Επόμενος στόχος της Google: τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας

Επόμενος στόχος της Google: τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας
ired.gr

Το ότι μας αρέσουν τα «δωρεάν» προϊόντα όπως το Google, Gmail, Google Maps, ή και το Android, σημαίνει ότι δίνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας στη Google ως αντάλλαγμα. Τα ίδια τα προσωπικά μας δεδομένα είναι αυτά που πληρώνουμε για τις «δωρεάν» υπηρεσίες που μας παρέχονται - καθότι τίποτε δεν είναι δωρεάν. Κι αν αγαπάτε την online ιδιωτική σας ζωή, τότε ο επόμενος στόχος της Google δεν θα σας αρέσει καθόλου μα καθόλου.

Η Google λοιπόν θέλει πια να παρακολουθεί τα δισεκατομμύρια συναλλαγών που γίνονται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, προκειμένου να κάνει συγκρίσεις μεταξύ των διαφημίσεων και των χρημάτων που ξοδεύονται σε αντίστοιχα προϊόντα.

Κι αν αυτό σας φαίνεται σαν αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, δεν είναι καθόλου. Γιατί η εταιρία, ήδη ανακοίνωσε το νέο της στόχο στο AdWords blog της.

Η Google δήλωσε ότι είναι ήδη σε θέση να παρακολουθεί τις συναλλαγές του 70% των συναλλαγών μέσω καρτών στις ΗΠΑ μόνο, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω συνεργασιών με τρίτους, αλλά φυσικά δεν κατονομάζει τις εταιρίες που της παρέχουν τα οικονομικά δεδομένα.

Στο μέλλον όμως, οι διαφημιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να δουν κατά πόσον οι διαφημίσεις τους έχουν αποτελεσματικότητα.

Και φυσικά, η Google παρακολουθεί πλήθος άλλων δεδομένων μας που θα αποβούν πολύ χρήσιμα στην πληροφόρηση των εταιριών που θέλουν να ξέρουν αν οι διαφημίσεις τους μας ωθούν στην αγορά των προϊόντων τους.

Τα καταστήματα που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την παρακολούθηση συναλλαγών μέσω καρτών, έχουν δύο τρόπους να την εκμεταλλευτούν. Ο ένας έχει να κάνει με email που συγκεντρώνονται στην τοποθεσία πώλησης (μαγαζί) και θα χρησιμοποιούνται σε προγράμματα ανταμοιβής, πόντων κλπ, και ο άλλος έχει να κάνει με πληροφορίες που θα παρέχονται απευθείας από αυτές τις ακατονόμαστες εταιρίες.

Και αν ρωτάτε αν μπορείτε να αποφύγετε μια τέτοια πρακτική, η απάντηση είναι, ναι μπορείτε. Απλά πηγαίνετε στο Google λογαριασμό σας και ψάξτε για ένα κουτάκι που λέει «Also use Google Account activity and information to personalize ads on these websites and apps and store that data in your Google Account» (Επίσης χρησιμοποιήστε τη δραστηριότητα και τις πληροφορίες του Google λογαριασμού σας για να προσωποποιήσετε τις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες και εφαρμογές που αποθηκεύουν δεδομένα για τον Google λογαριασμό σας) μέσα στη σελίδα των ρυθμίσεων για τις διαφημίσεις, και απενεργοποιήστε το.

Δείτε ακόμη: Google - Το νέο εργαλείο Τ.Ν. της μετατρέπει το πρόσωπό σας σε Emoji 

από Elichord