Το Android Ο πρόκειται να κάνει τις ενημερώσεις του Android προσιτές σε όλους

Το Android Ο πρόκειται να κάνει τις ενημερώσεις του Android προσιτές σε όλους
ired.gr

Για πολλοστή φορά η Google προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των ενημερώσεων του λειτουργικού της που καθυστερούν να φτάσουν (αν φτάνουν κιόλας) στους τελικούς χρήστες. Αυτή τη φορά, η εταιρία λέει ότι μια νέα λύση, θα κάνει ταχύτερη και ευκολότερη την πρόσβαση σε ενημερώσεις των smartphone των χρηστών.

Η απάντηση στο πρόβλημα λέγεται Android Ο και έχει την κωδική ονομασία «Project Treble» και θα δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν το λειτουργικό, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν προηγουμένως ένα κάρο αλλαγές πριν το παράσχουν στους χρήστες τους.

Η Google έχει ουσιαστικά διαχωρίσει τη δική της δουλειά πάνω στο Android από τη δουλειά που έχουν να κάνουν οι κατασκευαστές για τις συσκευές τους προκειμένου να επιβεβαιώσει (η Google) ότι θα είναι οι ενημερώσεις συμβατές με όλα τα τελευταία τσιπ επεξεργαστών. Αν το Project Treble λειτουργήσει με τον τρόπο που η Google διατείνεται, τότε, εταιρίες όπως οι Samsung και Motorola π.χ., θα μπορούν να παρέχουν ενημερώσεις του Android για τις συσκευές τους, χωρίς να περιμένουν από τον συνεργάτη κατασκευαστή επεξεργαστών, όπως η Qualcomm για παράδειγμα, να βγάλει εκείνος πρώτα τις απαραίτητες ενημερώσεις.

02

Δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά η συγκεκριμένη έκδοση αφαιρέσει όλα τα προβλήματα κι επιπλοκές, ή αν οι κατασκευαστές θα πρέπει να επεξεργαστούν τον κώδικα του Android για να τον κάνουν να δουλέψει στις συσκευές τους. Όπως πάντα με κάθε νέα έκδοση, η πρόσφατη έκδοση του Android 7 Nougat έχει κάμποσους μήνες από την κυκλοφορία της και όμως η απορρόφησή της από τις συσκευές που κυκλοφορούν είναι μόλις στο 7% του συνόλου όσων κυκλοφορούν. Ακόμη και το Android Jelly Bean, που κυκλοφόρησε κάπου 4 χρόνια πριν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ περισσότερες συσκευές από αυτό.

Δείτε ακόμη: 120 Εφαρμογές Android

από Elichord