Επιταχύνετε τη σύνδεσή σας στο Internet στα Windows 10 Pro

Επιταχύνετε τη σύνδεσή σας στο Internet στα Windows 10 Pro
ired.gr

Στα Windows 10, υπάρχει μερικές φορές η εντύπωση ότι η σύνδεσή μας στο Internet μπορεί να σέρνεται και κάτι τέτοιο είναι πραγματικότητα. Αν λοιπόν, όντως έχετε αυτό το πρόβλημα, τότε ακολουθήστε τον οδηγό μας και θα δείτε να διορθώνεται άμεσα.

Για να ακολουθήσετε αυτό τον οδηγό, πρέπει να έχετε τα Windows 10 Pro ή ανώτερη έκδοση (Enterprise) αλλά ΟΧΙ τη Home έκδοση, καθώς κάποια εργαλεία που θα δείξουμε δεν είναι προσβάσιμα σε αυτήν.

Πριν ξεκινήσουμε, καλό θα είναι να κάνετε μια μέτρηση της ταχύτητάς σας στο Internet μέσω κάποιας μηχανής μέτρησης. Μια από τις πιο αξιόπιστες βρίσκεται στη σελίδα: www.speedtest.net. Αφού δείτε ποια είναι η ταχύτητα πριν τις αλλαγές, θα ξαναμετρήσετε μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε, για να δείτε τη διαφορά.

Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη στα Windows 10 και πατήστε το «μικρό φακό» της αναζήτησης. Γράψτε στο πεδίο αναζήτησης: Gpedit.msc για να εκκινήσει ο Group Policy Editor.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στο αριστερό πάνελ (αυτό με τη μορφή «δένδρου» φακέλων) και πατήστε διπλό κλικ στο: Πρότυπα Διαχείρισης και μετά πατήστε διπλό κλικ στο Δίκτυο.

Στο δεξί πάνελ πατήστε διπλό κλικ στο: Χρονοδιάγραμμα πακέτων QoS.

Πατήστε πάλι διπλό κλικ στο: Περιορισμός εύρους ζώνης που μπορεί να δεσμευτεί.

Στο νέο παράθυρο επιλέξτε Ενεργοποιημένο αντί του Χωρίς Ρύθμιση που έχει (άνω αριστερά τα «radio buttons») και στο πεδίο που έχει τον αριθμό «80» από κάτω διαγράψτε το και γράψτε 0. Πατήστε το πλήκτρο Εφαρμογή (κάτω δεξιά) και μετά πατήστε το πλήκτρο Προηγούμενη Ρύθμιση (πάνω δεξιά). Πατήστε και πάλι το πλήκτρο Ενεργοποίηση όπως πριν και στο πεδίο από κάτω που γράφει το νούμερο 655536, διαγράψτε και συμπληρώστε το 4000000000 (9 μηδενικά) για να πάρει μέγιστη τιμή. Πατήστε το πλήκτρο Εφαρμογή και πάλι και κλείστε όλα τα παράθυρα.

Στη συνέχεια ανοίξτε τον Internet browser σας και πηγαίνετε στη σελίδα: https://bit.ly/2aSnq8i. Εκεί θα βρείτε μια λίστα με DNS servers. Οι συγκεκριμένοι σέρβερ είναι πολύ χαμηλής καθυστέρησης (low latency) και είναι καλύτερα να κατευθύνεστε στο Internet μέσω αυτών, αντί να ψάχνει κάθε φορά ο υπολογιστής σας σε ποιον θα συνδεθεί τυχαία. Κρατήστε ανοιχτή τη σελίδα για να βλέπετε τις ρυθμίσεις.

Πηγαίνετε στο εικονίδιο του δικτύου στην Taskbar των Windows (κάτω δεξιά), πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε από το μενού το: Άνοιγμα Κέντρου Δικτύου και Κοινής Χρήσης

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε το: Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα από τους συνδέσμους που φαίνονται στα αριστερά του παραθύρου.

Στο νέο παράθυρο επιλέξτε την κάρτα δικτύου με την οποία συνδέεστε (είτε την ασύρματη Wi-Fi, είτε την ενσύρματη LAN), πατήστε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε: Ιδιότητες.


Στο νέο παράθυρο, θα δείτε στο κάτω μέρος το: Πρωτόκολλο Internet έκδοση 6 (TCP/IPv6) που είναι επιλεγμένο. Απο-επιλέξτε το πατώντας ώστε να φύγει το «τσεκ» από το κουτάκι.

Στη συνέχεια, ανεβείτε προς τα πάνω (με κύλιση των scrollbars) μέχρι να βρείτε το: Πρωτόκολλο Internet έκδοση 4 (TCP/IPv4) και πατήστε διπλό κλικ επάνω του.

Στο νέο παράθυρο θα συμπληρώσετε, στο κάτω τμήμα τις ρυθμίσεις του DNS server της επιλογής σας. Πατήστε πρώτα το radio button που έχει την περιγραφή: Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS. Εμείς επιλέξαμε τον OpenDNS με ρυθμίσεις:

  • Προτιμώμενος διακομιστής DNS: 208.67.222.222
  • Εφεδρικός διακομιστής DNS: 208.67.220.220

Κλείστε όλα τα παράθυρα και είστε έτοιμοι. Πηγαίνετε πάλι στη σελίδα μέτρησης της ταχύτητας Internet και κάνετε ένα νέο τεστ. Αν είχατε πρόβλημα, τώρα έχει λυθεί.

Δείτε ακόμη: Windows 10: ελευθερώστε χώρο στο δίσκο σας 

από Elichord