iPhone - 5 νέες μέθοδοι άμεσης διάσωσης της ανεξήγητης διαρροής της μπαταρίας σας

iPhone - 5 νέες μέθοδοι άμεσης διάσωσης της ανεξήγητης διαρροής της μπαταρίας σας
ired.gr

Η συσκευή iPhone είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και για τους περισσότερους χρήστες είναι ένα “ψηφιακός σύντροφος”, ο οποίος επιτρέπει σε αυτούς να είναι περισσότερο παραγωγικοί, πάντα σε επαφή, προσφέροντάς τους και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Βέβαια όλα αυτά μέχρι εξαντλήσεως της ενέργειας της μπαταρίας.

Ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να έχετε παρατηρήσει ανεξήγητη διαρροή της μπαταρίας σας ή επιθυμείτε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της, θυσιάζοντας όμως μερικές από τις δυνατότητες. Όποιος και να είναι ο λόγος, εμείς θα σας παραθέσουμε 5 νέες μεθόδους προκειμένου να βελτιώσετε τη διάρκεια της μπαταρίας σας. Για να δούμε πως:

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Χρησιμοποιήστε έξυπνα 2 τηλεφωνικούς αριθμούς στη συσκευή σας 

1. Μειώστε τα κινητικά εφέ της οθόνης (Reduce Motion)

battery 1

Συναντήσαμε το “Paralax” για πρώτη φορά στο λειτουργικό iOS 7. Πρόκειται για μία μικρής σημασίας αλλά όμορφη λειτουργία, η οποία ζωντανεύει την οθόνη αφετηρίας της συσκευής σας. Όταν είναι απενεργοποιημένη η εναλλαγή “Μείωση κίνησης” κάνει τα εικονίδια των εφαρμογών στην οθόνη, να “μετακινούνται” σε διαφορετική θέση κατά την κίνηση της συσκευής σας. Φυσικά ενώ ως χαρακτηριστικό είναι ελκυστικό, συμβάλει στην αποστράγγιση της μπαταρίας της συσκευής σας. Εάν θέλετε να βελτιώσετε σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της μπαταρίας, θα πρέπει να στερηθείτε το εφέ κίνησης.

Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης κι ενεργοποιήστε τη λειτουργία.

2. Αφαιρέστε την κακογραμμένη εφαρμογή Facebook

battery 2

Εάν ανήκετε στην πλειοψηφία των κοινωνικών χρηστών, που μάλλον είστε οι περισσότεροι, έχετε σίγουρα εγκαταστήσει την εφαρμογή Facebook στην iPhone συσκευή σας. Παρότι η συγκεκριμένη κοινωνική εφαρμογή προσφέρει τη διατήρηση της επαφής με φίλους και την οικογένειά σας, προκαλεί αφάνταστη διαρροή μπαταρίας.

Ο λόγος είναι η συνεχής αναζήτηση τοποθεσίας, η αυτόματη φόρτωση - αναπαραγωγή video και ο τακτικός έλεγχος για ενημέρωση πληροφοριών. Είστε πρόθυμοι να αλλάξετε συνήθειες ανταλλάσσοντας την άνεση, με την κορυφαία απόδοση της μπαταρίας; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να αποχωριστείτε μια και καλή την ενεργοβόρα εφαρμογή. Αντ’ αυτού μπορείτε να κάνετε χρήση της web έκδοσης για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Συμβουλή: Προσθέστε μία συντόμευση στην οθόνη Αφετηρίας της τοποθεσίας Facebook, στην εφαρμογή περιήγησης Safari, για εύκολη πρόσβαση.

Για να το πετύχετε κατά την πλοήγηση στην τοποθεσία facebook.com, αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης και στη συνέχεια “Προσθήκη σε οθόνη Αφετηρίας”.

3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία AirDrop

battery 3

To Air Drop είναι ένα εύχρηστο - και μάλλον για πολλούς περιττό - χαρακτηριστικό το οποίο εξοπλίζει τις συσκευές iPhone. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι, πρόκειται για ένα είδος συνδεσιμότητας που ρόλος του είναι να διαμοιράζει απρόσκοπτα αρχεία με άλλες iOS ή macOS συσκευές, όταν αυτές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Η σύνδεση γίνεται είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω του δίκτυου Wi-Fi. Όμως παρά την ευκολία μεταφοράς δεδομένων, το AirDrop ενδέχεται να “ροκανίζει” με τη σειρά του την ενέργεια της συσκευής, ιδιαίτερα όταν είναι δεν ανιχνεύσιμη κατάσταση. Για να διορθώσετε αυτό το σημαντικό θέμα κάνετε το εξής:

  • Σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, προκειμένου να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο AirDrop.
  • Απενεργοποιήστε τη λειτουργία όταν δεν την χρησιμοποιείτε (Λήψη ανενεργή).

4. Μην ωθείτε τα Mail σας στη συσκευή σας

battery 4

Η συσκευή σας iPhone σας ειδοποιεί άμεσα κατά τη λήψη ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Εάν απαντήσετε θετικά στο ερώτημα, τότε πιθανόν να έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία ώθησης.

Μπορεί να είναι βολικό το να ενημερώνεστε άμεσα για τα εισερχόμενα μηνύματα, όμως η λειτουργία αυτή εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας της συσκευής σας. Ευτυχώς έχετε την επιλογή να ανακτήσετε πολύ γρήγορα τη χαμένη ενέργεια. Δείτε πως μπορείτε να βελτιώσετε την στάθμη της ενέργειας της μπαταρίας σας μέσω ρυθμίσεων της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Από την οθόνη Αφετηρίας αγγίξτε το εικονίδιο “Ρυθμίσεις”.
Στη συνέχεια Mail > Λογαριασμοί > Νέα δεδομένα

Από τη σελίδα μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ώθηση.

Συμβουλή: Ως εναλλακτική λύση μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λήψη - η οποία επιτρέπει τον έλεγχο νέων μηνύματα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα, τόσο λιγότερη ενέργεια θα δαπανάται. Εάν έχετε εθιστεί στον έλεγχο της αλληλογραφίας σας, μπορείτε να τον κάνετε με μη αυτόματη μέθοδο. Έτσι θα καταναλώνετε την ελάχιστη δυνατή ενέργεια καθώς η συσκευή σας θα ελέγχει για νέα μηνύματα ηλεκτρονική αλληλογραφίας, μόνο όταν ανοίγετε την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Mail.

Διαβάστε επίσης: Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας χωρίς να πιέζετε το πλήκτρο Αφετηρίας 

5. Ενεργοποιήστε τη Λειτουργία χαμηλής ισχύος

battery 5

Κατά την ανακοίνωση του λειτουργικό iOS 9, η Apple παρουσίασε ένα νέο εργαλείο το οποίο επέτρεπε στους χρήστες της συσκευής iPhone να διαχειριστούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τη “Λειτουργία χαμηλής ισχύος”. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία μειώνει ή απενεργοποιεί την ανανέωση των εφαρμογών στο υπόβαθρο, τις αυτόματες λήψεις, τη λειτουργία Night Shift και άλλες δυνατότητες μέχρι την πλήρη αποφόρτιση της συσκευής.

Ως αποτέλεσμα η λειτουργία χαμηλής ισχύος δίνει σημαντική ώθηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας iPhone - με κόστος την απενεργοποίηση των παραπάνω λειτουργιών. Όταν η στάθμη της μπαταρίας αγγίξει το 20% ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη της συσκευής σας, το οποίο θα σας δίνει την επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας χαμηλής ισχύος. Εναλλακτικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, χειροκίνητα.

Σας μεταφέραμε αναλυτικά τα νέα tips που ανακαλύψαμε, προκειμένου να διασώσετε μέρος της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης της ενέργειας της συσκευής σας. Εάν έχετε ανακαλύψει κι εσείς ενέργειες που ενδέχεται να εξοικονομήσουν ενέργεια, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN