Το νέο ρομπότ της LG σας καθοδηγεί μέσα στο αεροδρόμιο

Το νέο ρομπότ της LG σας καθοδηγεί μέσα στο αεροδρόμιο
ired.gr

Με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Νότια Κορέα, η LG πραγματοποιεί δοκιμές νέων ρομπότ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Έτσι το διεθνές αεροδρόμιο της Σεούλ φιλοξενεί δύο από τα νεότερα πρωτότυπα ρομπότ της LG : το Ρομπότ - Οδηγός Αεροδρομίου και το Ρομπότ - Καθαριστής Αεροδρομίου.

Τα ρομπότ πραγματοποιούν ακριβώς αυτό που λέει το όνομα τους και παρουσιάστηκαν πρώτη φορά σε μια εκδήλωση τεχνολογίας στις αρχές του έτους.

Το ρομπότ - Οδηγός Αεροδρομίου θα περιφέρεται στα τερματικά, έτοιμο να σας παρέχει πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την πτήση σας. Μιλάει τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Αγγλικά, Κινέζικα και Γιαπωνέζικα) και μπορεί ακόμα να σας οδηγήσει το ίδιο στην σωστή πύλη σκανάρονταν το πάσο σας. Βέβαια η ταχύτητα που κινείται είναι περιορισμένη κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο να χάσετε την πτήση σας.

Το ρομπότ - Καθαριστής μοιάζει σαν ένα μικρό τανκ από ένα μελλοντικό πόλεμο. Σύμφωνα με την LG πάντως “εντοπίζει τις περιοχές που χρειάζονται συχνότερο καθάρισμα, της αποθηκεύει στην βάση δεδομένων του και υπολογίζει τις γρηγορότερες διαδρομές για να φτάσει γρήγορα εκεί”. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ εντυπωσιακό αλλά σίγουρα θα μπορεί να διατηρεί ορισμένους ιδιαίτερα πολυσύχναστους χώρους (πχ καφετέρια και εστιατόριο) καθαρούς.

01

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου, Η LG ανακοίνωσε πως προιόντα σαν κι αυτά αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της επιθυμίας της εταιρείας να αναπτύξει και εγκαθιδρύσει την λειτουργία τέτοιου είδους ρομπότ. Η εταιρεία θεωρεί πως στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια το ρομπότ - Οδηγός Αεροδρομίου δεν λύνει κάποιο πραγματικό πρόβλημα αλλά περισσότερο υπάρχει για λόγους εντυπωσιασμού. Παρόλα αυτά η τεχνολογία πίσω από την κατασκευή και λειτουργία του είναι εντυπωσιακή αν και η ανθεκτικότητα του δεν είναι ιδιαίτερη (αρκεί βέβαια να το κρατήσουμε μακριά από σκάλες και συντριβάνια).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένα πλάνα από τα νέα ρομπότ της LG στο βίντεο που ακολουθεί:


Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα ρομπότ να σου πάρουν τη δουλειά;

Από Savarel