Θα βγάλει η Apple iPhone που διπλώνει;

Θα βγάλει η Apple iPhone που διπλώνει;
ired.gr

Η ιδέα για smartphone που διπλώνουν - όπως τα παλιά clamshell κινητά που τόσο είχαμε αγαπήσει - μας φέρνει πίσω στη νοσταλγική δεκαετία του ’90 και ’00 περισσότερο από κάθε τι άλλο. Όμως υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις που όλο και πληθαίνουν, ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone - της Apple συμπεριλαμβανομένης - σκέφτονται όλο και πιο σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple παρέλαβε μια ευρεσιτεχνία που «επιτρέπει στα εσωτερικά εξαρτήματα ενός κινητού να λυγίζουν χωρίς να δημιουργείται ζημιά σε αυτά». Ειδικότερα, η πατέντα αναφερόταν σε κατασκευές από νανοσωλήνες άνθρακα που θα είχαν την ευλυγισία και θα λειτουργούσαν σαν συνδετικοί «κρίκοι» γι’ αυτά τα εξαρτήματα στο εσωτερικό μιας συσκευής.

Σαν αποτέλεσμα, αυτό θα πρόσφερε τη δυνατότητα σε ένα smartphone να ανοιγοκλείνει όπως ένα λάπτοπ ή ένα clamshell του παρελθόντος. Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ότι η πατέντα κατατέθηκε στο όνομα του μηχανικού που τη σχεδίασε και όχι στο όνομα της εταιρίας προκειμένου να κρατηθεί μυστική μέχρι την τελική παραλαβή της.

02

Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη της ευρεσιτεχνία όσον αφορά τα smartphone που διπλώνουν. Η Apple κατέθεσε και δύο πατέντες στην Ευρώπη, το 2013 και 2014 που ανέφεραν, εύκαμπτα εξαρτήματα που λυγίζουν για smartphone. Άλλη μια ευρεσιτεχνία του 2016, δείχνει ότι η εταιρία' πειραματίζεται ήδη με ένα iPhone πλήρους οθόνης που μπορεί να λυγίζει. Αυτή η πατέντα περιγράφει μια συσκευή που μπορεί να «διπλώνει και να ξεδιπλώνει» με τη βοήθεια ενός εύκαμπτου φιλμ που θα έχει τη δυνατότητα να «αυτο-θεραπεύεται» μετά από κάθε δίπλωμα. Για να αντιμετωπίσει «τον φόρτο του διπλώματος» η πατέντα προτείνει τη χρήση προστατευτικού στρώματος πολυμερών που θα ενδυναμώνουν περισσότερο τα υπόλοιπα τμήματα της οθόνης.

Αν τα πάρουμε όλα αυτά μαζί, φαίνεται ότι η Apple στα σοβαρά ασχολείται με την ιδέα ενός iPhone που μπορεί να διπλώνει στα δύο. Και βέβαια, η εταιρία του Cupertino δεν είναι η μοναδική π[ου ασχολείται, καθώς και η Samsung και η Microsoft έχουν αφιερώσει πόρους και έρευνα στον τομέα. Το Δεκέμβριο, μια αναφορά που προήλθε από τη Ν. Κορέα, έλεγε ότι οι τρεις γίγαντες της τεχνολογίας, σκοπεύουν να συνεταιριστούν με την LG για την παραγωγή εκ μέρους της εύκαμπτων οθονών που διπλώνουν. Και μια διαρροή από την Kolon Industries (εταιρία χημικών και μια από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες της Κορέας), λέει ότι οι κατασκευαστές smartphone θα ασχοληθούν ενεργά με την τεχνολογία αυτή στα επόμενα χρόνια.

03

Βέβαια, πέρα από τις πατέντες και τις αναφορές που διαρρέουν από την αλυσίδα προμηθευτών της Apple, δεν έχουμε άλλες ακριβείς πληροφορίες ώστε να γνωρίζουμε τι σχήμα θα είχε τελικά ένα iPhone που διπλώνει. Κι έτσι, το μόνο που απομένει, είναι να μείνουμε μόνο με διάφορες σχεδιαστικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε τελικά να μοιάζει μια τέτοια συσκευή.

04

Δείτε ακόμη: iPhone "X" - Μία από τις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής θα είναι αναδιπλούμενη; 

από Elichord