Η Apple αρχίζει τις δοκιμές σε οθόνες Micro-LED

Η Apple αρχίζει τις δοκιμές σε οθόνες Micro-LED
ired.gr

Είναι καλό να σκέφτεται κανείς μπροστά όσον αφορά τον κόσμο της τεχνολογίας. Και μια νέα αναφορά λέει, ότι η Apple ήδη σκέφτεται πέρα από τις OLED οθόνες για τα μελλοντικά της προϊόντα, αν και δεν έχει ακόμη εφαρμόσει την OLED τεχνολογία σε κανένα από τα smartphone της ως τώρα (μόνο το επετειακό iPhone 8 προβλέπεται να έχει τελικά OLED οθόνη).

Τι είναι η οθόνη Micro-LED;

Η τεχνολογία οθονών Micro-LED μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις υπάρχουσες OLED οθόνες, καθώς εμφανίζει μεγαλύτερη ανταπόκριση στην οθόνη, καλύτερη διαχείριση ενέργειας, και υψηλότερη αντίθεση από τις LCD οθόνες. Αλλά η τεχνολογία Micro-LED είναι ακόμη μερικά χρόνια μακριά από την μαζική παραγωγή της και από τη χρήση της σε οποιαδήποτε καταναλωτική συσκευή. Όταν φτάσει στην αγορά θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την τεχνολογία των OLED οθονών, ειδικά στον απόηχο της LCD τεχνολογίας - και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε smartphone, συσκευές εικονικής πραγματικότητας, τηλεοράσεις κλπ.

Τα σχέδια της Apple για τις οθόνες Micro-LED

Η Apple σχεδιάζει να παράγει ένα μικρό αριθμό Micro-LED οθονών στο εργοστάσιό της στην Taoyuan, της Ταϊβάν, σύμφωνα με αναφορές του DigiTimes. Ειδικότερα, σχεδιάζει μια δοκιμαστική παραγωγή προϊόντων με οθόνες Micro-LED, στο δεύτερο μισό του 2017, για να εκτιμήσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε μελλοντικές συσκευές της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple ασχολείται με την έρευνα πάνω στις Micro-LED οθόνες από τότε που απέκτησε την Ταϊβανέζικη LuxVue το 2014. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η LuxVue είναι και η εφευρέτης μιας πατέντας για την ενσωμάτωση του αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από μια οθόνη. Και βέβαια, αυτή η πατέντα πέρασε στην κατοχή της Apple με την απόκτηση της LuxVue.

Σύμφωνα με το DigiTimes, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρία που ασχολείται με τις Micro-LED οθόνες. Άλλη μια ΤαΙβανέζικη εταιρία, η PlayNitride, ετοιμάζεται επίσης για μια δοκιμαστική παραγωγή Micro-LED προϊόντων μέσα στο δεύτερο μισό του 2017. Και η PlayNitride έχει στοχοποιηθεί προς εξαγορά από τη Samsung. Και η επί μακράν συνεργάτης της Apple, η Foxconn επίσης ετοιμάζεται για την εξαγορά της Αμερικάνικης και επίσης ασχολούμενης με Micro-LED, eLux, προκειμένου να εισέλθει επίσης στο παιχνίδι, σύμφωνα με το Nikkei. Και όλα αυτά θα βοηθήσουν στη γρηγορότερη αποδοχή από την αγορά της τεχνολογίας Micro-LED, σύμφωνα με το DigiTimes.

Από Elichord