Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13 νοσταλγικά παιχνίδια κονσόλας που ήλθαν στο iOS!

13 νοσταλγικά παιχνίδια κονσόλας που ήλθαν στο iOS!
ired.gr

Κάποιες από τις πιο αγαπημένες μνήμες πολλών που μεγάλωσαν στη δεκαετία του ’90 ήταν κάποια σπουδαία παιχνίδια κονσόλας που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Συσκευές όπως τα Nintendo και Super Nintendo Entertainment Systems, μέχρι τη SEGA, Nintendo 64 και πολλά άλλα όπως τα πρώτα Playstation και XBOX - ήταν οι πλατφόρμες όπου γνωρίσαμε κάποια από τα πιο κλασικά παιχνίδια που πέρασαν στην ιστορία.

Έτσι, ήταν πολύ ευχάριστο να μάθουμε ότι κάποια από αυτά ήλθαν και στο iOS για να μας χαρίσουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και πάλι. Πάμε να τα δούμε λοιπόν.

1. Sonic The Hedgehog

02

Ο πασίγνωστος μπλε σκαντζόχοιρος που θυμάστε από τη SEGA επέστρεψε και στο iOS στη νέα κολεξιόν της SEGA «SEGA’s new ‘Forever Collection». Ο Sonic έχει ανανεωθεί για να παίζει σε οθόνες αφής χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα τρέξετε, στριφογυρίσετε, πηδήξετε, αποφύγετε εμπόδια και όλα όσα ξέρετε σε διάφορες πίστες, με ταχύτητες κεραυνού, μαζεύοντας δαχτυλίδια και νικώντας εχθρούς για να σώσετε τον κόσμο από το διαβολικό Dr. Eggman. Ένα καινούριο ανανεωμένο γραφικό interface και ρυθμιζόμενο game-play σας περιμένουν να τα κατεβάσετε δωρεάν από το App Store (όχι στο ελληνικό κατάστημα ακόμη).

2. Street Fighter IV Champion Edition

03

Το γνωστό παιχνίδι πάλης της CAPCOM επανεκδόθηκε ανανεωμένο για το iOS με τους γνωστούς χαρακτήρες από τα παλιά, τις επιθέσεις και τα σχεδιαστικά θέματα που είχε και το αρχικό παιχνίδι. Θα πολεμήσετε 25 διαφορετικούς χαρακτήρες με μια πληθώρα χτυπημάτων, επιθέσεων και στρατηγικών κινήσεων μέχρι να φτάσετε στο βάθρο του νικητή. Θα το βρείτε στο App Store στην τιμή των 5,49€.

Δείτε ακόμη: 2048: Ένα παιχνίδι για αυτούς που δεν παίζουν παιχνίδια 

3. Grand Theft Auto: Vice City

04

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την έκδοσή του, η Rockstar Games, φέρνει το κλασικό Grand Theft Auto: Vice City στο iOS προσφέροντας στους παίχτες ένα πλήθος νέες λειτουργίες όπως τα νέα γραφικά, νέες δυνατότητες στην οδήγηση και τις μάχες, ανανεωμένους χαρακτήρες και εφέ φωτισμού που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των οθονών Retina, αποθήκευση στο iCloud και άλλα πολλά. Θα το βρείτε στο App Store προς 5,49€.

4. DOOM Classic

05

Με πρώτη έκδοση το 1993 στο λειτουργικό MS-DOS και αργότερα σε πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες, το DOOM ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των παιχνιδιών που σήμερα ονομάζουμε «πρώτου προσώπου βολών» (first-person shooter - FPS) που βέβαια σήμερα κατέχουν την μερίδα του λέοντος μεταξύ των διαφόρων ειδών παιχνιδιών. Αν λοιπόν θέλετε να ξαναζήσετε το θρύλο (ή να τον γνωρίσετε) - και τα 4 επεισόδια και τα 36 επίπεδα συνεχούς αιματοβαμμένης δράσης - στο iPhone/iPad σας να η ευκαιρία! Θα το βρείτε στο App Store στα 5,49€.

5. Crazy Taxi

06

Άλλος ένας από τους τελευταίους τίτλους της SEGA στη ‘Forever Collection’ είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Crazy Taxi του Dreamcast. Μέσα από δρόμους γεμάτους κίνηση τρέχετε «να βγάλετε το ψωμί σας» μαζεύοντας όσο περισσότερες κούρσες μπορείτε. Ανασχεδιασμένο για το iOS, το νέο Crazy Taxi επιτρέπει στους παίκτες να διαλέξουν διάφορα χρονικά όρια και είδη παιχνιδιού αλλά και τον τρόπο που θα παίζουν με διάφορες κινήσεις. Θα το βρείτε στο App Store δωρεάν.

6. Final Fantasy VII

07

Σίγουρα ένα από τα πιο κλασικά και μοσχοπουλημένα παιχνίδια ρόλων (RPGs) ο τίτλος της SQUARE ENIX ήλθε και στο iOS. Παρέα με τον Cloud, τον Barrett και άλλους γνωστούς χαρακτήρες του Final Fantasy VII χαθείτε μέσα στον κόσμο του και δείτε γιατί μάγεψε τους πάντες πριν από 20 χρόνια. Το Final Fantasy VII ήταν το πρώτο παιχνίδι RPG που παρουσίασε 3D περιβάλλοντα και κινηματογραφικές σκηνές ενδιάμεσα και μάγεψε τις καρδιές πάνω από 11.000.000 παιχτών σ’ όλο τον κόσμο. Θα το βρείτε στο App Store στα 17,99€.

Δείτε ακόμη: 101 δωρεάν παιχνίδια για iPhone και Android για το 2016

7. Atari’s Greatest Hits

08

Πολύ πριν την «ανατολή» των Nintendo και Playstation ήταν η ATARI που πάντα θεωρείτο η χρυσή εποχή του gaming δημιουργώντας σχολή τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Η ATARI ήταν ένα σύνολο κόνσολων που μπορούσαν να τρέξουν πάμπολλα κλασικά παιχνίδια τύπου arcade. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, η ATARI επιστρέφει στο iOS φέρνοντας πάνω από 100 κλασικά παιχνίδια του ATARI 2600. Ξαναζήστε τη νοσταλγία! Θα τα βρείτε στο App Store δωρεάν.

8. Chrono Trigger

09

Το Chrono Trigger, ένα ανεκτίμητο διαμάντι τύπου Final Fantasy που έγινε διάσημο από το Super Nintendo Entertainment System, ήλθε επίσημα και στο iOS. Είχε κατακτήσει τις καρδιές όσων το έπαιξαν με την απλή αλλά πανέμορφη ιστορία του, βασισμένη σε μια ιστορία επικής περιπέτειας και ταξιδιού στο χρόνο. Ξαναζήστε τη διασκέδαση και σώστε τον πλανήτη από αβέβαιο μέλλον. Στο App Store προς 10,9€.

9. MEGA MAN X

10

Με πάνω από 80 επίπεδα και πολλαπλές καταστάσεις αυξανόμενης δυσκολίας στο game-play, προηγμένα γραφικά και άφθονη βοήθεια στο να μπορέσετε να ανέβετε επίπεδο, το MEGA MAN X για iOS είναι μια μοντέρνα ειδική για οθόνες αφής ενσάρκωση ενός κλασικού arcade παιχνιδιού. Με την υποστήριξη της πλήρως ρυθμιζόμενης στα μέτρα και τις ανάγκες σας πανοπλίας και οπλισμού θα μπορέσετε να προχωρήσετε όλο και βαθύτερα σε αυτό το διαμάντι δράσης-περιπέτειας. Ένας ακόμη τίτλος της CAPCOM που ήλθε στο App Store στην τιμή των 5,49€.

10. Secret of Mana

11

Εκδόθηκε το 1993 για πρώτη φορά, το Secret of Mana και έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο του gaming με το καινοτόμο, για τότε, σύστημα μάχης πραγματικού χρόνου και τα προχωρημένα γραφικά του. Σε αντίθεση με άλλα RPGs όμως, το Secret of Mana παρέμεινε δημοφιλές διαμέσου των χρόνων χάρη στο απλοϊκό αλλά όμως όμορφο περιβάλλον και εμπειρία παιχνιδιού την οποία παρείχε. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η SQUARE ENIX αποφάσισε να φέρει το θρυλικό αυτό τίτλο και στο iOS. Χαρείτε το με τους ίδιους χαρακτήρες, προκλήσεις, περιπέτειες και όλα τα άλλα που είχε και παλιά, τώρα και στο App Store στα 8,99€.

Δείτε ακόμη: Batman games Free Online Games #23 

11. Grand Theft Auto III

12

Σίγουρα ένας από τους πιο κλασικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, υπεύθυνο για το ότι έδωσε μορφή στην έννοια «παιχνίδι ανοιχτού κόσμου», σε αυτό που είναι σήμερα, το Grand Theft Auto III της Rockstar, ήλθε και στο iOS με τιμή μόλις 5,49€. Πιάστε το τιμόνι λοιπόν και περιηγηθείτε σε αυτό τον κορυφαίο τίτλο γυρίζοντας στους δρόμους της Liberty City, όπου θα μπορείτε ελεύθερα να εξερευνήσετε και να ζήσετε εμπειρίες και ακόμη και να εκμεταλλευτείτε τον κόσμο του.

12. Fire Emblem Heroes

13

Το κλασικό Fire Emblem Heroes της Nintendo, ένα μοσχοπουλημένο RPG, έχει ανανεωθεί έτσι ώστε να λειτουργεί υπέροχα σε οθόνες αφής. Πολεμήστε ενάντια στο παιχνίδι ή σε άλλους παίκτες, καλέστε χαρακτήρες από όλο το σύμπαν του παιχνιδιού που θα σας διδάξουν νέες δυνατότητες ώστε να γίνετε πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί στην άμυνά σας. Στο App Store δωρεάν.

13. Super Mario Run

14

Αν και δεν είναι κάποιο παλιό κλασικό παιχνίδι, το Super Mario Run της Nintendo είναι στην ουσία μια σύγχρονη αναβίωση του κλασικού ήρωα των κονσολών της εταιρίας ειδικά για το iOS. Θα τρέχετε συνέχεια από πίστα σε πίστα με το Mario και τους φίλους του μαζεύοντας νομίσματα και καθαρίζοντας επίπεδα ολοένα αυξανόμενης δυσκολίας σε ένα παιχνίδι που, αν και καινούριο, είναι στην ουσία η αναβάθμιση ενός παλιού κλασικού αγαπημένου. Στο App Store δωρεάν και με αγορές εντός του παιχνιδιού.

Δείτε ακόμη: Mahjong - Free Online Games #52 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status