Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στην Homepage της Google

Αλλαγές στην Homepage της Google
ired.gr

Η πολυαγαπημένη μας σελίδα της google (Google.gr) που διακρίνεται για το χρωματιστό της λογότυπο, το άσπρο φόντο και το μονό πεδίο αναζήτησης είναι μαζί μας ήδη από το 1996.

Σύντομα όμως θα αλλάξει καθώς η Google πιστεύει πως είναι καιρός για νέες προσθήκες.

Θα προστεθεί ένα feed (ροή) που θα έχει θέματα και νέα που αφορούν το χρήστη και θα ενσωματωθεί πλήρως στην εμπειρία πλοήγησης στο προσεχές μέλλον. Η Google έχει ξεκινήσει να αναπτύσει αυτή τη φιλοσοφία ήδη από το 2012 τόσο για εφαρμογές iOS όσο και Android.

Ο Shashi Thakur, αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών της Google δήλωσε : «Θα δείτε κάρτες με θεματολογία για αθλητικά, σημαντικά νέα, ενδιαφέρον videos, μουσική, ιστορίες για να διαβάσετε. Μάλιστα, η ροή (feed) προσαρμόζεται όχι μόνο με βάση αυτά που πληκτρολογείτε στο Google αλλά και με το τι είναι δημοφιλές στην περιοχή σας και γενικότερα στον υπόλοιπο κόσμο».

Οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθούν θέματα κατευθείαν μέσα από την σελίδα αποτελεσμάτων και μετέπειτα θα βλέπουν νεώτερα για αυτά που ακολούθησαν στη ροή τους.

Η Google ανέφερε πως οι νέες προσθήκες θα εφαρμοστούν αρχικά στους χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών άμεσα ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θα περιμένει για περίπου δύο εβδομάδες.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα επηρεάσει πάρα πολύ τον τρόπο με τον οποίο η Google προσεγγίζει την έννοια της αναζήτησης. Εικάζεται πως για να χρησιμοποιήσει κανείςι τις νέες προσθήκες θα πρέπει να είναι Logged in στο Google Account του ενώ φήμες λένε πως το design θα αποτελείται από κάρτες/φόρμες που θα περιέχουν διάφορα ενδιαφέρονται (για το χρήστη νέα).

01

Η Google είχε ήδη παρουσιάσει τη συγκεκριμένη λειτουργία σε Android συσκευές αλλά και στο Chromebook με ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους χρήστες.
Βέβαια η επέκταση αυτής της λειτουργίας και σε επίπεδο browser (σε όλα δηλαδή τα Google.* domains) θα σημάνει την δημιουργία του μεγαλύτερου παγκόσμιου web portal, κάτι που θα σκιάσει πολύ το Yahoo, MSN και Bing.

Διαβάστε επίσης: Google - 5 σημαντικές ανακοινώσεις από το Ι/Ο ’17

Από Savarel

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status