Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch - Νέα πατέντα δείχνει εύκαμπτη οθόνη

Apple Watch - Νέα πατέντα δείχνει εύκαμπτη οθόνη
ired.gr

Το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ εξέδωσε μια νέα πατέντα της Apple σήμερα, που περιγράφει μια εφεύρεση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα αντικείμενα που φοράμε (όπως τα ρολόγια) κι έχει να κάνει με εύκαμπτες οθόνες που λυγίζουν και τυλίγονται ακόμη - και θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα μελλοντικό ρολόι της Apple μπορεί να έχει μια τέτοια, όπως επίσης και μια φορητή TV που διπλώνει.

Κάποια από τα σχέδια που βρίσκονται στην ευρεσιτεχνία με ονομασία «Μονάδα Οθόνης και Εφαρμογές της», δείχνουν σε μια πιθανή νέα σχεδίαση του Apple Watch - αν και καλύπτεται από την «βαριά» τεχνική ορολογία της ευρεσιτεχνίας. Αντί της γνωστής σχεδίασης του ρολογιού, βλέπουμε ένα σχέδιο που απεικονίζει ένα smartwatch με μια οθόνη που συνεχίζει και στο «λουράκι» του. Εννοείται ότι, μιας και μιλάμε για το Apple Watch, άλλα σχέδια περιλαμβάνουν την πρόσοψη, το λουρί και το κούμπωμα, τον επεξεργαστή τη μνήμη κλπ. Κάτω από την εύκαμπτη οθόνη υπάρχει ένα δίκτυο από LED και μικροτσίπ.

2

Επιπλέον, άλλα σχέδια στην πατέντα, αναφέρονται σε ένα «σύστημα απεικόνισης» (που αποκαλείται ‘τηλεόραση’ σαν παράδειγμα) και που επίσης περιλαμβάνει μια τέτοια εύκαμπτη οθόνη. Η TV αυτή όμως, δεν είναι αυτή που θα είχαμε στο σαλόνι μας. Πέρα από τις θύρες, όπως HDMI και USB, θα περιλαμβάνει επίσης μια εύκαμπτη μπαταρία, σύμφωνα με το κείμενο της ευρεσιτεχνίας. Βέβαια, αυτή η εύκαμπτη TV δεν είναι το κέντρο της πατέντας, αλλά περιλαμβάνεται σαν μια ενδιαφέρουσα ιδέα της εφαρμογής της.

Η ίδια η Apple, δεν ασχολείται πρώτη φορά με τις εύκαμπτες οθόνες. Το Νοέμβριο του 2016, της απονεμήθηκε μια άλλη πατέντα για μια εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να διπλώνεται. Επίσης, νωρίτερα την ίδια χρονιά, το Μάρτιο, κατάθεσε επίσης μια άλλη ευρεσιτεχνία για εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα. Και ακόμη, το Φεβρουάριο του 2017, της απονεμήθηκε μια άλλη πατέντα για την εφαρμογή μιας οθόνης OLED ή LCD σε ένα εύκαμπτο υπόβαθρο. Έτσι, αν και δεν είμαστε ακόμη σίγουροι ως προς το πώς θα χρησιμοποιηθεί η εν λόγω ευρεσιτεχνία, φαίνεται, και με βάση και τις άλλες της πατέντες, ότι η Apple ασχολείται πολύ σοβαρά με την όλη ιδέα.

Και, όπως πάντα, και επειδή πρόκειται απλά για μια πατέντα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταλήξει να εφαρμοστεί τελικά σε κάποιο καταναλωτικό προϊόν. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή εδώ είναι μια ευρεσιτεχνία που αφορά ένα βοηθητικό εξάρτημα και όχι μια συνολική σχεδίαση προϊόντος. Κι αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια περιγράφουν μια ιδέα για κάποιο εξάρτημα κι όχι ένα μελλοντικό Apple Watch, στο σύνολό του ή κάποια φουτουριστική τηλεοπτική συσκευή.

Δείτε ακόμη: Νέα πατέντα της Apple - Κουτιά για πίτσα! 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status