Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10.3.3 όλα όσα πρέπει να ξέρετε

iOS 10.3.3 όλα όσα πρέπει να ξέρετε
ired.gr

Η Apple πέρασε από την έκδοση 10.3.2 του iOS στη 10.3.3 και είναι διαθέσιμη για όλες τις iOS συσκευές σας. Μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το αναμενόμενο iOS 11, αλλά παραμένει χρήσιμο λόγω των διορθώσεων σε bug και των μπόλικων κενών ασφαλείας που καλύπτει. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά ακόμη και οι μικρότερες ενημερώσεις μπορεί να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Αν και είναι μερικών ημερών, ήδη ακούγονται μπόλικα προβλήματα που δημιούργησε ωστόσο. Γι’ αυτό ας δούμε κάποια πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς, είτε το έχει κατεβάσει, είτε όχι.

Περί τίνος πρόκειται

Το iOS 10.3.3 κατ’ αρχήν είναι μια διορθωτική ενημέρωση που μπορεί να πιάσει μέχρι και 150 ΜΒ περίπου ανάλογα τη συσκευή. Η διάρκεια κατεβάσματος δεν είναι πολύ μεγάλη και το ίδιο και η διάρκεια εγκατάστασης σε μια συσκευή iOS. Αν όμως έχετε μείνει σε αρκετά παλιότερη έκδοση του iOS, αντί της τελευταίας 10.3.2, τότε, οι χρόνοι κατεβάσματος-εγκατάστασης μπορεί να αυξηθούν δραματικά.

Σε γενικές γραμμές σε διαφορετικά iPhone και iPad που δοκιμάσαμε, δεν είδαμε κάποια δραματική διαφορά ή πρόβλημα στη λειτουργία. Τα Wi-Fi-Bluetooth λειτούργησαν άψογα όπως και πριν την ενημέρωση και παρομοίως και τα δίκτυα 4G-LTE, 3G κλπ. Δεν είδαμε επίσης κάποια περίεργη συμπεριφορά όπως επανεκκινήσεις, κρασαρίσματα, καθυστερήσεις ή κάτι άλλο.

Το εγκαταστήσαμε σε συσκευές όπως iPhone 7 Plus, iPad Air 2, iPhone 6, και 5, iPad 4 και όλα πήγαν καλά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει παράξενη συμπεριφορά. Εννοείται όμως, ότι, όσο παλιότερη η συσκευή κι όσο πιο νέο το iOS, τόσο πιο «βαρύ» είναι γι’ αυτήν. Όμως η διαφορά από iOS 10.3.2 σε 10.3.3 δεν παρουσιάζει κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό στις επιδόσεις.

Ο σκοπός της έκδοσής του από την Apple, ήταν η κάλυψη κενών ασφαλείας και η επιδιόρθωση προηγούμενων bug, ωστόσο κι αυτό έφερε μαζί τα δικά του, σύμφωνα με παρατηρήσεις άλλων χρηστών.

Δείτε ακόμη: Το Facebook μας βοηθά να βρούμε ελεύθερα Wi-Fi

Προβλήματα

Αν και πέρασε μια εκτεταμένη περίοδο beta, το iOS 10.3.3 δεν ήλθε στην τελική του έκδοση «απροβλημάτιστο». Κάποιοι χρήστες λοιπόν, διαμαρτυρήθηκαν για προβλήματα στη διάρκεια μπαταρίας, κρασαρίσματα, διακοπές στη σύνδεση Bluetooth συσκευών, επανεκκινήσεις κατά βούληση, δυσκολίες και κολλήματα κατά την εγκατάσταση και ό,τι σχεδόν έχουμε ακούσει και σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, κάτι που σημαίνει ότι, όπως πάντα, πολλά μπορεί να εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια συσκευή, το τί προγράμματα και ποια έκδοση του iOS είχε εγκατεστημένη και ένα πλήθος άλλων παραμέτρων που καθιστούν την νέα εγκατάσταση κάτι το «προσωπικό» κι όχι μια γενικότερη ενημέρωση.

Κι έτσι είναι πάντα, καθώς, η οποιαδήποτε ενημέρωση λογισμικού, από την οποιαδήποτε εταιρία, πληροί κάποιες συνθήκες που αφορούν μιας συγκεκριμένης λειτουργικότητας συσκευή και όχι όλες τις πιθανές παραλλαγές της. Και συνήθως αυτή είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δηλαδή το ότι οι εταιρίες δεν μπορούν να υπολογίσουν και να συμπεριλάβουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς software-hardware στη συσκευή του κάθε χρήστη. Κι όσο κι αν προσπαθούν να καλύψουν κατά το δυνατόν, όσο γίνεται περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη περισσότερες μπορεί να μείνουν «στον αέρα».

Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση του iOS 10.3.3 ακολουθεί τον ίδιο κανόνα με όλες τις άλλες. Μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα, μπορεί και όχι. Κι αυτό το λέμε από εμπειρία χρόνων «στο κουρμπέτι». Οπότε εσείς αποφασίζετε, αν θα προβείτε στην ενημέρωση της συσκευής σας ή όχι.

Αν πάλι το έχετε ήδη κάνει και έχετε προβλήματα, μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στην προηγούμενη έκδοση που λειτουργούσε καλά για σας. Ωστόσο, μην το καθυστερήσετε γιατί κάποια στιγμή (σύντομα) θα «κλειδώσει» η νέα έκδοση από μεριάς Apple, οπότε δεν θα υπάρχει επιστροφή κυριολεκτικά.

Τι μας φέρνει το iOS 10.3.3

Επειδή δεν πρόκειται για κάποια σημαντική ενημέρωση, δε φέρνει μαζί του και σημαντικές αλλαγές. Περιέχει δύο ντουζίνες «μπαλώματα» για κενά ασφαλείας (για λεπτομέρειες εδώ), συμπεριλαμβανομένου ενός προβλήματος στο Wi-Fi που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο και είχε την ονομασία “Broadpwn.”

Επίσης έχει νέες ταπετσαρίες για το iPad, αλλά βέβαια δεν απαιτείται η εγκατάστασή του για να τις αποκτήσετε εδώ που τα λέμε. Αν όντως τις θέλετε, θα τις βρείτε εδώ.

02

Υπάρχουν επίσης κάποιες επιδιορθώσεις σε bugs όπως είπαμε και κάποιες κρυφές λειτουργίες, πιθανόν, αλλά θα σας ενημερώσουμε εφόσον βρούμε κάτι άξιο λόγου, στο προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά αυτούς που επιδίδονται στο ευγενές σπορ του jailbreak, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει ακόμη «σπασμένη» έκδοση του iOS 10.3.3, οπότε, όσοι κάνετε ενημέρωση και έχετε συσκευή με jailbreak, αυτή θα κλειδώσει και πάλι όπως πριν το κάνετε.

Δείτε ακόμη: Συμπληρώστε φόρμες PDF στο iPhone με τη βοήθεια του Markup 

Το iOS 10.3.3 είναι λογικά η τελευταία έκδοση του iOS 10 πριν την εμφάνιση της νεότερης έκδοσης 11. Η Apple δεν έχει αναφέρει κάτι για iOS 10.3.4 ή 10.4 και με δύο μήνες και κάτι απόσταση από την έκδοση του iOS 11, είναι λογικό ότι το iOS 10 «ως εδώ πλήρωσε».

03

Να το εγκαταστήσω ή όχι; Τα υπέρ και τα κατά:

Οι κύριοι λόγοι εγκατάστασης του iOS 10.3.3 αφορούν την ασφάλειά σας. Παρακάτω είναι τα υπέρ:

  • Περιέχει 24 μπαλώματα σε κενά ασφαλείας του iOS 10.3.2.
  • Περιλαμβάνει την κάλυψη ενός σοβαρότατου κενού ασφαλείας στο Wi-Fi που είναι ίσως και το σημαντικότερο.
  • Αν δεν έχετε κάνει προηγούμενες ενημερώσεις και είστε ακόμη πιο πίσω από την 10.3.2 έκδοση στη συσκευή σας, τότε, θα καλυφθούν πολύ περισσότερα κενά και προβλήματα. Αν για παράδειγμα δεν έχετε κάνει την ενημέρωση 10.3.2, τότε, το 10.3.3 θα καλύψει άλλα 23 κενά ασφαλείας που σίγουρα έχετε.
  • Επίσης θα είστε όσο πιο κοντά γίνεται στη διατήρηση της υποστήριξης των εφαρμογών σας, καθώς έχει αρχίσει ήδη η κατάργηση υποστήριξης εφαρμογών για παλιότερες εκδόσεις του iOS.
  • Αν έχετε ήδη κάποιο πρόβλημα με την τρέχουσα έκδοση του iOS στη συσκευή σας, τότε, η ενημέρωση σε iOS 10.3.3 είναι πολύ πιθανόν να τη διορθώσει.

04

Πάμε τώρα στα κατά:

  • Μην εγκαταστήσετε το iOS 10.3.3 αν δεν είστε έτοιμοι για περιπέτειες. Αν και μπορεί όλα να πάνε καλά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην πάνε. Αν λοιπόν δεν έχετε όρεξη, μείνετε στην έκδοση iOS που είστε.
  • Μην κατεβάσετε το iOS 10.3.3 αν έχετε κάνει jailbreak στη συσκευή σας. Όπως είπαμε παραπάνω, θα χαθεί το jailbreak και δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξει νέα έκδοσή του για iOS 10.3.3.
  • Μην το εγκαταστήσετε αν ταξιδεύετε. Αν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι στραβό, καλό είναι να είστε στη βάση σας, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσετε με άνεση.

Δείτε ακόμη: Κάντε μετάφραση σελίδων στο Safari του iOS 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status