Το iPad της Βόρειας Κορέας

Το iPad της Βόρειας Κορέας
ired.gr

Μια Βορειοκορεάτικη εταιρία αδιαφόρησε πλήρως για τα πνευματικά δικαιώματα της Apple και άρχισε να διαφημίζει το δικό της tablet αποκαλώντας το αδιάντροπα «iPad».

Η εταιρία τεχνολογίας Myohhang της Β. Κορέας, παρουσίασε πρόσφατα ένα ολοκαίνουριο tablet που με «χαρά» βάφτισε με το ίδιο όνομα που έχει και το tablet της Apple.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NK News, το Ryonghung iPad είναι σχεδιασμένο ούτως ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ειδήσεις, να εργάζονται με έγγραφα και να χρησιμοποιούν τις περισσότερες από τις 40 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του, μεταξύ αυτών και μία που μπορεί να διαγνώσει πάνω από 1200 ασθένειες και να προτείνει αντίστοιχες θεραπείες!

Έχει στο εσωτερικό του έναν 4-πύρηνο επεξεργαστή στα 1,2 GHz και επίσης έχει 1 GB RAM και 8 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Εντάξει δεν πιστεύω να περιμένατε να μοιάζει στο iPad σε οτιδήποτε άλλο πέρα από το όνομα.

Η διαφήμιση έχει αρχίσει αγνοώντας παντελώς του νόμους περί αντιγράφων. «Το iPad έχει πιστοποιηθεί από το τοπικό σύστημα GMP και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το τρίτο εθνικό φεστιβάλ υψηλής τεχνολογίας και την έκθεση εθνικής πνευματικής ιδιοκτησίας του 2016», δήλωσε η επίσης εθνική μπροσούρα διαφήμισης. Όταν έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι, ό,τι θέλεις λες και κάνεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Β. Κορέας αντιγράφει ανοιχτά την Apple. Το 2014, είδαμε ένα επιτραπέζιο υπολογιστή που θα μπορούσε να είναι ακριβές αντίγραφο του iMac. Τον ίδιο καιρό περίπου, η χώρα εξέδωσε το δικό της λειτουργικό σύστημα με τον τίτλο «Red Star 3.0» που ήταν ακριβές αντίγραφο του OS X Lion - οπτικά τουλάχιστον και βασισμένο σε Linux διανομή.

Έγιναν προσπάθειες να ερωτηθεί η Apple για το αν θα κινηθεί νομικά ενάντια στην κυβέρνηση της Β. Κορέας, αλλά η εταιρία δεν έχει απαντήσει ακόμη. Μάλλον γιατί ξέρουν το ταμπεραμέντο του Κιμ Γιονγκ και δεν έχουν όρεξη να βρεθούν δολοφονημένοι, ή να φάνε κανένα πύραυλο στο κεφάλι. Από την άλλη, αν ο Κιμ Γιονγκ είναι οπαδός της Apple, ποιος ξέρει; Μπορεί η δυτική νοοτροπία να μπει σε ένα από τα τελευταία προπύργια του ανύπαρκτου Σοσιαλισμού από την πίσω πόρτα μέσω αντιγραφής της Apple, μιας και αυτό δεν είναι το πρώτο συμβάν.

Ποιος είπε ότι ο κόσμος της τεχνολογίας δεν είναι γεμάτος ειρωνεία;

Δείτε ακόμη: Το μυστικό λειτουργικό της Β. Κορέας είναι αντίγραφο του OS X

από Elichord