Η Function Area του iPhone 8 - Όσα γνωρίζουμε ως τώρα

Η Function Area του iPhone 8 - Όσα γνωρίζουμε ως τώρα
ired.gr

Παρόλο που πολλά λέγονται για τη θέση του Touch ID στο νέο επετειακό iPhone 8 που θα μας έλθει φέτος, ένα πράγμα που είναι σχεδόν βέβαιο είναι ότι το κάτω μέρος της οθόνης που θα απαρτίζει ολόκληρη την πρόσοψη του νέου iPhone, θα αποκαλείται Function Area και θα είναι για συγκεκριμένη χρήση.

Τι θα είναι η Function Area;

Η Function Area λοιπόν, θα είναι ένα τμήμα από το κάτω μέρος της οθόνης του iPhone 8 - που θα έχει συνολικό μέγεθος 5,8 ίντσες - το οποίο θα είναι ξεχωριστό και θα χρησιμοποιείται σαν ένα εικονικό πλήκτρο Home, θέση πληροφοριών και πιθανότατα Touch ID. Αυτή η Function Area θα αφήνει ελεύθερα 5,15 ίντσες της οθόνης της συσκευής για όλες τις άλλες χρήσεις της.

Ο γνωστός αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo της KGI Securities, είχε προβλέψει αυτή τη χρήση της οθόνης πίσω στο Φεβρουάριο, προσθέτοντας ότι η τελική συσκευή θα είναι ίδια σε μέγεθος με το iPhone 7 με την οθόνη των 4,7 ιντσών, αλλά με αρκετά μεγαλύτερη οθόνη. Παρόμοια και οι New York Times ανέφεραν ότι το νέο iPhone θα απορρίψει τη χρήση φυσικών πλήκτρων για χάρη των εικονικών-ψηφιακών αντιστοίχων.

02

Η συγκεκριμένη Function Area θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ένα πλήθος άλλων λειτουργιών και πληροφοριών. Είναι μια πιθανότητα η Apple να προσθέσει διάφορες λειτουργίες που θα αλλάζουν ανάλογα με την εφαρμογή, όπως έκανε με την καινούρια Touch Bar που πρόσθεσε στο νέο MacBook Pro. Οι δυνατότητες μιας τέτοιας Function Area πάντως, θα μπορούσαν να είναι άπειρες.

Τι θα γίνει με το Touch ID;

Φυσικά το ακανθώδες ερώτημα είναι το κατά πόσον θα ενσωματωθεί και το Touch ID στη συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης του νέου iPhone. Αν και έχουν υπάρξει αρκετές, ανησυχητικές, πληροφορίες και εικόνες που δείχνουν το Touch ID στην οπίσθια όψη της συσκευής - όπως σε πολλές Android συσκευές - υπάρχουν ωστόσο αρκετές ενδείξεις ότι η Apple κάνει δοκιμές με μία τουλάχιστον συσκευή που έχει τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη.

Επίσης κάποιες πληροφορίες - που όμως διαψεύστηκαν - αναφέρουν πιθανή καθυστέρηση της εμφάνισης του νέου iPhone στην αγορά, λόγω προβλημάτων στην προμήθεια OLED οθονών ειδικά, αλλά και καθυστερήσεις που οφείλονται στην ενσωμάτωση του Touch ID κάτω από την οθόνη.

Περιμένουμε και θα σας κρατούμε ενήμερους.

Δείτε ακόμη: iPhone 8 - Κάμερα κάτω από την οθόνη; 

από Elichord