Η Apple ενδιαφέρεται σοβαρά για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fisker!

Η Apple ενδιαφέρεται σοβαρά για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fisker!
ired.gr

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο CEO της Apple, Tim Cook έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της εταιρίας στο να αναμιχθεί και να εξελίξει συστήματα αυτόματης πλοήγησης για αυτοκίνητα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Tim Cook ερωτήθηκε σχετικά με τις φημολογούμενες βλέψεις της εταιρίας στο χώρο της αυτοκίνησης.

Σε απάντησή του, ο Cook είπε: «Εστιαζόμαστε αυτή τη στιγμή στα συστήματα αυτόνομης πλοήγησης. Το αντιμετωπίζουμε, κατά κάποιο τρόπο, σαν τη μητέρα των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν).» Σημειωτέον ότι οι φιλοδοξίες της εταιρίας στην σχεδίαση και κατασκευή του ολόδικού της μοντέλου αυτοκινήτου, χρειάστηκε να μετριαστούν λόγω της εμφάνισης πολλών και σοβαρών τεχνικών δυσκολιών.

Παραδόξως, ένα Fisker Emotion - ένα EV (ηλεκτρικό όχημα) που έχει αυτονομία 400 μιλίων (περίπου 600 χιλιόμετρα) και πρόκειται να ανταγωνιστεί το γνωστό μας Tesla - εμφανίστηκε πρόσφατα στο «αρχηγείο» του Cupertino, κάτι που δείχνει ότι θέλουν να εξετάσουν την τεχνολογία που εμπεριέχεται στο εν λόγω αυτοκίνητο.

Το Γραφείο του Detroit αναφέρει:

«Είναι μάλλον απίθανο να πήγε εκεί (το Fisker) για τουρισμό ή για να δει τα αξιοθέατα. Και παρόλο που ο Henrik Fisker απέφυγε να κάνει σχόλια και παρομοίως έκανε και η Apple αν και της ζητήθηκε - κάποιες αρκετά αξιόπιστες πηγές λένε ότι το Emotion πήγε εκεί για μάλλον πρακτικούς και καθόλου συναισθηματικούς (λογοπαίγνιο καθώς Emotion σημαίνει Συναίσθημα) λόγους.

Μέλη της τεχνικής ομάδας της Apple που ασχολείται με το συγκεκριμένο τομέα, φαίνεται πως ήθελαν να έχουν μια πιο «στενή επαφή» με το Emotion και να φτάσουν σε μια βαθύτερη κατανόηση της ασυνήθιστης τεχνολογίας του, οπότε ζήτησαν από τη Fisker και το προσωπικό της, να φέρει ένα στο αρχηγείο της Apple στη Νότιο Καλιφόρνια.»

Επιπλέον αυτών, ο Henrik Fisker έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter κάτι που δείχνει ότι και ο ίδιος είχε επισκεφτεί το περίφημο «1 Infinite Loop» αρχηγείο της Apple στο Cupertino.

«Συναντώντας καινούριους και σπουδαίους φίλους στη Ν. Καλιφόρνια με το Fisker EMotion. Δείτε και το νέο μας website."

— Henrik Fisker (@FiskerOfficial) June 28, 2017

Πέραν της απόστασης που καλύπτει με μια φόρτιση, το Fisker Emotion φαίνεται να είναι ένα τεχνολογικό θαύμα, με ένα σύστημα ταχείας φόρτισης που του επιτρέπει να φορτίσει σε μόλις 9 λεπτά! Οι μπαταρίες του στηρίζονται σε υπέρ-πυκνωτές που χρησιμοποιούν γραφένιο, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν άλλα οχήματα όπως το Tesla Model S.

Φαίνεται πως το μέλλον προβλέπεται ηλεκτρικό και ... άκρως ηλεκτρισμένο.

Δείτε ακόμη: Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car 

από Elichord