Το iOS 11 θα ξεκλειδώσει το NFC στα iPhone και iPad

Το iOS 11 θα ξεκλειδώσει το NFC στα iPhone και iPad
ired.gr

Ένας «θαυμαστός καινούριος κόσμος» θα ξεκλειδωθεί για τα iPhone 7 και 7 Plus και για όλα τα συμβατά με το iOS 11 iPhone και iPad αυτό το φθινόπωρο, όταν η Apple κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του λειτουργικού της για κινητά. Ανάμεσα στα διάφορα άλλα χαρακτηριστικά και σχεδιαστικές αλλαγές που θα φέρει μαζί του το iOS 11, θα είναι και το ξεκλείδωμα των NFC δυνατοτήτων που υπάρχουν σε συγκεκριμένες νεότερες συσκευές της, επιτρέποντας έτσι σε προγραμματιστές να φτιάξουν τις εφαρμογές που θα τις εκμεταλλεύονται.

Αν και αυτό δεν είναι κάτι το καινούριο (υπάρχει από την εποχή των iPhone 6 στα iPhone για να μη μιλήσουμε για το Android όπου λειτουργεί κιόλας), μέχρι τώρα και κατά την προσφιλή της τακτική, η Apple την κράταγε κλειδωμένη και χρήσιμη μόνο για τη χρήση των συναλλαγών μέσω Apple Pay.

Σύμφωνα όμως με το Apple’s developer website, το iOS 11 θα φέρει μαζί του μια νέα δυνατότητα με το όνομα «Core NFC», που θα είναι συμβατό με τα άλλα συστήματα που κυκλοφορούν, παρέχοντας έτσι ένα τεράστιο αριθμό δυνατοτήτων συνδεσιμότητας με τον «έξω κόσμο».

Σύμφωνα με την Apple, «Η εφαρμογή σας θα μπορεί να διαβάζει ετικέτες και να δίνει πληροφορίες στους χρήστες για τα αντικείμενα του φυσικού κόσμου. Για παράδειγμα, η εφαρμογή σας θα μπορεί να διαβάζει τις ετικέτες των τροφίμων σε ένα μπακάλικο ή τις ετικέτες των εκθεμάτων σε ένα μουσείο».

Περαιτέρω, η σελίδα της Apple παρέχει τεχνικές πληροφορίες για τη νέα NFC τεχνολογία της στους κατασκευαστές εφαρμογών, όσον αφορά το νέο «Core NFC».

Σε μια από τις άπειρες εφαρμογές της, η τεχνολογία NFC θα μπορεί να χρησιμεύσει για τον υπολογισμό των θερμίδων των τροφών, όπως είχε περιγραφεί στην αντίστοιχη πατέντα της Apple, όπου οι εταιρίες συσκευασίας τροφίμων θα μπορούν να προσθέτουν ετικέτες με πληροφορίες των συστατικών των επί μέρους τροφών ενός έτοιμου γεύματος και έτσι να υπολογίζεται από την αντίστοιχη εφαρμογή, η θρεπτική και διατροφική του αξία.

Αν και το μέλλον του iPhone με την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο ίσως, υπάρχει ωστόσο ένας «λάκκος στη φάβα»: η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι συμβατή μόνο με iPhone 7 και 7 Plus και νεότερες συσκευές.

Δηλαδή, παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα σε συσκευές iPhone και iPad από την εποχή του iPhone 6, θα παραμείνει κλειδωμένη σε αυτά, το γιατί, το αφήνω στον καθένα από εσάς να το σκεφτεί μόνος του και, αν μπορεί, να το δικαιολογήσει.

Δείτε ακόμη: iOS 11 - Τι είχαμε, τι χάσαμε; 

από Elichord