Επαυξημένη πραγματικότητα: ήρθε για να μείνει!

Επαυξημένη πραγματικότητα: ήρθε για να μείνει!
ired.gr

Από την ανακοίνωση της νέας προγραμματιστικής πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, πολλοί προγραμματιστές δια-μοιράζουν videos και φωτογραφίες από εφαρμογές που χρησιμοποιούν κατά κόρον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες από αυτές καθώς και το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Φυσικά οι εφαρμογές αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα πάρετε μια καλή ιδέα για το τι έρχεται μαζί με το iOS 11 το φθινόπωρο.

Χάρτες επαυξημένης πραγματικότητας

Ο iOS developer Andrew Hart ανέβασε στο προσωπικό του Twitter ένα παράδειγμα επαυξημένης πραγματικότητας μέσα σε ένα πρόγραμμα χαρτών. Κοιτώντας μέσα από το iPhone μας θα μπορούμε να δούμε πόσα μέτρα απέχουμε από τον προορισμό μας αλλά και προς τα που πρέπει να κατευθυνθούμε.
Ένα πολύ ενδιαφέρον video που αφορά το συγκεκριμένο project μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Μέτρηση αντικειμένων και αποστάσεων

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας επιτρέπει να μετρήσουμε με ακρίβεια τις διαστάσεις του χώρου μας, ενός γραφείου, το ύψος του ταβανιού μας κλπ. Η χρήση της είναι αρκετά απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι να κεντράρουμε το σημείο που θέλουμε να μετρήσουμε.

Gaming Time

Για τους λάτρεις των video games, ο developer Kobi Snir μας παρουσιάζει μια εφαρμογή Pac-Man. Στο παιχνίδι αυτό ο παίκτης διαδραματίζει το ρόλο του Pac-Man και κινείται μέσα σε ένα λαβύρινθο προσπαθώντας να φάει όλες τις τελείες, αποφεύγοντας παράλληλα τα φαντάσματα.

Εντυπωσιακό φαίνεται και το demo για μια εφαρμογή που αναβαθμίζει το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας!

Οι παραπάνω εφαρμογές μπορεί να απέχουν λίγο από την τελική τους υλοποίηση αλλά πήραμε μια καλή γεύση για το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα. Είτε θέλουμε να μετρήσουμε το χώρο μας χρησιμοποιώντας μονάχα το iPhone μας είτε επιθυμούμε να χτίσουμε κάστρα (Minecraft) η νέα πλατφόρμα της Apple είναι εδώ για να μας βοηθήσει!

Διαβάστε επίσης: Οι 20 καλύτερες εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Μέρος Ι)

Από Savarel