Ο Tim Cook δοκιμάζει ένα μετρητή ζαχάρου στο Apple Watch!

Ο Tim Cook δοκιμάζει ένα μετρητή ζαχάρου στο Apple Watch!
ired.gr

Ο CEO της Apple, Tim Cook, δοκιμάζει ο ίδιος ένα πειραματικό μετρητή ζαχάρου του αίματος συνδεδεμένο σε ένα Apple Watch, σύμφωνα με μια νέα αναφορά του CNBC - που επιβεβαιώνει έτσι, παλιότερες φημολογίες που έλεγαν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζει ένα τέτοιο διαγνωστικό εργαλείο για τους διαβητικούς ασθενείς.

Αν και δε δίνει περαιτέρω πληροφορίες, η αναφορά, για τη φύση ή την αποτελεσματικότητα της συσκευής, λέει ωστόσο ότι είναι μια ξεχωριστή συσκευή που απλά συνδέεται με το Apple Watch του Tim Cook μέσω Bluetooth. Αυτό όμως που λέει, είναι ότι ο δέκτης βρίσκεται στο Apple Watch, κάτι που υποδηλώνει ότι ο μετρητής είναι, είτε σε σύνδεση με το σασί, είτε με το λουράκι του ρολογιού.

Οι πρώτες φήμες για την έρευνα και τη δημιουργία μιας τέτοιας συσκευής που θα εφαρμοζόταν σε ένα Apple Watch, είχαν εμφανιστεί τον προηγούμενο μήνα - και πάλι από το CNBC - που έλεγε ότι η Apple έχει μια μυστική ομάδα από διακόσιους επιστήμονες που εργάζονται πάνω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Κι ενώ ο στόχος της Apple θα είναι να τοποθετηθεί ένα τέτοιο σύστημα μέσα στο Apple Watch, η συσκευή που δοκιμάζει ο Tim Cook είναι κάποιο πρωτότυπο που θα χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια και ορθή λειτουργία της συσκευής, πριν αυτή εφαρμοστεί μέσα σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο του Apple Watch.

Εναλλακτικά, μια άλλη αναφορά, αυτή τη φορά από το BGR, λέει ότι θα μπορούσε μια τέτοια συσκευή να είναι εξωτερική και να προστίθεται στο λουράκι του ρολογιού, κάτι που θα μπορούσε να πωλείται από την εταιρία σαν μια επιπλέον αναβάθμιση του Apple Watch. Και από την άλλη, κάτι τέτοιο θα συμφωνούσε και με μια άλλη ιδέα που έλεγε ότι η Apple θα μπορούσε να βγάλει μυριάδες επιπλέον εξαρτήματα που θα μπορούσαν να συνδέονται στο λουράκι και να αυξάνουν τη λειτουργικότητα του ρολογιού.

Και τελικά, αν η Apple όντως ετοιμάζει μια τέτοια διαγνωστική συσκευή, θα πρέπει να πάρει και άδεια από τον αντίστοιχο ΕΟΦ των ΗΠΑ πριν μπορέσει να την παρουσιάσει στο εμπόριο. Εντωμεταξύ, το Apple Watch Series 3 θα εμφανιστεί πιθανότατα το Σεπτέμβριο, μαζί με το iPhone 8, οπότε, εκεί θα δούμε και θα ακούσουμε περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Apple - Ετοιμάζει συσκευή ελέγχου σακχάρου για το Apple Watch; 

από Elichord