Review: Χάρτες Google ή Χάρτες της Apple;

Review: Χάρτες Google ή Χάρτες της Apple;
ired.gr

Η Apple με την εφαρμογή των Χαρτών της προσπαθούσε πάντα να φτάσει και να ξεπεράσει τους Χάρτες της Google, καθώς από την αρχή, οι Χάρτες της Apple, είχαν ελλείψεις σε πληροφορίες και σε κάλυψη περιοχών. Η εταιρία του iPhone, προσπαθεί φιλότιμα να διορθώσει τις ελλείψεις και τα προβλήματα και να σταθεί στον ανταγωνισμό, όμως οι τελευταίες συγκρίσεις που έγιναν στο Justin's blog, δείχνουν άλλα πράγματα.

Κι όπως φαίνεται, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στους Χάρτες Google τον τελευταίο χρόνο, σε αντίθεση με τους Χάρτες της Apple που δεν έχει γίνει κάτι το σημαντικό. Για παράδειγμα, οι εικόνες που θα δείτε πιο κάτω, από το Patricia's Green Park, του κεντρικού Σαν Φρανσίσκο, να συγκρίνονται δίπλα-δίπλα, δείχνουν σημαντικές διαφορές.

02

Όπως βλέπετε στην αριστερή εικόνα που είναι των Χαρτών Google, οι λεπτομέρειες του πάρκου - όπου φαίνεται το πράσινο, καθώς και οι εσωτερικοί δρόμοι του - είναι πολύ πιο εκτεταμένες, σε σχέση με τους Χάρτες της Apple (δεξιά), όπου βλέπουμε απλά μια γενική περιοχή με το όνομα του πάρκου και τίποτε άλλο.

03

Επίσης οι πληροφορίες για μαγαζιά και σημεία ενδιαφέροντος είναι πολύ περισσότερες και ακριβέστερες στους Χάρτες Google και χωρίς περιορισμούς, ενώ στους Χάρτες της Apple, αλλάζουν μήνα το μήνα. Ο λόγος για την έλλειψη ακριβείας των Χαρτών της Apple αποδίδεται στο φτωχό σε πληροφορίες δορυφορικό σύστημα που χρησιμοποιεί.

Επίσης, οι Χάρτες Google δείχνουν τις πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος πιο ωραία και ξεχωριστά, ώστε να τραβούν αμέσως το μάτι και να είναι εύκολη η κωδικοποίησή τους βάσει χρωμάτων και να γίνονται άμεσα ορατά από το χρήστη. Από την άλλη, οι Χάρτες Apple δείχνουν τα πάντα ίδια και το περιβάλλον μοιάζει ξεπερασμένο και μη-φιλικό προς το χρήστη, σε σύγκριση με το σύστημα που έχουν οι Χάρτες της Google.

Δείτε ακόμη: Google Maps - Δείτε πόση ώρα έχετε σταθμεύσει σε παρκόμετρο 

από Elichord