Κάντε μετάφραση σελίδων στο Safari του iOS

Κάντε μετάφραση σελίδων στο Safari του iOS
ired.gr

Ο Safari είναι ένας εξαιρετικός browser στο iOS, γρήγορος και με πολλές δυνατότητες, αλλά ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που του λείπει, είναι η μετάφραση ιστοσελίδων. Άλλοι browser, όπως ο Chrome έχουν τέτοια δυνατότητα και - εδώ και αρκετό καιρό - την έχει και ο Safari, αλλά θέλει κάποιο κόλπο.

Και το κόλπο λέγεται «Επεκτάσεις» που είναι μια δυνατότητα που έχουν και το iOS και το macOS, να επιτρέπουν σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργούν εφαρμογές που να εμπλουτίζουν τις εφαρμογές της Apple (και όχι μόνο) στα iOS και macOS. Είναι κάτι που μοιάζει με τα Plug-ins του γνωστού μας Photoshop.

Πώς να το επιτύχετε

Ο τρόπος να πετύχετε τη μετάφραση ιστοσελίδων στο Safari, αλλά και σε άλλες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιούν επεκτάσεις είναι απλός.

  • Κατεβάστε το Microsoft Translator από το App Store.
  • Ανοίξτε το Safari πατήστε στο εικονίδιο διαμοιρασμού (share) στο κάτω μέρος της οθόνης.

02

  • Σύρετε την κάτω μπάρα με τα μονόχρωμα εικονίδια μέχρι να εμφανιστούν οι «τρεις τελείες» και πατήστε τις.

03

  • Θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες επεκτάσεις που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και μαζί με αυτές θα δείτε και το Microsoft Translator. Ενεργοποιήστε το πατώντας το διακόπτη δεξιά του.

04

  • Τώρα θα δείτε ότι εμφανίζεται κι ο Microsoft Translator στη μπάρα δραστηριοτήτων. πατήστε τον και θα μεταφραστεί η ιστοσελίδα του Safari στη γλώσσα προτίμησής σας.

05

Πώς επιλέγουμε γλώσσα προτίμησης

Κανονικά ο Microsoft Translator θα επιλέξει αυτόματα τη γλώσσα προτίμησης από τις ρυθμίσεις χώρας και περιοχής που έχετε ορίσει στο iPhone σας (ή iPad). Όμως μπορείτε να επιλέξετε όποια θέλετε από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

  • Ανοίξτε το Microsoft Translator και πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του κάτω δεξιά.
  • Επιλέξτε το Safari Translation Language.
  • Από εκεί επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα μετάφρασης.

Αυτό ήταν όλο. Απλά κατεβάστε την εφαρμογή κι ο Safari θα αποκτήσει μια ακόμη πολύ χρήσιμη δυνατότητα.

Δείτε ακόμη: Διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης στην εφαρμογή Safari του iPhone σας 

από Elichord