Το κρυφό τμήμα Hardware του Facebook ερευνά σπαστά (modular) τηλέφωνα!

Το κρυφό τμήμα Hardware του Facebook ερευνά σπαστά (modular) τηλέφωνα!
ired.gr

Το επονομαζόμενο Building 8 τμήμα του Facebook, με την πρώην διευθυντή του DARPA Regina Dugan στο τιμόνι, πραγματοποιεί έρευνες πάνω σε σπαστά (modular) smartphones σύμφωνα με αναφορά του Business Insider.

Το τμήμα κατέθεσε μια πατέντα που περιγράφει μια “σπαστή ηλεκτρομαγνητική συσκευή” η οποία θα έλυνε μια και καλή το πρόβλημα της ανακύκλωσης των παραδοσιακών ηλεκτρονικών συσκευών. Ειδικά στις μέρες μας που ένα smartphone θεωρείται ξεπερασμένο μέσα σε 2 χρόνια η συγκεκριμένη πατέντα φαντάζει αρκετά ενδιαφέρουσα.

Η πατέντα περιγράφει τόσο ένα τηλέφωνο, όσο και ένα έξυπνο ηχείο σαν πιθανές δοκιμαστικές κατηγορίες.

01

Ακόμα δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι σε τι βάθος έχουν προχωρήσει οι έρευνες του Facebook στη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά παρατηρούμε συνεχή αύξηση στο ενδιαφέρον που δείχνει το τμήμα Building 8 πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Αρκεί να θυμηθούμε λίγο την προϊστορία της επικεφαλής του τμήματος Regina Dugan. Η προηγούμενη θέση της Dugan ήταν στο τμήμα Google Advanced Technology and Projects το οποίο είχε αναλάβει την κατασκευή ενός σπαστού τηλεφώνου με το κωδικό όνομα Project Ara. Η Dugan ήταν κι εκεί επικεφαλής του project το οποίο και υλοποιήθηκε εν μέρει με μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Puerto Rico, λίγο πριν η Google σημάνει τον οριστικό τερματισμό του.

Στις αρχές του 2017, η Dugan προσλήφθηκε από το Facebook για να καθοδηγήσει το τμήμα Building 8 σε πολλά και ενδιαφέρονται projects. Ορισμένα από αυτά συμπεριλαμβάνουν μια διεπαφή υπολογιστή και εγκεφάλου που θα επιτρέπει στον χρήστη να πληκτρολογεί στον υπολογιστή μονάχα με την σκέψη του και να ακούει μέσα από το δέρμα του!

Η ιστοσελίδα Business Insider αναφέρει πως ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό των υπαλλήλων του τμήματος Project Ara έχουν μετακομίσει στο τμήμα Building 8. Το Facebook επίσης παραδέχτηκε στην Business Insider πως η πατέντα αναπτύχθηκε κυρίως από προηγούμενα μέλη της startup Nascent Objects, μια εταιρεία που ανέπτυσσε modular ηλεκτρονικά συστήματα. Η συγκεκριμένη εταιρεία αγοράστηκε τελικά από το Facebook τον περασμένο Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης: Facebook - Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα προβλήματα που δημιουργεί

Από Savarel