Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νέο OnePlus 5 είναι κατά πολύ ισχυρότερο από τα iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 και Google Pixel

Το νέο OnePlus 5 είναι κατά πολύ ισχυρότερο από τα iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 και Google Pixel
ired.gr

Η OnePlus σύντομα έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της μοντέλου OnePlus 5, ενός smartphone που θα προσφέρει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά του πρόσφατου Galaxy S8, της νέας ναυαρχίδας της Samsung. Αλλά μάλλον το OnePlus 5 προβλέπεται να είναι κατά πολύ ταχύτερο του Galaxy S8. Ένα νέο τεστ που διέρρευσε δείχνει πως θα είναι πολύ ταχύτερο και από τη ναυαρχίδα της Google, Pixel C, που εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα Android smartphone που μπορεί κανείς να αγοράσει.

Το Pixel μάλιστα, έχει κάπως παλαιότερα εξαρτήματα κι έτσι, δεν είναι και τόσο εκπληκτικό το ότι το OnePlus 5 το ξεπερνάει σε επιδόσεις. Σε τελευταία ανάλυση, το OnePlus 5 έχει το νέο Snapdragon 835 της Qualcomm. Όμως το σοβαρό είναι ότι το OnePlus 5 ξεπερνάει σε επιδόσεις και το Samsung Galaxy S8, που έχει τον ίδιο επεξεργαστή. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι ξεπερνάει όμως και το «βασιλιά» iPhone 7 Plus! Ένα benchmark που διέρρευσε έφτασε στο TechRadar, αποκαλύπτοντας την αλήθεια του πράγματος όσον αφορά τους android αντιπάλους του OnePlus 5.

02

Είτε λοιπόν πρόκειται για παιχνίδια με βαριά γραφικά, όπως τα Real Racing 3, Modern Combat 5, π.χ., είτε για συνηθισμένες καθημερινές εφαρμογές όπως τα Facebook, Instagram, Gmail, Google, Snapchat και Google Maps, το OnePlus 5 γενικά κερδίζει με άνεση, όπως δείχνει και το διάγραμμα με τα δοκιμαστικά που έγιναν για τις συσκευές.

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως, αν το OnePlus 5 που χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο τεστ είχε 4 ή 6 GB RAM. Και βέβαια, όσο κι αν το τεστ αυτό έδειξε τέτοιες επιδόσεις, περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του, για να δούμε την πραγματικότητα σε δοκιμές που θα γίνουν με βάση την καθημερινή χρήση και τις δυνατότητές του σε πραγματικές συνθήκες.

Στα τεστ χρηστών που ειδικεύονται στο είδος, στο Youtube πάντως, είδαμε και τεστ καθημερινής χρήσης που επιβεεβαιώνουν τις δυνατότητες του νέου OnePlus 5. Το σημαντικό είναι ότι το OnePlus 5 ξεπέρασε στα τεστ καθημερινής χρήσης και το ανίκητο ως τώρα iPhone 7 Plus. Στο τεστ που θα δείτε στα βίντεο παρακάτω, το iPhone 7 Plus παίρνει αρχικά ένα προβάδισμα του ενός δευτερολέπτου, για να χάσει όμως στο τέλος με 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα διαφορά!

Φυσικά μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς κόσμους εδώ, μιας και σε ένα τεστ αυτού του είδους, δεν συναγωνίζονται μόνο οι συσκευές, αλλά και τα λειτουργικά συστήματα, εφόσον μιλάμε για συσκευή Android 7 εναντίον συσκευής με iOS 10, κι αυτό κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο ενδιαφέρον. Αυτό γιατί τα iPhone ως τώρα δεν ήταν ταχύτερα λόγω του καλύτερου hardware, (κυρίως επεξεργαστή και ποσού μνήμης RAM), αλλά λόγω του εξαιρετικού παντρέματος της Apple στις συσκευές και τα λειτουργικά της.

Στο τεστ λοιπόν μεταξύ iPhone 7 Plus και OnePlus 5 έγινε διαγωνισμός δύο κόσμων και όχι απλά δύο συσκευών. Δείτε παρακάτω τα βίντεο που δείχνουν του λόγου το αληθές.

OnePlus 5 εναντίον Samsung Galaxy S8: 

OnePlus 5 εναντίον iPhone 7 Plus: 

OnePlus 5 εναντίον Google Pixel XL: 

Όπως βλέπουμε, το OnePlus 5 είναι ο νέος κυρίαρχος του παιχνιδιού και είναι η πρώτη φορά που έχουμε Android συσκευή να ξεπερνάει το iPhone όταν ακόμη και προηγούμενων ετών μοντέλα της Apple, ήταν ταχύτερα από τις ναυαρχίδες των άλλων εταιριών. Φυσικά κάτι τέτοιο περιμένουμε να αλλάξει με το νέο iPhone 8 που θα εμφανιστεί σε κάνα δίμηνο.

Αυτό που σημαίνει όμως ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι ότι η Apple αρχίζει να νιώθει την απειλή των αντιπάλων της, οι οποίοι φαίνονται να έχουν ωριμάσει πια και την ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις. Κι αν υπολογίσουμε την τιμή με την οποία διατίθεται ένα OnePlus 5, που είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτές των αντιπάλων της, τότε όλοι τους, έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν.

Δείτε ακόμη: Γιατί η συσκευή iPhone 7 παραμένει καλύτερη από τo νέο Galaxy S8; 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status