Η Nokia ξαναμπαίνει στην αγορά των Smartphones

Η Nokia ξαναμπαίνει στην αγορά των Smartphones
ired.gr

Μία επίσημη ιστοσελίδα της Νokia δημοσίευσε κατά λάθος εικόνες μια συσκευής που δεν έχει αναγγελθεί ακόμα επισήμως από την Nokia. Η συσκεύη ονομάζεται τελικά Nokia 8 και φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

01

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανακοίνωσε (όπως βλέπετε) το νέο Nokia 8 αλλά η ανακοίνωση αυτή δεν κράτησε και πολύ καθώς σύντομα την κατέβασε. Ευτυχώς οι φίλοι της Nokia φρόντισαν να αποτυπώσουν την είδηση προσφέροντας διάφορα screenshots.

Το νέο Nokia 8 εκπροσωπεί την εταιρεία στην μεγάλη κατηγορία (premium) Android συσκευών και είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία της για να ανακτήσει την φήμη της. Ας μην ξεχνάμε πως η Nokia ήταν κάποτε μια εκ των δύο κορυφαίων εταιρειών στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας (μέχρι και αρχές του 2000). Η πτώση της Nokia ξεκίνησε με την άνοδο της δημοτικότητας του Android και λίγα χρόνια μετά η εταιρεία αγοράστηκε από την Microsoft. Η τελευταία την μεταπούλησε στην HMD Global, μια Φιλανδική εταιρεία που αγόρασε πρακτικά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Nokia.

Παρόλο που έγιναν φιλότιμες προσπάθειες με την χρήστη Android λειτουργικού στα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6 η εταιρεία δεν μπόρεσε να ανακάμψει καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν και να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia 8, του προσδίδουν διπλή κάμερα 13 megapixel , επεξεργαστή βασισμένο στο chipset Snapdragon 835, 5.3 ίντσες διαγώνιο οθόνης, 2.560x1.440 ανάλυση οθόνης, 4GB - 6GB Μνήμης RAM και λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1 Nougat.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικα΄του Nokia 8 είναι αρκετά εντυπωσιακά και επιτέλους η Nokia θα μας παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Η τιμή του (πάντα σύμφωνα με φήμες) θα κυμαίνεται στα 589€.

Αντίστοιχες δημοσιεύσεις αναφέρουν πως η Nokia σκοπεύει να λανσάρει το νέο τηλέφωνο εντός του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: Nokia 3210: μπαταρία, αξιοπιστία και ...φιδάκι!

Από Savarel