Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Αμερικανοί προτιμούν το iPhone SE από τα μεγαλύτερα αδέλφια του

Οι Αμερικανοί προτιμούν το iPhone SE από τα μεγαλύτερα αδέλφια του
ired.gr

Αν και νομίζαμε ότι οι μεγαλύτερες οθόνες θα κυριαρχούσαν στον κόσμο των smartphone, τελικά ήταν το iPhone SE αυτό που πήρε την πρώτη θέση στον Ετήσιο Πίνακα Ικανοποίησης Πελατών (Annual Customer Satisfaction Index - ASCI) με ένα τεράστιο ποσοστό 87 στα 100. Τα Galaxy S6 Edge Plus και iPhone 7 Plus ακολουθούν από πίσω.

Οι δείκτες ικανοποίησης πελατών που καταχωρήθηκαν από το Μάιο του 2016, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 από το ASCI και τα αποτελέσματα που λήφθηκαν, βασίστηκαν σε τυχαίες συνεντεύξεις σε λίγο περισσότερους από 36.000 πολίτες στις ΗΠΑ. Η επιτυχία του iPhone SE δείχνει μάλλον ότι ο κόσμος δεν ψάχνει απλά για ένα πιο «μαϊτζέβελo» κινητό αντί για τις γνωστές «παντόφλες» που τελευταία έχουν κατακλύσει την αγορά, αλλά επίσης και για μια ποιοτική, αλλά όχι οικονομικά απλησίαστη συσκευή.

Η αγορά εν γένει κατακλύζεται από μοντέλα των Samsung και Apple - δείχνοντας έτσι την κυριαρχία των δύο εταιριών στις ΗΠΑ - αλλά θα βρούμε και κάποιες εξαιρέσεις όπως τα LG G4 και Moto G, που έπιασαν σκορ 73 και 75 αντίστοιχα. Βέβαια, το ολοκαίνουριο Galaxy S8 δε θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα, καθώς κυκλοφόρησε μόλις πριν ένα μήνα.

Η αναφορά της ASCI επίσης περιλαμβάνει την ικανοποίηση των πελατών και από άλλους τομείς όπως οι προσφερόμενες υπηρεσίες των παρόχων. Από τους τέσσερις μεγάλους παρόχους πρώτη βγήκε η Verizon και τελευταία η ΑΤ&Τ. Το σπουδαίο όμως είναι ότι οι 4 τέσσερις «μεγάλες» φάνηκαν να κάμπτονται από την άνοδο και επέκταση μικρότερων παικτών που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο όπως οι TracFone Wireless και U.S. Cellular.

Σε όρους εταιρικής πρωτιάς συνολικά, η Apple και πάλι έρχεται πρώτη με το ίδιο 81% που είχε και πέρυσι. Το απίστευτο όμως είναι ότι δεύτερη, μαζί με τη Samsung έρχεται η Microsoft Mobile με τα Nokia Lumia που μέχρι πρότινος παρήγαγε. Κι αν σκεφτούμε ότι η Microsoft έχει να βγάλει συσκευή smartphone εδώ και δύο χρόνια, είναι ακόμη πιο εκπληκτικό ότι οι πελάτες της παραμένουν πιστοί και ικανοποιημένοι με τις παλιές τους συσκευές. Μάλλον το ποσοστό του μαζοχισμού είναι υψηλό στις ΗΠΑ, ή κάποιος δεν τους πληροφόρησε ότι οι εν λόγω συσκευές είναι smartphone και όχι τοστιέρες.

Η Samsung πάλι έμεινε κι αυτή στα ίδια με το σκορ 80 που είχε, κάτι πολύ σημαντικό επίσης, αν σκεφτούμε την πανωλεθρία της με το Galaxy Note 7 και την ολική ανάκλησή του (αυτό με το επίπεδο μαζοχισμού στις ΗΠΑ τελικά δεν φαίνεται αστείο, ο κόσμος επιμένει κι ας ... καίγεται). Η HTC πάλι ανέβηκε λίγο ενώ η Motorola (που πια ανήκει στη Lenovo) έκανε μια μικρή βουτιά.

Και τέλος, ενώ η χρήση μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς και η γενικότερη σχεδίαση παρέμειναν τα σημαντικότερα στοιχεία στη λίστα ικανοποίησης πελατών, η διάρκεια μπαταρίας - παραδόξως - παρέμεινε στο κάτω μέρος της λίστας ανεβαίνοντας μόλις 1% από την περσινή της κατάταξη.

Δείτε ακόμη: Τα Windows αγριεύουν

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status