iOS 10.3 και COSMOTE Wi-Fi Calling

iOS 10.3 και COSMOTE Wi-Fi Calling
ired.gr

Αν και έχει περάσει καιρός από την επίσημη κυκλοφορία του iOS 10.3, δεχόμαστε συνεχείς ερωτήσεις από τους αναγνώστες μας σχετικά με την υπηρεσία Wi-Fi Calling, η οποία πλέον υποστηρίζεται από το iOS. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η υπηρεσία είναι συμβατή μόνο με το δίκτυο της Cosmote.

Τι είναι το WiFi Calling

  • Μέσω της υπηρεσίας WiFi Calling μπορούμε να πραγματοποιούμε ηχητικές κλήσεις, ακόμα και σε σημεία όπου το σήμα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι ασθενές ή μηδενικό.
  • Επιπροσθέτως, μπορούμε να στείλουμε αλλά και να λάβουμε μηνύματα κειμένου SMS μέσω Wi-Fi.
  • Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας και η πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις η ποιότητα του ήχου είναι αισθητά βελτιωμένη.
  • Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα. Εάν η στάθμη του σήματος είναι χαμηλή, η συσκευή μεταφέρει τη συνομιλία από το δίκτυο 4G, στο Wi-Fi δίκτυο.
  • Το WiFi Calling ενσωματώνει τις τεχνολογίες Voice over WiFi και Voice over LTE. Στην πράξη, πρόκειται για τον συνδυασμό IP τηλεφωνίας και κινητού δικτύου.

Εφόσον στην περιοχή που βρισκόμαστε δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, οι κλήσεις μας θα πραγματοποιούνται μέσω της τεχνολογίας VoWiFi.

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Wifi Calling

  • To πρώτο βήμα μας είναι η αποστολή στην Cosmote του δωρεάν μηνύματος ενεργοποίησης. Στέλνουμε στον αριθμό 1333 το μήνυμα WIFICALLΝΑΙ (εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, δοκιμάστε την αποστολή του μηνύματος WIFICALL, στον ίδιο αριθμό).
  • To επόμενο βήμα μας θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας. Πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις μέσω Wi-Fi > ανοίγουμε τον εικονικό διακόπτη Κλήσεις Wi-Fi στο iPhone.

Φυσικά, οι συσκευές μας θα πρέπει να είναι ενημερωμένες και να φέρουν τουλάχιστον την έκδοση του iOS 10.3.

1

2

3

Αν η υπηρεσία είναι ενεργή, στη γραμμή κατάστασης της συσκευής μας, δίπλα από το όνομα του παρόχου μας, θα υπάρχει η ένδειξη “Wi-Fi”.

Επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Cosmote και μας ανέφεραν πως προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες συμβολαίου, αλλά, σύντομα θα διατεθεί και σε πελάτες καρτοκινητής και καρτοσυμβολαίου.

Διαβάστε επίσης: Review: Greek Spinner app (iOS/Android)

Κλείνοντας

Αν είστε πελάτης συμβολαίου στην Cosmote, δεν έχετε κανένα λόγο να μην ενεργοποιήσετε την υπηρεσία WiFi calling (Κλήσεις Wi-Fi στο iPhone). Αρκεί η πρόσβασή σας σε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi και δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια από μέρους σας (εκτός από αυτές της αρχικής ενεργοποίησης).

Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας είναι ουσιώδη. Πλέον, θα είμαστε διαθέσιμοι για επικοινωνία κάθε στιγμή, ακόμα και χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, εφόσον έχουμε πρόσβαση σε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi.

από Kostthem