Πώς να ενημερώσετε το firmware των AirPods

Πώς να ενημερώσετε το firmware των AirPods
ired.gr

Όπως ξέρετε, τα AirPods είναι τα καινούρια εντελώς ασύρματα Bluetooth ακουστικά της Apple που κάνουν θραύση παγκοσμίως. Κι όπως και οι υπόλοιπες συσκευές της Apple, έχουν κι αυτά τις ενημερώσεις τους για το ενσωματωμένο λογισμικό τους. Μπορεί λοιπόν να αναρωτιέστε για το πώς γίνεται αυτή η ενημέρωση και πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του firmware και το αν υπάρχει καινούρια.

Ο τρόπος εδώ είναι κάπως διαφορετικός από άλλες συσκευές της Apple καθώς δεν υπάρχει κάποιος κλασικός τρόπος ενημέρωσης στα ίδια τα ακουστικά απευθείας. Δείτε λοιπόν πιο κάτω τι πρέπει να κάνετε.

Ενημέρωση του firmware των AirPods

Τα AirPods θα ενημερωθούν αυτόματα, αν βρίσκονται μέσα στη θήκη φόρτισής τους και αν το iPhone όπου είναι συγχρονισμένα, είναι συνδεδεμένο στο Internet. Γίνεται αυτόματα όταν η Apple εκδίδει μια νέα ενημέρωση και δεν κάνετε εσείς κάτι γι’ αυτό.

Η ενημέρωση γίνεται αθόρυβα στο υπόβαθρο και δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα που να μας προτρέπει για ενημέρωση όπως γίνεται με άλλες iOS συσκευές.

02

Τοποθετείστε τα AirPods στη θήκη τους για λίγο και μετά ανοίξτε το καπάκι. Όταν εμφανιστεί το μενού στην οθόνη του iPhone σας, απλά σύρτε το να χαθεί και μετά κλείστε πάλι το καπάκι. Περιμένετε μερικά λεπτά κι αν υπάρχει κάποια διαθέσιμη ενημέρωση, θα εφαρμοστεί στο επόμενο μισάωρο.

Πώς να ελέγξετε την έκδοση του firmware των AirPods

  • Εφόσον τα AirPods είναι συνδεδεμένα με το iPhone σας (ή το iPad) μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μενού των AirPods στις Ρυθμίσεις του iOS.
  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες
  • Επιλέξτε τα «AirPods» για να δείτε την έκδοση του firmware.

03

Αν δε βλέπετε το μενού των AirPods, τότε τα AirPods δεν είναι σωστά συγχρονισμένα με την iOS συσκευή σας.

Δείτε ακόμη: Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε 

από Elichord