Καλέστε ένα website μέσα από αυτό το μοναδικό τηλέφωνο!

Καλέστε ένα website μέσα από αυτό το μοναδικό τηλέφωνο!
ired.gr

Πως λειτουργεί ακριβώς το Internet: Η απάντηση δεν είναι εύκολη καθώς είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως ένα παγκόσμιο σύστημα που περιλαμβάνει εκατομμύρια servers και δισεκατομμύρια πακέτα δεδομένων που είναι σε συνεχή κίνηση.

Μια ομάδα φοιτητών του Ινστιτούτου Διαδραστικού Design στην Κοπεγχάγη δημιούργησαν μια συσκευή την οποία ονόμασαν Internet Phone που χρησιμοποιεί ένα παλιό καλό αναλογικό τηλέφωνο (αυτά με τα κυκλικά καντράν!) συνδυαστικά με την τεχνολογία IP. Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη συσκευή, μπορούμε να καλέσουμε οποιοδήποτε website χρησιμοποιώντας την IP διεύθυνση του και κυριολεκτικά να το ακούσουμε!

Πως λειτουργεί: Αρχικά ψάχνουμε την διεύθυνση IP της ιστοσελίδας που επιθυμούμε να καλέσουμε μέσα σε ένα βιβλίο που μοιάζει με τα παλιά καλά βιβλία του Χρυσού Οδηγού. Έπειτα καλούμε τον αριθμό μέσα από το αναλογικό καντράν και μέσα από το ακουστικό μας μπορούμε να απολαύσουμε το περιεχόμενου του website!

Οι φοιτητές της ομάδας (Isak Frostå, Sebastian Hunkeler, James Zhou και Jens Obel) το δημιούργησαν για να οπτικοποιήσουν την διαδικασία πλοήγηση στο Internet.

Ο “τηλεφωνικός κατάλογος” αναπαριστά το Domain Namy System (DNS) που δένει το όνομα ενός website με την IP του server που το φιλοξενεί. Η διαδικασία κλήσης και αναμονής αναπαριστά τα δεδομένα που ζητά ο browser από τον εκάστοτε server. Τέλος, η διαδικασία ακοής όλου του website μιμείται την διαδικασία της μετάφρασης του HTML και CSS κώδικα μια σελίδας σε μια γραφική απόδοση πάνω στον browser.

Επιπρόσθετα η συσκευή αυτή μας προσφέρει διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με το internet. Μπορούμε να επιλέξουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να πλοηγηθούμε στο internet :

  • Άρθρο : επιλέγοντας αυτό το mode το τηλέφωνο μας διαβάζει τα περιεχόμενα του website με την μορφή κειμένου
  • Προγραμματιστής : για τους πιο ψαγμένους, το τηλέφωνο σε αυτή τη λειτουργία διαβάζει τον κώδικα HTML της ιστοσελίδας
  • Ανώνυμη περιήγηση : μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε ανώνυμα
  • Ιστορικό : ενεργοποιώντας αυτό το mode ακούμε τις πέντε τελευταίες ιστοσελίδες που επισκεφτήκαμε

Το Internet Phone είναι ένας έξυπνος τρόπος να οπτικοποιήσει κανείς τις διαφανείς και μυστήριες διαδικασίες του internet μέσα από ένα αναλογικό σύστημα. Παρόλα αυτά δεν νομίζουμε ότι θα το χρησιμοποιήσει κανείς σε καθημερινή χρήση! Αν θυμάστε πόσο αργό ήταν το καντράν ενός αναλογικού τηλεφώνου τότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο βαρετό θα ήταν να καλούμε κάθε φορά με αυτό το καντράν την IP του website που επιθυμούμε να ακούσουμε!

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP

Από Savarel