Η λειτουργία drag and drop υπάρχει (απενεργοποιημένη) και στο iPhone

Η λειτουργία drag and drop υπάρχει (απενεργοποιημένη) και στο iPhone
ired.gr

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν κατά την προεπισκόπηση του iOS 11, είναι η καθολική ενσωμάτωση της λειτουργίας drag and drop, στο iPad. Οι χρήστες iPhone θα λάβουν μόνο ένα μικρό μέρος της συγκεκριμένης λειτουργίας, που αφορά την επιλογή πολλών “αντικειμένων” και την “ομαδική” απόθεσή τους σε κάποιον φάκελο ή σε κάποιο άλλο μέρος της οθόνης. Ίσως, η Apple να προσθέσει την πλήρη drag and drop υλοποίηση μόνο στο επερχόμενο, επετειακό iPhone.

Ο developer, Steven Troughton-Smith, ανακάλυψε πώς να ενεργοποιήσει την κρυφή αυτή λειτουργία και στο iPhone, η οποία όπως ανέφερε είναι κρυμμένη μέσα στο σύστημα αρχείων του iOS.

O Smith, εξήγησε σε μια σειρά από tweets πως η συγκεκριμένη “κρυμμένη” λειτουργία δουλεύει όπως θα έπρεπε και πως πιθανώς εξετάστηκε ή εξετάζεται από την Apple η υιοθέτησή της και στα smartphones της εταιρείας, εκτός των tablets.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Tips and tricks που ούτε καν είχατε φανταστεί!

Το drag and drop λειτουργεί στο iPhone όπως και στο iPad. Για παράδειγμα, μπορούμε να “πάρουμε” μία φωτογραφία από την εφαρμογή Φωτογραφίες και να την αποθέσουμε σε ένα iMessage. Υπάρχει επίσης και η υποστήριξη για μεταφορά και απόθεση συνδέσμων, αλλά και αγαπημένων ιστοσελίδων.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί η λειτουργία αυτή από τους τελικούς χρήστες, αλλά απαιτείται η χρήση του iOS simulator. O Smith εκτιμά πως η Apple θα χρησιμοποιήσει το νέο, ενσωματωμένο στην οθόνη Home Button που θα φέρει το επετειακό iPhone, για την “απόθεση” κατά τη λειτουργία drag and drop.

Επίσης συμπλήρωσε πως όταν οι χρήστες δουν το drag and drop στην πράξη στα iPhones τους, θα θέλουν οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσουν. Αν η Apple λοιπόν δεν ενεργοποιήσει το drag and drop για όλα τα iPhones, λογικά, η jailbreak κοινότητα θα αναλάβει τη “βρόμικη” δουλειά, για μία ακόμη φορά...

από Kostthem