Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουντώνει και πάλι η κόντρα μεταξύ Intel και AMD

Φουντώνει και πάλι η κόντρα μεταξύ Intel και AMD
ired.gr

Η ετήσια έκθεση hardware που γίνεται στην Ταϊπέι, η Computex, είναι σε πλήρη εξέλιξη, που σημαίνει ότι υπάρχουν άφθονα νέα.

Και αυτοί που κρατάνε τα ηνία φέτος σε ειδήσεις, είναι οι επεξεργαστές. Από τη μία οι Intel Core X-Series είναι η μεγάλη ανακοίνωση. Η νέα σειρά επεξεργαστών περιλαμβάνει μοντέλα που φτάνουν τα 2.000$ σε κόστος και τους 18 πυρήνες και 36 threads. Ένα τέτοιο τσιπ προβλέπεται να έχει και το ολοκαίνουριο και θηριώδες σε επεξεργαστική ισχύ iMac Pro. Αυτό το τσιπ, ο Core i9-7890XE έχει περισσότερους πυρήνες και threads από οποιονδήποτε υπάρχοντα επεξεργαστή ως τώρα, συμπεριλαμβανομένου και του «τέρατος» της AMD Threadripper που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη.

Βέβαια, δεν είναι όλοι οι επεξεργαστές της σειράς Χ τέτοιου είδους θηρία. Μερικοί από αυτούς είναι περισσότερο προσιτοί, μεταξύ αυτών ένας νέος Core i5 με μόλις 4 πυρήνες και 4 threads. Τι τον κατατάσσει τότε στη σειρά Χ; Δύο πράγματα. Μπορεί να υπερχρονιστεί (overclock) και τρέχει πάνω στη νέα πλατφόρμα Χ299 που υποστηρίζει τα τελευταία και πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά της Intel.

Η συνέντευξη τύπου της AMD δεν είχε δοθεί ακόμη τη στιγμή που γραφόταν το παρόν κείμενο, όμως ήδη υπάρχουν σημαντικά νέα και από το στρατόπεδο του αντιπάλου της Intel. Η Dell έχει ανακοινώσει τη διαθεσιμότητα των Ryzen στο νέο της Inspiron Gaming Desktop και στο «όλα σε ένα» Dell XPS 27. Και αυτές είναι σημαντικές νίκες για την AMD, καθώς βάζουν τον Ryzen στο προσκήνιο. Το Inspiron Gaming Desktop δε διατίθεται καθόλου με επεξεργαστές Intel και οι χαμηλού κόστους budget gamers, έχουν λόγους να πανηγυρίζουν.

Δείτε ακόμη: Intel ή AMD; Ποιον επεξεργαστή να διαλέξετε; 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status