Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Google πληκτρολόγιο μας βρίσκει Emoji αν τα ζωγραφίσουμε

Το Google πληκτρολόγιο μας βρίσκει Emoji αν τα ζωγραφίσουμε
ired.gr

Η Google προσθέτει νέες δυνατότητες στο Gboard πληκτρολόγιό της για το Android, που έχουν να κάνουν με τις ανακοινώσεις που έκανε πρόσφατα περί Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με πρώτη του εμφάνιση στο iOS τον περασμένο Μάιο, το Gboard έχει ενσωματωμένη αναζήτηση πληροφοριών στο πληκτρολόγιο. Με την τελευταία της ενημέρωση του Gboard προστέθηκαν δυνατότητες που αφορούν τη μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Αν λοιπόν θέλετε τώρα πια να στείλετε ένα μήνυμα με Emoji χαρακτήρα, μπορείτε να σχεδιάσετε μια καρικατούρα στην οθόνη σας και το Gboard θα μαντέψει το Emoji που θέλετε και θα το αντικαταστήσει με αυτό.

02

Αν και δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο πόσο ταχύτερη θα είναι μια τέτοια μέθοδος αντί της κανονικής εξεύρεσης του Emoji, η Google πρόσθεσε το χαρακτηριστικό πιο πολύ σαν μια επίδειξη δυνατοτήτων της πλατφόρμας.

Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση στην εφαρμογή μηνυμάτων της Allo που συνδυάζει ανθρώπινους καλλιτέχνες με νευρωνικά δίκτυα, ώστε να μετατρέψει τις Selfie φωτό μας σε σκίτσα και αυτοκόλλητα, αυτόματα. Και λίγο καιρό πιο πριν από αυτό, η Google είχε παρουσιάσει το AutoDraw, ένα πείραμα Τ.Ν που επιτρέπει στον καθένα να ζωγραφίσει εξαιρετικής ποιότητας σκίτσα και ζωγραφιές με απλές καρικατούρες που φτιάχνει στην οθόνη του browser του.

Γενικώς η εταιρία πειραματίζεται και ψάχνει τρόπους για να κάνει τις ζωγραφιές από υπολογιστή να μοιάζουν σαν να έχουν γίνει από ανθρώπους!

Άλλη μια δυνατότητα του Gboard τώρα, είναι να προσφέρει συμβουλές για πιθανές φράσεις που θα θέλαμε να γράψουμε δίπλα σε αυτό που ήδη γράφουμε! Και φυσικά έχει και τη δυνατότητα να γράφει καθώς σύρουμε γρήγορα το χέρι μας από γράμμα σε γράμμα, όπως κάνει και το γνωστό μας SwiftKey που προσφάτως εξαγοράστηκε από την επίσης γνωστή μας Microsoft.

03

Δείτε ακόμη: Google - Το νέο εργαλείο Τ.Ν. της μετατρέπει το πρόσωπό σας σε Emoji 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status