Το Facebook μας βοηθά να βρούμε ελεύθερα Wi-Fi

Το Facebook μας βοηθά να βρούμε ελεύθερα Wi-Fi
ired.gr

Πολλοί υπάρχουν που έχουν τη γνώμη ότι το Facebook σαν εφαρμογή, αλλά και σαν κοινωνικό δίκτυο, είναι «παραφορτωμένο» με πολλές και ανούσιες ή άχρηστες δυνατότητες, ενώ από την άλλη, του λείπουν άλλες πιο βασικές και χρήσιμες. Και, μάλλον, μπορεί να έχουν δίκιο.

Αλλά μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε πρόσφατα στην εφαρμογή για κινητά του Facebook, είναι σίγουρα καλοδεχούμενη και πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσει πάρα πολλούς και θα εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερους.

Το Facebook λοιπόν, πριν λίγο καιρό παρουσίασε τη λειτουργία «Εύρεση Wi-Fi» και στην iOS και στην Android έκδοσή του, επιτρέποντάς μας έτσι να βρίσκουμε το κοντινότερο σε μας ασύρματο δίκτυο που είναι ελεύθερο, προκειμένου να μπορούμε να συνδεθούμε και να μη χρησιμοποιούμε το πακέτο Internet που μας διαθέτει ο πάροχός μας καταναλώνοντας τις μονάδες του άσκοπα.

Η λειτουργία αυτή βρίσκεται στο μενού με τις τρεις γραμμές (αλλιώς «Περισσότερα») κάτω δεξιά. Πατώντας το εμφανίζονται όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει η εφαρμογή και κάνοντας κύλιση προς τα κάτω, θα βρούμε και τη συγκεκριμένη λειτουργία μαζί με την ένδειξη «νέο» στην άκρη δεξιά της.

02

Πατώντας επάνω της θα εμφανιστεί ένας χάρτης με όλα τα πλησίον σε μας ασύρματα δίκτυα που δεν είναι κλειδωμένα και μαζί παρέχονται πληροφορίες για τις ώρες που τα καταστήματα που τα προσφέρουν (τα Wi-Fi) είναι ανοικτά, το είδος τους (εστιατόρια, καφετέρια κλπ) και τοπ αναγνωριστικό όνομα του δικτύου τους.

Υπάρχει μια μικρή «μπανανόφλουδα» όμως εδώ: τα καταστήματα αυτά (ή ό,τι άλλο είναι) θα πρέπει να έχουν δηλώσει στο Facebook ότι προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi.

Το Facebook λέει ότι η εν λόγω λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση σε τηλεφωνικό δίκτυο (ή πανάκριβη αν είσαι στην Ελλάδα, θα προσθέσουμε εμείς), καθώς επίσης είναι χρήσιμη και για ταξιδιώτες. Και βέβαια είναι ακόμη καλύτερο το ότι τα ασύρματα δίκτυα που προσφέρουν τα καταστήματα έχουν περισσότερη ασφάλεια από άλλα δημόσια δίκτυα.

Αν έχετε ανάγκη να βρίσκετε ελεύθερα δίκτυα Wi-Fi, δοκιμάστε και τη δωρεάν εφαρμογή Find Wi-Fi που μπορείτε να κατεβάσετε από το iOS App Store.

Δείτε ακόμη: Ενίσχυση σήματος Wi-Fi 

από Elichord