Google Lens - Θα αλλάξει τον τρόπο που η κάμερά σας βλέπει τον κόσμο

Google Lens - Θα αλλάξει τον τρόπο που η κάμερά σας βλέπει τον κόσμο
ired.gr

Την περασμένη Τετάρτη, στο Mountain View, της Καλιφόρνια, η Google έκανε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών και δημιουργών εφαρμογών λογισμικού.

Η πρώτη και πολύ σημαντική ανακοίνωσή της, είχε να κάνει με το Google Lens. Πρόκειται για ένα σετ εντολών που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες οπτικής απόδοσης και αντίληψης, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στον ψηφιακό της βοηθό, τον Google Assistant, να αναλύει, να αναγνωρίζει και να αντιλαμβάνεται, τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και τα αντικείμενα που τον απαρτίζουν, με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone ενός χρήστη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Google I/O, ο CEO της εταιρίας Sundar Pichai, επέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η νέα αυτή λειτουργία, θα χρησιμοποιείται ώστε να αναγνωρίζει σχεδόν τα πάντα.

Για παράδειγμα, στρέφοντας την κάμερα σε ένα εστιατόριο, ο Google Assistant θα μπορεί να μας πληροφορήσει όσον αφορά το τι είδους εστιατόριο είναι, το μενού και ό,τι άλλο υπάρχει ως πληροφορία για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Στρέφοντας την κάμερα σε ένα λουλούδι, θα μπορούμε να έχουμε πλήρεις πληροφορίες για το είδος του. Στρέφοντας την κάμερα στο κάτω μέρος ενός router, θα παίρνουμε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του και θα μπορούμε να συνδεθούμε στο δίκτυό του! Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που θα προστεθούν στον Google Assistant.

«Με το Google Lens, η κάμερα του smartphone σας,. δεν θα βλέπει μόνο, αλλά θα αντιλαμβάνεται επίσης τι είναι αυτά που βλέπει για να σας βοηθάει να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες.» Google (@Google) May 17, 2017

Όπως είπε το «The Verge» αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πρόσθεσε σημαντικές νέες δυνατότητες στις κάμερες των smartphone. Με την εφαρμογή Google Translate, οι χρήστες μπορούν να στρέφουν το smartphone τους σε ένα τμήμα κειμένου και να βλέπουν σχεδόν άμεσα στην οθόνη τους τη μετάφραση.

Η τεχνολογία πίσω από το Google Lens, μοιάζει να είναι κάπως παρόμοια, αλλά με άπειρα περισσότερες δυνατότητες, από μια απλή μετάφραση πινακίδων. Σύμφωνα με τη Google, το Google Lens θα είναι σύντομα διαθέσιμο πρώτα για τις εφαρμογές της Google Assistant και Photos, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία που θα μπορούν οι χρήστες να εκμεταλλευτούν τις πλήρεις δυνατότητές του.

Δείτε ακόμη: Όλες οι νέες δυνατότητες του Android ... που το Android τηλέφωνό σας ποτέ δε θα δει 

από Elichord