Νέα πατέντα της Apple - Κουτιά για πίτσα!

Νέα πατέντα της Apple - Κουτιά για πίτσα!
ired.gr

Τα δημιουργικά μυαλά της Apple έχουν ανακαλύψει ένα σωρό καινοτομίες ως τώρα, αλλά όταν μιλάμε για την πίτσα του προσωπικού, τότε πρέπει κάτι ιδιαίτερο να φτιαχτεί, αποκλειστικά γι’ αυτούς!

Σίγουρα έχετε ακούσει μπόλικες ιστορίες - κι έχετε δει αρκετά βίντεο - για το περίφημο Apple Park, το σχήματος UFO στρογγυλό συγκρότημα κτιρίων της Apple και αρχηγείο της στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Για παράδειγμα, το κάθε στοιχείο και εξάρτημα του κτιριακού συγκροτήματος - από τα τεράστια κυρτά τζάμια, μέχρι τα πλακάκια του δαπέδου, κι από το σύστημα εξαερισμού, μέχρι τα χερούλια στις πόρτες - έχουν γίνει με μια ακραία, στο επίπεδο ψύχωσης, αφοσίωση στη λεπτομέρεια, που απηχεί την τάση της εταιρίας για όλα της τα προϊόντα.

Ή ότι η κατασκευή του - που δεν τελείωσε εντός χρονοδιαγράμματος - και σύμφωνα με πηγές έχει φτάσει τα 5 δις δολάρια, έχει οδηγήσει στα όρια της τρέλας εργολάβους μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Ή ότι το συγκρότημα μπορεί να αντεπεξέλθει σε σεισμούς, χάρη στο σύστημα γιγάντιων αμορτισέρ που μπορούν να το μετακινούν σε απόσταση πέντε ποδών (ενάμιση μέτρο περίπου) προς κάθε κατεύθυνση σε αντίθεση με τις σεισμικές δονήσεις ώστε να αποσοβούνται οι ζημιές και η εργασία να συνεχίζεται απρόσκοπτα!

Με βάση όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμη, δεν είναι περίεργο ότι το Apple Park, όπως είναι επίσημα γνωστό, έχει τα δικής του κατά παραγγελία σχεδίασης κουτιά πίτσας!

Αυτή η πληροφορία μας έρχεται από το γνωστό μας Wired, που εξέδωσε μια γενικότερη ματιά στο εσωτερικό του δακτυλιοειδούς κτιρίου που έχει ενθουσιάσει, αλλά και εξαγριώσει τόσο πολλούς. Η πατέντα η ίδια δεν είναι καινούρια, είχε κατατεθεί εδώ και πέντε χρόνια, κι έχει που χρησιμοποιείται στις υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις της Apple εδώ και κάμποσο καιρό.

Όμως η ύπαρξή της και μόνο αξίζει μνείας, δεδομένου ότι δείχνει την ψύχωση της εταιρίας να ελέγχει και την παραμικρή λεπτομέρεια στο προσωπικό της σύμπαν.

02

Τι κάνει λοιπόν αυτά τα κουτιά πίτσας τόσο διαφορετικά; Άσχετα με το τι μπορεί να φανταστείτε - μιας κι έχουμε να κάνουμε με την Apple εδώ - η πατέντα αφορά κάτι που θα έπρεπε να είναι προφανές: τρύπες! Το κουτί έχει τρύπες στα κατάλληλα σημεία ώστε να επιτρέπει το σωστό εξαερισμό που θα κάνει το περιεχόμενο να κρυώνει χωρίς να πανιάσει από την υγρασία και έτσι να παραμείνει ξεροψημένο όπως θα έπρεπε να είναι. Αυτάαααα ....

Το κουτί επίσης είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά και είναι ένα ενιαίο τεμάχιο, ώστε να μη χρειάζεται συναρμολόγηση. Η «εφεύρεση» αποδίδεται στον Francesco Longoni, επικεφαλής του τμήματος σίτισης της εταιρίας (έχουν και αξιωματικό ... ωνίων).

Η καφετέρια του συγκροτήματος φαίνεται να έχει δεχθεί την ιδιαίτερη προσοχή της εταιρίας στη σχεδίαση και ανάπτυξή της, καθώς είναι ένας τόπος όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν τις περισσότερες τυχαίες συναντήσεις τους. Γι' αυτό το λόγο έχει ένα ζευγάρι θηριωδών γυάλινων θυρών βάρους 200 τόνων(!) η κάθε μία που καλύπτουν. σε ύψος ολόκληρο το τεσσάρων ορόφων κτίριο, προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε όσο περισσότερο φως γίνεται!

Οι λεπτομέρειες σχεδίασης του γιγάντιου γήινου διαστημοπλοίου της Apple που έρχονται στο φως καθημερινά δεν παύουν να είναι ενδιαφέρουσες, αλλά και προκλητικές από ένα σημείο και ύστερα. Και τελικά αναρωτιόμαστε: αφού έκαναν τον κόπο να ξανασχεδιάσουν τον τροχό (το κουτί της πίτσας δηλαδή), γιατί δεν του έδιναν και το σχήμα του UFO κτιρίου ώστε να είναι ακόμη περισσότερο ξεχωριστό και ταιριαστό στο μικροσύμπαν της Apple;

Τελικά πόσο θέλει κάποιος να ξεφύγει από την καινοτομία και να φτάσει στην χωρίς νόημα επιδειξιομανία; Αυτό μένει να το δούμε στο μέλλον.

Απλά ας ελπίσουμε οι καινοτόμες ιδέες της Apple, να μην αναλώνονται μόνο στα επουσιώδη, καθότι στους άλλους τομείς όπου πραγματικά έχει σημασία (για μας τους υπόλοιπους που αγοράζουμε τα προϊόντα της) φαίνεται να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα τελευταίως.

Δείτε ακόμη: Νέα πλάνα από το Apple Park (4k video) 

από Elichord