Το Facebook πρόκειται να μας παρακολουθεί από τις κάμερές μας

Το Facebook πρόκειται να μας παρακολουθεί από τις κάμερές μας
ired.gr

Το Facebook σκοπεύει να παρακολουθεί τους χρήστες του μυστικά μέσω των καμερών των συσκευών τους σύμφωνα με μια πατέντα που αποκαλύφθηκε.

Το έγγραφο εξηγεί πώς θα μπορεί το δίκτυο να καταγράφει και να αναλύει την έκφραση του προσώπου μας, όταν κοιτάμε διάφορους τύπους περιεχομένου. Θα μπορεί να αναλύει τις εικόνες για να δει πώς αισθανόμαστε και να ρυθμίζει ανάλογα το περιεχόμενο προκειμένου να μας κρατάει περισσότερο στην ιστοσελίδα του.

Αν χαμογελάμε κοιτώντας μια συγκεκριμένη φωτογραφία ή ένα βίντεο, θα φροντίζει να μας δείχνει περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο του ίδιου θέματος στον τοίχο μας. Αν πάλι αποστρέψουμε το πρόσωπό μας καθώς ένα βίντεο αναπαράγεται αυτόματα, θα φροντίσει να μη μας δείχνει βίντεο ανάλογου περιεχομένου ξανά.

Αν παρακολουθήσουμε μια διαφήμιση για ένα συγκεκριμένο προϊόν, θα φροντίσει να μας στέλνει περισσότερες διαφημίσεις για παρόμοια προϊόντα στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2014 και παραλήφθηκε τον Αύγουστο του 2015, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτή από το CBInsights.

Το εν λόγω έγγραφο όμως εγείρει περισσότερες ανησυχίες καθώς ανακαλύφθηκε ότι η εταιρία (Facebook), το 2014, είχε χρησιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες News Feeds χρηστών σαν μέρος ενός πειράματος με σκοπό το να βρεθεί αν είναι δυνατός ο χειρισμός των συναισθημάτων των ανθρώπων!

Η εταιρία αργότερα παραδέχθηκε ότι «απέτυχε στο να εξηγήσει ακριβώς το γιατί και το πώς το κάναμε».

Πέρυσι, μια φωτογραφία έδειχνε τον Mark Zuckerberg να έχει καλυμμένη την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή του με ταινία. Το κοινό, δικαίως, το έκανε θέμα και η πρόσφατα ανακαλυφθείσα πατέντα ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

02

Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο δεν είναι σίγουρο ότι έχει θέσει το σχέδιό του σε ενέργεια ή ότι θα το κάνει τελικά ποτέ.

Η πατέντα επίσης περιγράφει και μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που θα διαισθάνεται το πόσο δυνατά χτυπάμε τα πλήκτρα (!) όταν πληκτρολογούμε σε μια προσπάθεια να καταλάβει το πώς αισθανόμαστε!

Δείτε ακόμη: Mac - Δείτε αν παρακολουθείται το μηχάνημά σας 

από Elichord