Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple προσλαμβάνει στέλεχος Περιοδικού της Ν. Υόρκης για τον πόλεμο ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις

Η Apple προσλαμβάνει στέλεχος Περιοδικού της Ν. Υόρκης για τον πόλεμο ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις
ired.gr

Η πάλη ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις έχει κάνει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να εξελίξουν διάφορες πρακτικές που θα βοηθήσουν τον κόσμο να μένει καλύτερα και ορθότερα πληροφορημένος. Αυτό σημαίνει ότι θα «χτενίζουν» τις ειδήσεις και θα διεξάγουν ενδελεχείς ελέγχους πάνω στην αλήθεια και ορθότητα των γεγονότων που περιγράφονται.

Οι τεχνολογικές φίρμες που μέχρι πρότινος συνήθιζαν απλά να συνδέουν τους χρήστες με το περιεχόμενο, επιβαρύνονται τώρα με το έργο του ελέγχου τους επίσης. Σύμφωνα με το Politico, η Apple συμμετέχει και αυτή στην όλη προσπάθεια με την πρόσληψη ενός μεγάλου ονόματος από τον χώρο της ειδησεογραφίας.

Η εταιρία του Mac και του iPhone προσέλαβε προσφάτως τον Lauren Kern, πρώην στέλεχος του New York Magazine, στο δυναμικό της. Ο Kern θα βοηθήσει σαν επικεφαλής εκδότης της Apple, σε μια κίνησή της που επιδεικνύει το ενδιαφέρον της εταιρίας του Cupertino να αναβαθμίσει την υπηρεσία ειδήσεών της.

Παρόλο που η Apple - ως γνωστόν - δεν παράγει η ίδια ειδήσεις ως ειδησεογραφικό πρακτορείο, ωστόσο επιλέγει ειδήσεις που προωθεί στην εφαρμογή της NEWS, οπότε ο Kern - μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε - θα είναι ο σημαντικότερος παράγων στο ξεκαθάρισμα της «ήρας από το στάχυ».

Ο Kern δούλεψε μέχρι πρότινος σαν εκτελεστικός διευθυντής έκδοσης του New York Media και επίσης, πριν από αυτό, σαν βοηθός διευθυντή στο New York Times Magazine.

Οι δηλώσεις του CEO της Apple, Tim Cook, καθώς και του κύριου αντιπροέδρου λογισμικού και υπηρεσιών της εταιρίας, Eddy Cue, έρχονται να επιβεβαιώσουν την προσπάθεια να περιοριστεί ο πόλεμος των «κλικ» (clickbait).

Πίσω στο Φεβρουάριο, ο Tim Cook ονόμασε το clickbait σαν ένα από τα σοβαρά προβλήματα της ψηφιακής εποχής, τονίζοντας το δίλημμα του φιλτραρίσματος κακόβουλου περιεχομένου, ενώ θα προστατεύεται ταυτόχρονα το αξιόλογο.

Παρόμοια ο αντιπρόεδρος Cue στο φετινό συνέδριο Code Media, κάλεσε τις εταιρίες τεχνολογίας να βοηθήσουν λέγοντας, ότι όλοι έχουν ευθύνη να καταπολεμήσουν την ψευδή ειδησεογραφία.

Η Apple δεν είναι η μοναδική στο χώρο που ασχολείται με το πρόβλημα. Νωρίτερα φέτος, το Facebook, άρχισε να στιγματίζει (flagging) τις νόθες ειδήσεις, με τη βοήθεια οργανισμών που ελέγχουν την ορθότητα των γεγονότων όπως η First Draft. Συνέχισε την προσπάθεια τον Απρίλιο με το να εκδώσει συνδέσμους και πηγές στο Κέντρο Βοηθείας για την εκπαίδευση των χρηστών στο πώς να αντιλαμβάνονται και να απομονώνουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Δείτε ακόμη: Apple - Νέα πατέντα για τη μέτρηση των θερμίδων των τροφών 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status