Ο συνιδρυτής της Apple λέει ότι η Tesla κι όχι η Apple θα κάνει την επόμενη μεγάλη καινοτομία

Ο συνιδρυτής της Apple λέει ότι η Tesla κι όχι η Apple θα κάνει την επόμενη μεγάλη καινοτομία
ired.gr

Το μέλλον θα γεννηθεί και πάλι στην Κοιλάδα της Σιλικόνης - μάλλον - αλλά την επόμενη μεγάλη καινοτομία στην τεχνολογία δεν θα την κάνει η Apple, μια εταιρία που ως τώρα το όνομά της ήταν συνώνυμο της καινοτομίας, αλλά η Tesla, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak.

Όταν ρωτήθηκε ποιος κατά τη γνώμη του στη Silicon Valley - ή πέρα από αυτήν - πιθανολογείται να κάνει την επόμενη μεγάλη καινοτομία που θα αλλάξει τις ζωές μας όπως έκανε το Apple PC, ο «Woz» δεν υποστήριξε την εταιρία της οποίας υπήρξε βασικός ιδρυτής μαζί με τον Jobs.

«Νομίζω πως η Tesla είναι στο σωστό δρόμο αυτή τη στιγμή. Έχει ρίξει πολύ μεγάλο βάρος σε ένα σωρό ριψοκίνδυνες ιδέες. Στοιχηματίζω στην Tesla», είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg Canada. Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο Wozniak είπε ότι τα αυτο-κινούμενα οχήματα και η τεχνολογία μεταφορών είναι η επόμενη μεγάλη επανάσταση της τεχνολογίας που θα αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και κινούμαστε, ένας τομέας που είναι ειδικότητα της εταιρίας του Palo Alto.

Ο συνιδρυτής της Apple είπε επίσης ότι οι καινοτομίες έρχονται από νέους ανθρώπους με πάθος και όνειρα κι όχι από γερασμένα μυαλά και μεγάλες εταιρίες που έχουν βολευτεί στις δάφνες του παρελθόντος (άουτς). Και τέτοια παραδείγματα είναι σήμερα το Facebook, η Google και η Tesla, όπως ήταν κάποτε η Apple. Ο Wozniak πρόσθεσε ακόμη ότι τα καλύτερα προϊόντα προέρχονται από τις επιθυμίες και τα χόμπι των ανθρώπων, όπως το περίφημο Model S, κάτι που τότε δεν έβγαζε και πολύ νόημα στους διάφορους μηχανικούς. «Ήταν όμως κάτι που φτιάχτηκε για τον ίδιο τον Elon και τις ανάγκες του. Τι αμάξι του άρεσε; Κι όταν τα πράγματα έρχονται από σένα τον ίδιο, η γνώση ότι είναι αυτό που σου αρέσει κι ότι μπορείς να το ελέγχεις ... τότε πετυχαίνεις τα καλύτερα προϊόντα.»

Αυτό φυσικά είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε κι ο Wozniak όταν ξεκίνησαν με τον Jobs την Apple - οι υπολογιστές ήταν το πάθος του. Ο Wozniak ήταν ο τεχνικός νους πίσω από τη δημιουργία του θρύλου της Apple. Και για την ακρίβεια ο ίδιος έφτιαξε με το χέρι τα πρώτα μηχανήματα που συνετέλεσαν σε αυτό που είναι σήμερα ο γίγαντας του Cupertino. Και οι δηλώσεις του έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι εξακολουθεί να κατέχει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των μετοχών της μεγαλύτερης εταιρίας του κόσμου.

Δείτε ακόμη: Χρειάζεται η Apple τον ανταγωνισμό για να φτιάξει αριστουργήματα; 

από Elichord