RAM και σε πολλές περιπτώσεις 6 GB και 8 GB, η Apple θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την αύξηση της RAM στο iPhone 8 προκειμένου να προσφέρει μια καλύτερη και πιο απρόσκοπτη εμπειρία στους χρήστες.

Δείτε ακόμη: Πως να αδειάσετε γρήγορα την RAM του iPhone 

5. Ένα Docking Station

06

Όχι δεν τρελάθηκα καθόλου. Η πρώτη που είχε τη «φαεινή» αυτή ιδέα, ήταν η Microsoft με τα Nokia 950 (λίγο πριν τα σπάσουν με τη Nokia και τα Windows Phone πάνε άπατα). Μπορούσες να συνδέσεις το Nokia σε μια εξωτερική οθόνη και πληκτρολόγιο-ποντίκι μέσω του κατάλληλου επιπλέον αντάπτορα και να το μετατρέψεις σε ένα μίνι υπολογιστή. Αυτή ήταν μια πραγματικά αξιόλογη ιδέα και φαίνεται πως τελικά βρήκε το δρόμο της και μιμητή στο Samsung DeX.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το DeX είναι ένα Docking Station που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν το Galaxy S8/S8+ σε μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι ... et voilà. Αποκτούμε μια επιτραπέζια συσκευή - τρόπος του λέγειν - που θα μας καλύψει σε κάποιες ανάγκες όπου μπορεί να χρειαστεί κάτι τέτοιο. Και, πιστέψτε με, είναι πολύ περισσότερες από ό,τι φαντάζεστε.

Και η αλήθεια είναι ότι, αν και το DeX απέχει πολύ από του να είναι τέλειο, η Apple είναι αυτή που θα μπορούσε να δείξει σε όλους πώς γίνεται σωστά μια τέτοια υλοποίηση. Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη της φορά (θυμηθείτε τα iPod, iMac, iPhone, δεν ήταν τα πρώτα του είδους τους, ήταν τα καλύτερα και σωστότερα του είδους τους).

Μπορεί να σας φαίνεται ότι μια τέτοια ιδέα είναι κάτι το υπερβολικό και άχρηστο, όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας και την επεξεργαστική δύναμη των smartphone που ανεβαίνει εκθετικά κάθε χρόνο, η ιδέα ενός smartphone που θα συνδέεται εξωτερικά και θα μετατρέπεται σε ένα desktop υπολογιστή για βασική χρήση, είναι μια από τις καλύτερες και πολύ πιθανές να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον.

Γιατί η Apple να μη δείξει και πάλι το δρόμο;

Δείτε ακόμη: iPhone διλήμματα - 5 λόγοι για να διαλέξετε το 7 Plus αντί τo 7 

5+1 Άθραυστη οθόνη

07

Δεν αμφισβητούμε καθόλου την ανθεκτικότητα του Gorilla Glass. Είναι «πολύ σκληρό για να πεθάνει» αλλά κάποια στιγμή ωστόσο, μπορεί να παραδώσει το πνεύμα. Και με φήμες που λένε ότι η Apple «επιστρέφει στο γυαλί», όπως με το iPhone 4 και θα καλύψει και την πλάτη του iPhone 8 με γυαλί για λόγους ασύρματης φόρτισης, τότε ... υπάρχει πολύ περισσότερο γυαλί για σπάσιμο. Καθόλου ευχάριστο.

Κάτι λοιπόν που κανείς δεν έχει κάνει ακόμη και η Apple θα μπορούσε να πρωτοπορήσει είναι η πρόσοψη (τουλάχιστον) από ζαφείρι για την κάλυψη της πανάκριβης οθόνης του iPhone. Βέβαια δε θέλουμε να σκεφτούμε το κόστος μετά, οπότε υπάρχει και η λύση που χρησιμοποιεί η Motorola στο Droid Turbo 2 και την άθραυστη οθόνη του, που πραγματικά είναι και εξαιρετική και πολύ φθηνότερη. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κι άλλες λύσεις στο τραπέζι, όπως «γυαλί» από συνθετικό διαμάντι (ένα λεπτό φιλμ) που το κάνει και άθραυστο και αρκετά προσιτό οικονομικά. Όπως και να ‘χει όμως, νομίζουμε πως το Gorilla Glass τα ‘χει φάει πια τα ψωμιά του.

Δείτε ακόμη: iPhone 8 - Θα έχει καλύτερο γυαλί από το Gorilla Glass 5; 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status