Apple TV - Το πανοραμικό 360ο βίντεο ήλθε χάρις στο Twitter!

Apple TV - Το πανοραμικό 360ο βίντεο ήλθε χάρις στο Twitter!
ired.gr

Το πανοραμικό βίντεο 360ο είναι εύκολο στην πλοήγηση δείχνοντάς μας όλο το περιβάλλον σε μια σκηνή γύρω-γύρω και μέχρι τώρα το είχαμε συνηθίσει στα κινητά και στους υπολογιστές μας, αλλά τώρα, χάρη στο Twitter, μπορούμε να το απολαύσουμε και στην Periscope του καθιστικού μας.

Αν και, μέχρι τώρα, περιορισμένο σε κινητά, ταμπλέτες και υπολογιστές, το πανοραμικό βίντεο - τύπου VR - έρχεται μέσω Apple TV και με τη βοήθεια της εφαρμογής του Twitter σε αυτήν, σε μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες ή και προβολείς. Ξεπερνώντας στην κούρσα τα φαβορί, Facebook και YouTube, από τα οποία θα περιμέναμε μια τέτοια κίνηση, το «αουτσάιντερ» Twitter φέρνει πρώτο το βίντεο εικονικής πραγματικότητας στην Apple TV και στο κέντρο διασκέδασης του σπιτιού μας.

Και ενώ στα smartphone και τα tablet στηριζόμαστε στη κίνηση της συσκευής γύρω-γύρω ή στο πάτημα και τράβηγμα της εικόνας με το δάχτυλό μας, στους υπολογιστές η δουλειά αυτή γίνεται με το ποντίκι και στην Apple TV αντίστοιχα, γίνεται με το σύρσιμο του δαχτύλου μας στο τηλεκοντρόλ της συσκευής - στην επιφάνεια που υπάρχει γι’ αυτό το σκοπό στο κοντρόλ της Apple TV 4ης γενιάς - προκειμένου να πλοηγηθούμε σε όλη τη σκηνή γύρω-γύρω, πάνω-κάτω. Η ενημέρωση της εφαρμογής του Twitter στην Apple TV φέρνει το πανοραμικό βίντεο σε αυτήν, αν και τώρα μάλλον θα περιμένουμε σύντομα την ανταπάντηση και των άλλων εφαρμογών, ειδικά των Facebook, YouTube.

Η τελευταία ενημέρωση φέρνει μαζί της και ένα άλλο χαρακτηριστικό που λέγεται Global Map που είναι χαρακτηριστικό του γνωστού Periscope, που επιτρέπει στους χρήστες να ψάχνουν και για ζωντανά (live) και για μαγνητοσκοπημένα βίντεο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης. Επιπλέον επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν εικονικά με το να ανακαλύπτουν ζωντανές συνδέσεις με streaming βίντεο ανά τον κόσμο.

Το Twitter εστιάζεται πια, όχι τόσο στο να είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά περισσότερο στο να γίνει μια πηγή για ζωντανά - και όχι μόνο - streaming βίντεο, κάνοντας συνεργασίες με ειδησεογραφικά πρακτορεία και αθλητικά πρακτορεία. Αφού παρουσίασε τις εφαρμογές του για τις διάφορες πλατφόρμες οικιακής διασκέδασης, το Φθινόπωρο, το Twitter άρχισε να παρέχει ζωντανά προγράμματα που είναι πια διαθέσιμα στα Fire TV, Xbox One, Roku, και Apple TV, κάνοντας το περιεχόμενο ευκολότερο στην παρακολούθησή του στη μεγάλη οθόνη μιας τηλεόρασης.

Πέρα από την πρόσβαση σε ζωντανές συνδέσεις και επαγγελματικά πανοραμικά βίντεο, η ενημέρωση επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε ερασιτεχνικά 360ο βίντεο χρηστών - που είχαν φτάσει τα 77 εκατομμύρια ώρες υλικού στους μόλις τέσσερις πρώτους μήνες του 2017, σύμφωνα με το Twitter!

Καθώς το βίντεο στο Web συνεχώς αυξάνει σε δημοτικότητα, πολλές πρόσφατες ενημερώσεις «σπρώχνουν» βίντεο στο Twitter. Τον Φεβρουάριο, το Twitter πρόσθεσε τα ζωντανά βίντεο στην εφαρμογή του, Periscope, στην ετικέτα «Εξερεύνηση», όπου παρουσιάζεται λίστα με βίντεο και tweets με τις τελευταίες τάσεις, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να βρουν και να δουν ακόμη περισσότερα βίντεο. Νωρίτερα το Μάιο, το Periscope πρόσθεσε τη δυνατότητα για streaming ζωντανού βίντεο 360ο στο Android, συνδυάζοντας έτσι δύο πλατφόρμες.

Δείτε ακόμη: Facebook - Κάνετε streaming σε βίντεο στην Apple TV 
από Elichord