Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google - 5 σημαντικές ανακοινώσεις από το Ι/Ο ’17

Google - 5 σημαντικές ανακοινώσεις από το Ι/Ο ’17
ired.gr

Η Google έκανε το ετήσιο συνέδριό της Ι/Ο 2017 για προγραμματιστές και, για να «ανάψει τα αίματα», ο CEO της εταιρίας Sundar Pichai έκανε κάποιες σημαντικές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις κατά την έναρξη του συνεδρίου. Κι ενώ ανέφερε πολλά και σημαντικά, τα πιο ενδιαφέροντα, επικεντρώνονται σε πέντε σημεία που αξίζει να δούμε πιο προσεκτικά.

1. Σημαντικές βελτιώσεις στο Google Photos

02

Η Google ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της Photos, πρόκειται να αποκτήσει κάποιες σημαντικές δυνατότητες στο θέμα του διαμοιρασμού. Μέσω μιας νέας λειτουργίας με την ονομασία «Suggested Sharing» (προτεινόμενος διαμοιρασμός), η εφαρμογή θα προτείνει αυτόματα αν θέλετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με άτομα που αναγνωρίζει μέσα σε αυτές. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα online οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών μέσω της νέας επίσης λειτουργίας «Shared Libraries» (Κοινές Βιβλιοθήκες). Κι αν επιθυμείτε κι ένα φυσικά τυπωμένο φωτογραφικό άλμπουμ, η Google μπορεί να σας παραγγείλει μέσω συνεργαζόμενων εταιριών (όχι στην Ελλάδα ακόμη) με τιμή που ξεκινάει από τα 9,99$. Και βέβαια, αν δε θέλετε να δίνετε τζάμπα λεφτά, μπορείτε να επιλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες που θέλετε να εκτυπωθούν. Επίσης, σύντομα, η εφαρμογή θα μπορεί να αφαιρεί ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις φωτογραφίες σας, όπως αυτός ο φράχτης που είναι μες στη μέση, ή τα καλώδια της ΔΕΗ που φαίνονται στο τοπίο που τραβήξατε κλπ, (κάτι που ήθελε τρίτη εφαρμογή για να γίνει ως τώρα).

2. Ο βοηθός της Google και το Google Lens

03

Έχουμε ήδη μιλήσει για το Google Lens σε άλλο άρθρο μας διεξοδικά. Ο ήδη πανίσχυρος ψηφιακός βοηθός της Google λοιπόν, αποκτά σημαντικές αναβαθμίσεις. Κι όχι μόνο ήλθε στο iPhone πια, αλλά αποκτά τη δυνατότητα να «βλέπει» τι είναι γύρω του μέσω της κάμερας της συσκευής σας και του Google Lens. Σημαδέψτε με το κινητό σας ένα λουλούδι, π.χ., και θα λάβετε πληροφορίες για το είδος του, μαζί με άλλα πολλά. Στρέψτε τη σε ένα θέατρο και θα λάβετε πληροφορίες για το πρόγραμμα του, τιμές εισιτηρίων κλπ. Και - ίσως το πιο ενδιαφέρον - στρέψτε το σε ένα router δικτύου Wi-Fi, στην ταμπέλα με τα στοιχεία εισόδου και αυτόματα θα συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο!

Δείτε ακόμη: Google Lens - Θα αλλάξει τον τρόπο που η κάμερά σας βλέπει τον κόσμο 

3. Το Google Home σύντομα θα παίρνει και τηλέφωνα

04

Ο πόλεμος των έξυπνων ηχείων του, επίσης, έξυπνου σπιτιού έχει αρχίσει να ζεσταίνεται κανονικά. Με ηγέτη στην κατηγορία το Amazon Echo και την Apple να ετοιμάζει τη δική της Siri-ακή έκδοση, η ανταπάντηση της Google έρχεται με τη δυνατότητα του δικού της Google Home να μπορεί να παίρνει τηλεφωνήματα κατ’ εντολή σας. Οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν οποιοδήποτε τηλεφωνικό αριθμό - σε ΗΠΑ, Καναδά για την ώρα - και θα μπορούν να συνδέσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό με το ηχείο της Google. Άλλο ένα όμορφο χαρακτηριστικό είναι ότι θα μπορεί να ξεχωρίζει ανθρώπινες φωνές και να τις αναγνωρίζει! Αν λοιπόν, του ζητήσετε να πάρει τη μητέρα σας και η (ο) σύζυγός σας κάνει την ίδια αίτηση, το ηχείο θα ξεχωρίσει ποιου τη μητέρα να πάρει για ποιον χρήστη (αλλά αν δεν τα πάτε καλά με την πεθερά σας, καλύτερα μην πειραματίζεστε).

4. Standalone VR Headset

05

Μπορεί η Google να χρησιμοποιεί σαν αιχμή του δόρατος για την εικονική πραγματικότητα την πλατφόρμα της, ονόματι Daydream, αλλά η εταιρία δήλωσε ότι οι VR φιλοδοξίες της είναι πολύ μεγαλύτερες. Έτσι λοιπόν, τα δύο επόμενης γενιάς VR headsets της εταιρίας - που θα κατασκευαστούν από Vive και Lenovo - θα είναι συσκευές που «μπορούν και μόνες τους», δηλαδή δε θα χρειάζονται ένα smartphone για να δείξουν περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι θα ενσωματώνουν και τις δυνατότητες του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας (AR) Tango της εταιρίας για παρακολούθηση του πραγματικού κόσμου, μέσω ενός συστήματος που η Google ονομάζει «WorldSense» και θα μπορεί να προβάλλει αντικείμενα στο περιβάλλον μας.

5. Android Ο (+ Android Go)

06

Πέρα από το νέο ότι το Android αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περισσότερες από 2 δις ενεργές συσκευές, ο Pichai, δήλωσε ότι το νέο λειτουργικό της εταιρίας, Android Ο, μπήκε ήδη σε φάση δοκιμών beta. Όταν λοιπόν παρουσιαστεί επίσημα, του χρόνου, πέρα από τη μεγαλύτερη ασφάλεια, θα είναι εστιασμένο στα «ζωτικά» συστήματα ενός smartphone - μπαταρία, σταθερότητα κλπ. Επιπρόσθετα, η Google ανακοίνωσε το Android Go - μια «lite» εκδοχή του Android Ο που θα στοχεύει σε φθηνές συσκευές, σε περιοχές του αναπτυσσόμενου τρίτου κόσμου όπου είναι περιορισμένη η πρόσβαση σε δεδομένα μέσω κινητής τηλεφωνίας. Ο Pichai τόνισε ότι το νέο λειτουργικό θα είναι η πόρτα που θα ανοίξει το δρόμο στο επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών για να έλθουν στο Android.

Δείτε ακόμη: Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε; 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status