Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Glass - Η επιστροφή!

Google Glass - Η επιστροφή!
ired.gr

Η ομολογουμένως περίεργα ενδιαφέρουσα συσκευή Google Glass είχε λανσαριστεί σαν την επόμενη επαναστατική τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τους φορητούς υπολογιστές. Το όλο εγχείρημα δεν πήγε και πολύ καλά αλλά το νέο ανανεωμένο Google glass φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Η δεύτερη εκδοχή ήδη δοκιμάζεται με επιτυχία σε μεγάλα εργοστάσια πολυεθνικών εταιρειών όπως η Boeing, General Electric και DHL και φέρει την ονομασία Google Glass Enterprise Edition.

01

Σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση, το Google Glass Enterprise Edition περιλαμβάνει καλύτερη κάμερα (8 megapixel αντί για 5), μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, γρηγορότερο Wi-Fi, ταχύτερο επεξεργαστή και ένα κόκκινο φως κατά την εγγραφή βίντεο. Τα ηλεκτρονικά του Google Glass είναι ευκολότερα να προσαρμοστούν σε πλαίσια συμβατά με την συσκευή.

Οι δοκιμές της νέας συσκευής αυξάνονται με αργό ρυθμό και σύμφωνα με ένα σχετικό άρθρο του Wired, οι πωλήσεις εκτιμώνται στις ορισμένες εκατοντάδες καθώς οι περισσότερες εταιρείες αγοράζουν το Google Glass σε δοκιμαστική φάση. Παρόλα αυτά η Google φαίνεται πιο αισιόδοξη για το νέο εγχείρημα της. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του project Jaoy Kothari αναφέρει: « Το νέο Google Glass δεν είναι ένα πείραμα. (αναφερόμενος στην πρώτη έκδοση των Γυαλιών) Το πείραμα πραγματοποιήθηκε πριν από τρία χρόνια. Τώρα είμαστε ήδη σε φάση κανονικής παραγωγής για τους (εταιρικούς) πελάτες μας και για τους συνεργάτες μας».

Πράγματι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η γνώμη των περισσότερων εταιρειών είναι εξαιρετικά θετική καθώς το Google Glass προσφέρει επιπρόσθετες πληροφορίες στο χώρο εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Αν και η Google δεν φαίνεται ακόμα σίγουρη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στην ανάπτυξη του Glass, ο Astro Teller, διευθυντής του τμήματος παραγωγής αναφέρει : «Παρόλο που δεν μπορούμε να χαράξουμε τον ακριβή τρόπο χρήσης του Glass, πιστεύουμε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε την πορεία μας εστιάζοντας σε σημεία που το Glass μπορεί να βοηθήσει. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψουμε ανάγκες του σήμερα και με ανοικτό μυαλό θα δούμε σταδιακά το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε».

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται η Apple για μια ακόμη φορά να μας... βάλει τα γυαλιά;

Από Savarel

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status