Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WWDC 2017 - Apple περιμένουμε να μας εντυπωσιάσεις!

WWDC 2017 - Apple περιμένουμε να μας εντυπωσιάσεις!
ired.gr

Το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC αφορά ως επί το πλείστων ανακοινώσεις για τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της εταιρείας. Ως επί το πλείστων, γιατί φέτος περιμένουμε πολλά περισσότερα.

Το συνέδριο προγραμματιστών παραδοσιακά αρχίζει με την εναρκτήρια εκδήλωση, στις 5 Ιουνίου 2017. Το συνέδριο εφέτος επιστρέφει στο Σαν Χοσέ, σε μικρή απόσταση από το Cupertino - σε αντίθεση με τα δύο τελευταία χρόνια - παρουσιάζοντας λειτουργικά των συσκευών iPhone, Mac και των υπολοίπων συσκευών της Apple, στην πρώτη εκδήλωση της Apple για εφέτος.

Τυπικά στο συνέδριο WWDC γίνονται αναφορές στα λειτουργικά και στις υπηρεσίες, χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο σε αυτές. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει παρουσίαση των νέων MacBooks στη εναρκτήρια εκδήλωση, συγκεκριμένα το 2013. Επίσης οι παρουσιάσεις των συσκευών iPhone 3G και iPhone 4 έγιναν στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου προγραμματιστών.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογή “σε αναμονή” - Κάντε τις κατάλληλες ενέργειες για να την αφαιρέσετε από το iPhone 

Τα νέα λειτουργικά συστήματα

Ας ξεκινήσουμε με τα σίγουρα. Σίγουρα, αναμένουμε τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων. Περιμένουμε νέα έκδοση iOS, macOS και ανανεωμένες εκδόσεις των λειτουργικών tvOS, και watchOS επίσης.

Αν έχουμε αντιστοίχιση του προγράμματος της εναρκτήριας ομιλίας με το πρόγραμμα παλαιότερων εκδηλώσεων, τότε θα πρέπει να δούμε τον Craig Federighi να μας αναλύει την έκδοση iOS 11 και το λογισμικό macOS 10.13. Ο Kevin Lynch θα παρουσιάσει τα νέα χαρακτηριστικά του watchOS στην τέταρτη έκδοση ενώ ο Edie Cue, το λειτουργικό της συσκευής Apple TV.

wwdc 01

Νέα χαρακτηριστικά που περιμένουμε:

  • Σκούρο θέμα στο λειτουργικό iOS (Dark Mode). Εάν οι φήμες για μία συσκευή με οθόνη OLED αληθεύουν, οι προγραμματιστές θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους και να ωφεληθούν ενεργειακά.
  • Προηγμένη ευφυΐα στην εικονική βοηθό Siri. O “πόλεμος” της επαυξημένης πραγματικότητας έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν αναφερόμαστε στο Skynet. Μεγάλες αναβαθμίσεις έχουν δεχθεί αντίστοιχες εικονικές βοηθοί και η Apple θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να εργαστεί σκληρά, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις. ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας.
  • Εκδόσεις Pro σε επαγγελματικές. Σημειώστε πως το λειτουργικό των συσκευών iPad Pro έχει περίπου 2 χρόνια να δεχθεί μεγάλη και ουσιαστική αναβάθμιση, χωρίς να αναγκαστεί η Apple να συγχωνεύσει τα δύο λειτουργικά συστήματα iOS και macOS.
  • Περισσότερα χαρακτηριστικά στα μηνύματα. Οι επικοινωνίες καθίστανται πρωτεύον επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών κι ενώ το iOS 10 έκανε ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, εν τούτοις η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και στο iOS 11.
  • Ακόμη καλύτερη εφαρμογή φωτογραφιών. Η εφαρμογή Google Photos είναι εξαιρετική, όμως θα πρέπει να δεχθείτε τεράστιο συμβιβασμό στην ιδιωτικότητα. Η Apple σέβεται μεν την ιδιωτικότητα, αλλά θα πρέπει να αυξήσει τις δυνατότητες της προεγκατεστημένης εφαρμογής για να παραμείνει ανταγωνιστική.
  • Apple τηλεόραση. Μην πάει ο νου σας στη συσκευή Apple TV, αλλά στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει τη “μεγάλη συμφωνία”, αλλά νομίζουμε πως έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου.
  • Ενσωμάτωση (όχι συγχώνευση) λειτουργικών. Εκεί που η Apple είναι ακατανίκητη, είναι η αρμονία με την οποία συνδυάζονται τα λειτουργικά συστήματά της και οι συσκευές της εταιρείας. Η “Συνέχεια” είναι μία εξαιρετική λειτουργία. Περιμένουμε παρόμοια απόδοση και σε άλλα χαρακτηριστικά, δίνοντας την εντύπωση πως όσες συσκευές κι αν κατέχετε να λειτουργούν ως μία σε όλα τα επίπεδα.

Hardware αναβαθμίσεις

Κατά κανόνα η Apple δεν κάνει ανακοινώσεις υλικού (hardware) στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών, εκτός εξαιρέσεων. Με την απουσία της εαρινής εκδήλωσης, ίσως θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κάποιες ανακοινώσεις hardware, στην εναρκτήρια ομιλία του παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών. Ο κατάλληλος για τις παρουσιάσεις hardware εξαιρουμένων των iPhone, iPad και Mac, είναι ο γνωστός Phil Schiller. Ο Jeff Williams χειρίζεται τις νέες wearable συσκευές Apple Watch και ο Kue τις συσκευές Apple TV.

wwdc 02

Οπότε, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε;

  • Νέους ενημερωμένους υπολογιστές MacBook. O υπολογιστής MacBook δεν δέχθηκε καμία ενημέρωση εφέτος ενώ η έκδοση MacBook Air έχει ακόμη περισσότερο καιρό. Το MacBook Pro έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, αλλά έχουν παρουσιαστεί νέες επεξεργαστές με τους οποίους θα μπορούσε να εξοπλιστεί. Με άλλα λόγια όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.
  • Apple Home κόμβος. Η οικιακή βοηθός Siri έχει λάβει μία θέση στην οικία μας εντός της συσκευής Apple TV, αλλά θέλει περισσότερα. Αναμένουμε την παρουσίαση ενός έξυπνου Siri - ηχείου το οποίο θα αναζητήσει με τη σειρά του μία ακόμη θέση στο σαλόνι μας.
  • Apple TV 4K. Για να αναπτυχθεί μία τέτοια έκδοση θα πρέπει αρχικά να αναβαθμιστεί κατάλληλα η εφαρμογή iTunes και να γίνει ουσιαστική αναβάθμιση στη λειτουργία HDR αλλά μία νέα αναβαθμισμένη συσκευή είναι επιθυμητή.
  • iPad με οθόνη από άκρη σε άκρη. Η Apple ίσως αποκαλύψει τα σχέδιά της για ένα iPhone με οθόνη από άκρη σε άκρη, με την παρουσίαση μιας αντίστοιχης iPad Pro συσκευής με οθόνη από άκρη σε άκρη. Εάν είναι η συσκευή έχει μπει σε μαζική παραγωγή τότε δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη η επίσημη παρουσίαση στο WWDC.

Στο δρόμο θα μπορούσε να είναι και μία αναβάθμιση της συσκευής Apple Watch series 3 και ίσως μία νέα έκδοση της συσκευής iPhone SE. Δεν πιστεύουμε όμως πως θα τις δούμε να παρελαύνουν μαζί με τα νέα λειτουργικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Πώς να απομακρύνετε κακόβουλο λογισμικό (ιό) από τη συσκευή σας 

Κάτι περισσότερο;

Παρά τις παρουσιάσεις νέων συσκευών την παράσταση στο WWDC θα κλέψουν τα νέα ανανεωμένα λειτουργικά συστήματα. H Apple επιδεικνύει τη διάθεσή της για την πραγματοποίηση τολμηρών σχεδίων στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αιχμής κάνοντας επανάσταση στο χώρο της Υγείας, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και παρακολούθησης των ασθενών. Επιπλέον στόχος της είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τα μέσα ενημέρωσης σίγουρα θα εστιάζουν την προσοχή τους στις νέες συσκευές τον επόμενο μήνα, άλλα όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα χειριζόμαστε τις συσκευές μας. Λεπτομέρειες για το συνέδριο μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status