Συμπληρώστε φόρμες PDF στο iPhone με τη βοήθεια του Markup

Συμπληρώστε φόρμες PDF στο iPhone με τη βοήθεια του Markup
ired.gr

Η συμπλήρωση PDF φορμών μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα σε iPhone και iPad χάρη στην ύπαρξη της λειτουργίας Markup στο iOS. Κι επειδή οι φόρμες PDF είναι αρκετά συνηθισμένες για τη συμπλήρωση στοιχείων σε διαφόρων τύπων έγγραφα, είναι μάλλον σίγουρο ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα θα σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Όπως κι άλλες λειτουργίες του iOS, το εργαλείο Markup δεν είναι άμεσα ορατό και πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν την ύπαρξή του στο iOS, για τη χρήση συμπλήρωσης φορμών, υπογραφών σε έγγραφα κλπ. Ας δούμε πώς γίνεται.

Συμπλήρωση κι επεξεργασία pdf φορμών στο ios

Πρώτα πρέπει να ανοίξετε ένα αρχείο PDF στο iPhone ή iPad σας, κάτι που μπορεί να γίνει απευθείας από ένα email, αν σας έχει σταλεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά ακόμη μπορείτε να ανοίξετε PDF αρχεία και στα Μηνύματα, ή από το iCloud Drive ή και άλλες πηγές.

  • Πατήστε το αρχείο PDF για να το ανοίξετε.
  • Στην οθόνη του PDF αρχείου, πατήστε στη μικρή εργαλειοθήκη, κάτω δεξιά, για να εισέλθετε σε κατάσταση επεξεργασίας Markup.

02

  • Πατήστε το πλήκτρο «Τ» για να εισάγετε κείμενο στη φόρμα, κι αρχίστε να γράφετε. Μπορείτε να μεταφέρετε το πλαίσιο κειμένου όπου θέλετε.

03

  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να γράφετε κείμενο σε διαφορετικά πλαίσια και μεταφέρετέ τα όπου πρέπει στη φόρμα σας.
  • Όταν τελειώσετε πατήστε «Εντάξει» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

04

  • Κατόπιν μπορείτε να διαμοιράσετε τη φόρμα όπως πάντα πατώντας το πλήκτρο διαμοιρασμού (κουτί με βελάκι).

Αυτό ήταν. Όπως βλέπετε, είναι απλό και, άπαξ και το χρησιμοποιήσετε μερικές φορές, θα δείτε ότι είναι εξαιρετικά εύχρηστο και βολικό. Εννοείται ότι το ίδιο εργαλείο χρησιμεύει και για τη σημείωση πάνω σε εικόνες.

Με το ίδιο εργαλείο μπορείτε επίσης να υπογράψετε κείμενα κατευθείαν στο iPhone ή iPad σας - απλά θα επιλέξετε το εργαλείο πένας - ή ακόμη και να σκιτσάρετε ένα σχέδιο. Η συγκεκριμένη λειτουργία υπάρχει όμως μόνο σε νεότερες εκδόσεις του iOS όπως η 10 και άνω.

Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube

 Από Elichord